Săptămâna 1( 1 – 7 ianuarie 2012)

Anul 2012 începe într-o zi de duminică, guvernată de Soare şi cu o săptămână guvernată de Soare, cu Soarele la gradul 11 în semnul Capricornului, în conjuncţie cu Pluton şi evident cu Ascendentul. Această conjuncţie, chiar dacă este în desfacere, este un aspect la fel de subtil, vibrant şi important ca şi gradul la care se află Soarele. Pluton reprezintă decizia lui Dumnezeu, iar Soarele ne reprezintă pe noi, sufletul nostru, de aceea astăzi prin acest aspect, suntem ajutaţi să evoluăm, să ne ridicăm vibraţia. Cred că este o susţinere care ni se oferă la nivel planetar, de aceea, fiecare dintre noi trebuie să o susţină, făcând o mică rugăciune, fiind bun şi înţelegător cu aproapele, iubitor şi receptivi la dorinţele celor din jurul nostru.

11, este considerat un număr maestru, care este profund spiritual, divin, care semnifică în subtil maestrul – motiv pentru care este o săptămână, un an, o perioadă simbolică, în care putem dărui tot ceea ce avem mai bun în noi pentru a evolua şi a merge mai departe, mult mai spiritualizaţi. Cred că acum Dumnezeu ne acordă tuturor, fără excepţie capacitatea de a ne înălţa, de a ne înţelege menirea şi de a primi mesaje subtile, prin care să ştim cum să acţionăm mai departe. De aceea este important să privim tot ce se întâmplă în jurul nostru cu o mai mare atenţie, pentru a percepe tot ceea ce ni se transmite.

În plus această săptămână continuă cu sărbătorile magice, cu cele 12 nopţii despre care am vorbit, aducându-ne mesaje importante şi cred eu sugerându-ne să ne rugăm cât mai mult, să ne apropiem de Dumnezeu, să ne ascultăm vocea sufletului. Între cele două sărbători de iarnă, Crăciunul – naşterea lui Iisus şi Boboteaza care îl transformă în Christos – Fiul lui Dumnezeu prin coborârea Sfântului Duh – sunt Cele 12 nopţi sfinte, ca douăsprezece trepte ascendente. An de an, simbolic ar trebui să le parcurgem şi noi, transformându-ne, ridicându-ne în Duh.

Pe 1 ianuarie se sărbătoreşte Sfântul Vasile, dar şi Tăierea după trup a Domnului, care simbolizează tăierea timpului – la miezul nopţii, dintre anul vechi şi anul nou. Poate de aceea în această zi, după miezul nopţii, se săvârşesc în toate bisericile moliftele Sfântului Vasile, considerate purificatoare şi foarte puternice. Dacă nu avem această lumină, vom orbecăi, la stânga sau la dreapta, vom bate la toate porţile, dar nu vom obţine nimic bun. Copiii se trezesc foarte devreme şi ies pe stradă ca să bată apoi la porţile vecinilor: imediat ce le este deschisă poarta ei pronunţă urări de binecuvântare astfel ca locuitorilor să le meargă bine tot anul. Acest obicei este foarte vechi în România şi se numeşte Sorcova, aceste tradiţii trebuie respectate  dacă nu în exterior, măcar în interiorul fiinţei, pentru că subtil, prima vizită pe care o vom primi ( gând, sentiment, idee), prima prezenţă pe care o vom adăposti în noi înşine va face ca întregul an să fie luminat.

Pe 6 ianuarie este Boboteaza, zi care încheie seria sărbătorilor sfinte, odată cu Botezul simbolic, prin care se sfinţeşte apa. În tradiţia populară se purifica şi aerul, alungându-se spiritele rele făcându-se focuri şi fumigaţii.

Pe 7 ianuarie se serbează Ioan Botezătorul, Ioan a fost cel mai mare om născut din femeie, înger cu trup şi Înaintemergător.

Din punct de vedere astrologic, planeta cea mai activă este Mercur, care formează chiar din prima zi a anului cuadratura cu Marte – de fapt el va reface toate aceste aspecte – apoi mai formează cuadratură cu Cers – joi, iar sâmbătă sextil cu Neptun şi Saturn fiind extrem de rapid, dinamic, impetuos, pregătindu-se să părăsească semnul de exil al Săgetătorului. De aceea este foarte bine să fim pe fază, să acţionăm aşa cum se impune pe moment, să reparăm ceea ce am greşit sau să remediem ceea ce nu am putut gestiona corect în luna decembrie.

Avem fler, reuşim să încheiem contracte sau afaceri, suntem pe fază, inspiraţi şi plini de iniţiative profitabile. Este o săptămână perfectă pentru a demara proiecte noi, pentru a ne implica în proiecte pe termen lung, sau pentru a face diferite speculaţii financiare. În plus Soarele şi Luna formează trigon miercuri, iar sâmbătă este Tripura Sundari, un moment magic, plin de armonie, o zi pe care ar trebui să o dedicăm persoanei iubite, mai ales că Luna este şi în trigon cu Neptun. Fiindcă tot veni vorba de relaţii,  zilele de miercuri şi joi sunt mai delicate, pentru că nu reuşim să exprimăm corect ceea ce simţim; avem impresia că nu suntem ascultaţi sau înţeleşi, ceea ce evident creează nemulţumiri şi tensiuni. Sunt doar momente în care nu trebuie să privim cu seriozitate tot ceea ce se întâmplă, sunt doar provocări sau ne-nţelegeri care nu este bine să le amplificăm, ci să le depăşim cu tact, fără a le da curs.

Cred că mesajul cel mai frumos al acestui an dar şi al acestei săptămâni este foarte frumos transcris în următoarea povestioară:

Sfântul Francisc din Assisi era un băiat foarte admirat când a decis să lase totul şi să apuce calea vieţii lui. Sfânta Clara era o tânără foarte frumoasă când a decis să depună jurămîntul castităţii. Sfântul Raimondo Lull îi cunoscuse pe cei mai mari intelectuali ai vremii sale când a luat calea deşertului.

Calea spirituală este, mai ales, o provocare.

Oricine o foloseşte pentru a înlătura propriile probleme nu ajunge prea departe. Nu e ceva bun sau constructiv, pentru cine nu reuşeşte să aibă prieteni, să se îndepărteze de lume. Nu aduce nici o împlinire un jurământ de sărăcie dacă suntem incapabili să ne câştigăm existenţa. Şi nu are nici un sens să devenim umili dacă suntem laşi, deja. Una e să ai ceva şi să renunţi, să-l laşi în urmă fără regrete. Alta e să nu ai acel ceva şi să acuzi pe cel care-l are. E uşor pentru un om slab să meargă predicând mila, dar ce sens are?

Spune maestrul: “Admiră lucrarea lui Dumnezeu. Cucereşte-te pe tine însuţi în timp ce înfrunţi lumea.”

 

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top