Săptămâna 26 februarie – 3 martie 2012

Această săptămână este guvernată de Venus, şi pentru că începând cu ea intrăm în Postul Paştelui, în acest interval poate că ar trebui să învăţăm iubirea.

La începutul ei Venus se afla la gradul 21 în semnul Berbecului, fiind în exil. În mod normal, ar trebui să fie o săptămână a armoniei, a creativităţii, a iubirii. Dar cu Venus în exil, în semnul Berbecului şi cu Marte retrograd, este posibil ca totul să se transforme în agitaţie, tensiuni şi discuţii dacă nu ne vom păstra calmul şi ne vom lăsa purtaţi de pasiuni.

Caracteristicile acestei săptămâni sunt nesupunerea şi revolta, noi reacţionând foarte uşor la cele mai mici ofense sau suspiciuni. Spun toate acestea deoarece va exista o dorinţă de rezista tuturor schimbărilor, sau de a nu înţelege necesitatea lor.

Este bine să încercăm să ne manifestăm adevărata personalitate, să ne afirmăm independenţa, să dăm dovadă de multă maturitate şi tact în atingerea scopurilor propuse.

În primul rând ar trebui să reuşim să ne îndeplinim îndatoririle faţă de partenerii noştri de afaceri, sau de persoanele care ne-au oferit protecţie, să luptăm pentru a ne realiza idealurile, care acum par cam utopice sau îndepărtate. Apăsarea financiară pe care o resimţim se poate rezolva, eliminând în ordinea importanţei toate datoriile şi făcând calcule exacte şi precise.

Sfatul meu este să fim atenţi ce evenimente declanşăm, pentru că acestea lucra după principiul dominoului. Să nu uităm că suntem într-un an bisect, legenda spune că în Irlanda, în secolul V d. Hr., Sfânta Bridget l-a rugat pe Sfântul Patrick să permită femeilor, într-o singură zi din an, să-i ceară în căsătorie pe bărbaţi. Pentru a-i face pe plac, acesta a hotărât ca ziua respectivă să fie 29 februarie. În America există tradiţia ca femeile să ceară în căsătorie bărbaţii pe tot parcursul anului bisect. Luna martie începe în aceeaşi zi a săptămânii ca luna noiembrie şi februarie – numai în anii bisecţi. În 29 februarie se sărbătoreşte Sfântul Casian.

Din punct de vedere financiar apar multiple facilităţi şi oportunităţi pentru a ne creşte veniturile, dar suntem prea grăbiţi iritaţi şi neatenţi, nu dăm importanţă detaliilor şi ne putem uşor păcăli.

Este bine să mai aşteptăm înainte de a ne angaja în noi activităţi, pentru a prospecta mai atent piaţa.

În plan sentimental, cu Venus coordonându-ne acţiunile ar trebui să fim iubitori şi deschişi la comunicarea cu persoana iubită, dar, amintirile din trecut şi evenimentele care păreau uitate, revin în prezent şi dau naştere la discuţii destul de dure, neplăcute şi la acţiuni extremiste.

Din acest motiv şi sănătatea noastră cam are de suferit. Pot apare probleme inflamatorii acute, fenomene ”hiper”, riscul unor accidente brutale, sincope, infarct, toate datorate furiei, eforturilor violente, traumatismelor şi emoţiilor negative. Dacă aceste sunt controlate dispare riscul apariţiei acestor probleme.

 

Din această săptămână am intrat în postul Paştelui, ea începe cu Duminica Lăsatului de Sec care, cândva, era o adevărată sărbătoare familială şi chiar comunitară, se pregăteau bucate pentru masa nocturnă la care participau toţi membrii familiei şi invitaţii acesteia: vecini, rude, prieteni – iar finii mergeau la naşi. Petrecerea se continuă până către miezul nopţii, moment în care fiecare mesean mănâncă în mod ritualic câte un ou zicând: „ouşor, ouşor, să-mi fie postul mai uşor”.

Vineri şi sâmbătă se sărbătoresc zilele lui Sân – Toader, caii ce-l însoţeau rupeau, conform tradiţiei, lanţul lui Sânt – Ion pentru a lăsa drum liber anotimpului călduros. În această zi se culege rădăcina de iarbă mare –oman – pentru a se îngriji părul.

Săptămâna aceasta este şi 1 Martie, Mărţişorul rămâne peste veacuri „funia anului”, care adună laolaltă săptămânile şi lunile în cele doua anotimpuri, vara şi iarna, simbolizate de şnurul bicolor. La geto-daci şi la latini anul nou începea la 1 martie. Martie (mens Martius, „luna zeului Marte”) era prima lună a anului. Astfel se explică numele lunilor septembrie (luna a şaptea), octombrie (a opta), decembrie (a zecea). Mărţişorul era un fel de talisman menit să poarte noroc, oferit de anul nou împreună cu urările de bine, sănătate, dragoste şi bucurie.

În tradiţia populară odată cu 1 martie, încep Babele; acestea sunt reprezentate prin Dochia, o babă cloanţă, urâtă, rea, care îşi pune nora la mari încercări din acest motiv poporul i-a pus în spate nu numai 9 sau 12 cojoace, ci şi zilele friguroase de la începutul lunii martie, ca şi necazurile oamenilor pentru prelungirea iernii. Zilele urcuşului, echivalente cu numărul cojoacelor purtate în spate, formau ciclul de renovare rituală a timpului, iar moartea ei în ziua echinocţiului de primăvară (9 martie în calendarul iulian) simboliza moartea anului vechi şi renaşterea anului nou. Interesant că în calendarul ortodox, la data de 1 martie este trecută muceniţa Eudochia.

 

Sunt momente în care am vrea tare mult să putem fi de folos cuiva, dar nu putem face nimic. Fie pentru că circumstanţele nu ne permit să oferim ajutor, fie pentru că persoana nu e receptivă la nici o formă de exprimare a apropierii şi sprijinului.

Spune maestrul:

“Iubirea este întotdeauna. Chiar şi în momentele în care ne simţim inutili, putem să iubim – fără să aşteptăm o recompensă, un tribut sau mulţumiri. Dacă suntem în stare să acţionăm în acest fel, energia iubirii începe să transforme universul în jurul nostru. Când această energie apare, este întotdeauna în măsură să îşi îndeplinească misiunea.”

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top