13 decembrie 2011

Aspectul cel mai important al zilei este cuadratura pe care Marte o face cu Nodul Nord, el acţionează pentru înţelegerea karmei şi împlinirea dharmei, fiind un moment important de revelaţii şi acţiune. Practic vom încerca să astupăm toate fisurile, să nu permitem nici o greşeală sau eroare să facem totul ca un bloc, fiind conştienţi că orice fisură cât de mică poate duce la prăbuşirea eşafodajului pe care atât de minuţios l-am construit. Este o frământare şi o luptă surdă mai ales în mentalul nostru, iar cine va reuşi să deschidă uşa noului va lăsa lumina să-l inunde.

Cu toate acestea este nevoie de multă prudenţă, Mercur este staţionar, apăsător, dur şi negativist, făcând ca tensiunile relaţionale să ajungă la cote maxime.

La nivel general apare senzaţia de putere care are nevoie să fie recunoscută de ceilalţi  dar, de fapt, ea este şi aceea care trebuie folosită în beneficiul tuturor. Unii oameni, ajunşi la putere, uită de scopul puterii care le-a fost încredinţată, şi ajung să se distrugă pe sine, moral sau chiar fizic, prin întrebuinţarea greşită a puterii lor. Fiţi conştienţi de ceea ce aveţi de făcut cu puterea pe care v-o conferă poziţia voastră, dar mai ales nu uitaţi să fiţi mereu la înălţimea ei. De fapt este vorba de a privi dintr-o perspectivă superioară relaţiile, adică de a nu ne limita la lucrurile mărunte, de a depăşi conflictele de limbaj, care duc la blocarea comunicării, să fim atenţi la semnificaţia gesturilor dar mai ales conştienţi la mesajele telepatice pe care le primim.

Este un moment delicat, în care trebuie să fim extrem de atenţi la ceea ce gândim, la mesajele pe care le primim din exterior, la relaţia cu Dumnezeu.

Putem spune în gând următoarea rugăciune pentru a te echilibra sufleteşte: Las iubirea să mă pătrundă şi să îmi umple sufletul pentru totdeauna! Meditaţi la iubire şi la forţa ei extraordinară.

 

Astăzi este 13 decembire 2011 şi o zi de marţi, iar daca ne raportăm la cifre, data devine, 13.12.2011, în schimb numerologic, avem 13.12.13 şi apoi 4.3.4, adică 11, un număr maestru. Rămâne de văzut cum fiecare dintre noi îşi determină norocul.Totuşi trebuie menţionate câteva superstiţii legate de ziua de marţi şi de ziua de 13.Cifra 13 este cea mai de temut cifră din numerologie, cu toate că se pare că unora le aduce foarte mult noroc.
Evenimente care dau o conotaţie ghinionistă zilei de 13:
În antichitatea cifra 13 nu era prea îndragită căci venea dupa cifra 11 care însemna elevare spirituală şi după cifra 12, care reprezenta cifra perfecţiunii, deci cifra 13 simboliza distrugerea perfecţiunii şi a spiritului. Trecând însă la o epoca mult mai îndepartată în timp, dar mai apropiată geografic, se constată că primele superstiţii temeinice legate de numarul 13 erau cunoscute în Egiptul antic, unde, spre deosebire de conceptul actual, acest număr era benefic şi purtător de noroc.
Egiptenii credeau că scara spre viaţa eternă conţine 12 trepte. Atingând a 13-a treaptă, automat, ai trecut dincolo. Pentru ei, numarul 13 era asociat cu nemurirea.

Babilonenii aveau un cult deosebit pentru numere, care indicau sensuri şi semnificatii multiple. Pentru ei, numarul 13 derivă din 12, considerat purtator de noroc, corespunzator celor 12 zeităţi, iar 13 includea şi zeul principal, respectiv întreaga familie a zeilor. Cine se situează al 13-lea într-o conjunctură oarecare, sau este al 13-lea născut din familie, acela se va bucura de atenţia şi de protecţia zeilor.

Pentru romani, dimpotriva, numarul 13 avea sensuri negative, reprezentand nesansa, nereusita, ghinionul. Orice soldat roman evita sa fie al treisprezecelea in rand, iar multe unităţi militare evitau să fie numerotate cu numere care să conţină, consecutiv, cifrele 1 şi 3.
În schimb calendarul mayas este divizat dupa cifra 13, pentru mayaşi anul anul avea 13 luni şi 13 zodii.
Geneza a avut loc în 7 zile şi 6 nopţi, deci iarăşi cifra 13.
Piramida de pe dolarul american contine 13 straturi, sunt 13 litere şi 13 cifre, cam toate simbolurile pe bancnota americana sunt într-o succesiune de 13. Cu toate acestea tot americanii, unii dintre ei, nu acceptă să lucreze în această zi, alţii nu mănâncă în restaurate, iar unii refuză vehement să stabilească data nunţii în această zi.
Ar fi destul să precizez detaliul că în lifturile americane, cu rare excepţii, lipseşte butonul 13. Hotelurile nu au etajul 13, nici blocurile de locuit nu au asemenea etaj: în mod normal, dupa etajul 12 urmează etajul 14. Daca ar fi, etajul 13 ar rămâne nepopulat.
Americanul Manly P. Hall, în lucrarea sa, „Secretele tradiţiilor din toate timpurile”, releva că misticismul era bine pătruns în societate în perioada când luau fiinţă Statele Unite ale Alericii.
Înca de timpuriu, numarul 13, pe care americanii îl evitau atunci, dar îl evită şi astăzi, apare simbolic în detaliile Marelui Sigiliu. Iniţial, SUA erau formate de 13 colonii. Deasupra capului vulturului, pe emblema SUA, figurau 13 stele, iar moto-ul înscris pe emblemă conţinea 13 litere: „E PLURIBUS UNUM”, adică „sunt mai mulţi, într-unul singur”. Emblema mai conţinea 13 frunze, 13 boabe pe ramura din gheara dreapta a vulturului, 13 săgeţi în cea stanga şi 13 dungi pe platoşa de pe pieptul lui.
Pe emblemă, se mai găsea o piramidă, cu 13 nivele, purtând ca moto, sintagma latina „ANNUIT COEPTIS”, adica „ceea ce s-a început este şi acceptat”, compusa deasemeni din 13 litere.
Este greu de spus astazi daca toate acestea au fost simple coincidenţe, capricii ale înaintaşilor americanilor de azi, sau informaţii transcedentale, ce trimiteau mesaje, greu de descifrat pentru omul modern.
13 este ziua în care au fost arestaţi Cavalerii Templieri, în 1307. În 1314 Marele Maestru Templier Jacques de Molay este ars pe rug. Se pare ca, datorita influentei puternice asupra populaţiei de rând a imaginii Cavalerilor Templieri, acesta este motivul pentru care i s-a conferit o semnificaţie aproape mistică, malefică acestui număr.
Se mai zice că numarul 13 este considerat aducător de nenorociri şi pentru că, la Cina cea de Taină, au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli şi Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat.
Unii sunt practic paralizaţi de frică şi nu au curaj să se dea jos din pat într-o astfel de zi. Scandinavii credeau că numarul 13 este unul cu ghinion, deoarece celor 12 semizei din mitologie li s-a alăturat un al 13-lea, unul demonic, care le-a adus oamenilor numai nenorociri. Fobia numărului 13 nu se opreşte aici: în tradiţia musulmană nu este acceptat ca 13 oameni să stea la masa, căci se spune ca toţi vor muri în următorul an. In plus, se spune că dacă numele are 13 litere, vei avea norocul diavolului.
Exista o legatura între cifra 13 şi periodicitate. Neptun are o periodicitate de 164 de ani şi el se întâlneşte cu Jupiter numai o dată la 13 ani. O dată se spune că est în sens pozitiv această întâlnire, dar că o data în sens negativ. Din acest motiv, nu întotdeauna acest 13 este ghinionist.
Se spune ca cifra 13 le este benefică celor din zodia Peştilor şi a Scorpionilor, în general celor care se află în semne de Apă. Şi celor din zodia Taurului, Capricornului şi Vărsătorului cifra 13 le aduce noroc. Pentru cei născuti într-o zi de 13 se spune ca au parte de un destin fericit şi plin de neprevăzut şi au o misiune importantă în această viaţă. Deseori, în jocurile de noroc, această cifră este foarte importantă şi deosebit de norocoasă.
În tarot cartea cu numarul 13 este denumită moartea XIII, un avertisement negativ. Imaginea conţinută de cartea respectivă dă fiori şi este des folosită şi în filme pentru impactul vizual puternic pe care îl oferă.

Cifra 13 nu poate fi luată de sine stătător, ea trebuie luată într-un anumit context şi contează foarte mult şi de cât de pozitivi sau negativi sunteţi, căci pentru cei care sunt supertiţioşi şi care cred cu tărie că o zi de 13 le va purta ghinion, atunci este posibil să-şi influenţeze destinul acelei zile spre unul mai puţin norocos.
Deci, gândiţi pozitiv şi nu lăsaţi o zi de 13 să va taie cheful de viaţă!
“Destinul nu este legat de noroc; este mai degrabă legat de alegere. Nu este un lucru pe care trebuie să îl astepţi, este mai degrabă un lucru care trebuie realizat” a spus William Jennings Bryan.

ORA PLANETARĂ A LUI MARTE

Undeva în Sicilia, călugărul Epifaniu a descoperit într-o bună zi că avea un dar minunat de la Dumnezeu: ştia să picteze nişte icoane minunate.

Voia să picteze una care să fie capodopera sa: dorea să picteze chipul lui Isus. Dar unde avea el să găsească un model potrivit care să poată exprima deopotrivă suferinţa şi bucuria, moartea şi învierea, divinitatea şi umanitatea sa?

Epifaniu nu-şi mai găsea liniştea: porni la drum; străbătu întreaga Europă privind cu atenţie fiecare chip al celor pe care îi întâlnea. Nimic însă. Nu exista un chip potrivit de la care, pornind să-l fi putut reprezenta pe Cristos.

Într-o seară adormi repetând cuvintele psalmului: „Faţa ta o caut, Doamne. Nu-mi ascunde chipul tău.”

Avu un vis: un înger îl ducea înapoi la fiecare persoană pe care o întâlnise, arătându-i câte un detaliu care făcea fiecare chip asemănător celui al lui Cristos: bucuria unei tinere soţii, nevinovăţia unui prunc, forţa unui ţăran, suferinţa unui bolnav, teama unui condamnat, bunătatea unei mame, spaima unui orfan, severitatea unui judecător, bucuria unuii saltimbanc, îndurarea unui confesor, chipul bandajat al unui lepros. Epifaniu se întoarse în mănăstirea sa şi începu să lucreze. După un an, icoana lui Cristos era gata şi o înfăţişă abatelui şi confraţilor, care rămaseră uimiţi şi căzură în genunchi. Chipul lui Cristos era minunat, înduioşător, privind parcă înlăuntrul fiecăruia şi adresându-i o chemare.

În zadar îl întrebară pe Epifaniu cine îi fusese model.

 

Să nu căutăm chipul lui Cristos într-un  singur om, să cautăm în fiecare om câte ceva din chipul lui Cristos. (Bruno Ferrero) www.lumeaingerilor.ro

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 21 SĂGETĂTOR

UN COPIL CU UN CÂINE, PURTÂND OCHELARI DE ÎMPRUMUT

Copiii sunt neştiutori în multe chestiuni practice în care maturii au dobândit deja experienţa. Dar tot ei se bucură de o cunoaştere la care maturii au renunţat treptat, pe măsură ce o înlocuiau cu ceea ce le ofereau părinţii lor. Astfel, copiii sunt siliţi să vadă lumea prin ochii celor maturi, deşi adesea instinctele şi intuiţia copiilor sunt ghizi mult mai buni decât experienţa lipsită de înţelepciune a unor părinţi. Este bine să-i dăm copilului încredere în el şi în percepţiile sale, şi să-l lăsăm să înveţe cât mai mult prin experienţe proprii, şi nu doar prin preluarea mecanică a experienţei celor dinaintea lui.

 

GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 15 FECIOARĂ

COPII SE ÎMBULZESC ÎN JURUL CUŞTII URANGUTANULUI

Spectacolul vieţii ne oferă zilnic lucruri noi. Avem de învăţat foarte multe din el, cu singura condiţie să fim atenţi la ceea ce se întâmplă. Uneori comentariile celor din jur ne atrag atenţia asupra unui detaliu interesant, alteori ne derutează… Dar putem învăţa să fim atenţi la esenţa evenimentelor.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top