29 februarie 2012

Astăzi este 29 februarie, o zi pe care o trăim odată la patru ani. În 2008, când am avut tot an bisect, această zi a căzut într-o vineri, ceea ce evident îi dădea o conotaţi legată de iubire. Fiind miercuri, poate este un bun prilej de a transmite partenerilor de viaţă ceea ce ne dorim, pentru a ne comunica părerile, ideile, nemulţumirile, ceea ce nu prea rostim frecvent sau ne abţinem din diverse motive. Cu Luna în semnul Gemenilor, este evident favorizată comunicarea,  

Această zi suplimentară are o istorie aparte. Anul bisect este rezultatul unor calcule complicate care ţin seama de mişcarea de revoluţie a Pământului, de echinocţii şi de modul în care se stabileşte data Paştelui.
Cel care a avut ideea unei zile în plus a fost Iulius Cezar. Calendarul roman avea doar 355 de zile, astfel că, la un moment dat, lunile anului nu mai corespundeau cu aceleaşi anotimpuri. În anul 45 înainte de Hristos, denumit de istorici „anul confuziei”, Iulius Cezar a adăugat în calendar încă 9 de zile. Odată la patru ani, se mai adăuga o zi pentru a sincroniza anul calendaristic cu durata dintre două echinocţii. Calendarul Iulian a rezistat până la reforma gregoriană din 1582.
În Evul Mediu, capii bisericii erau complet derutaţi în a mai stabili data Paştelui: echinocţiul din calendar se decalase faţă de cel real cu 10 zile. După calcule complicate, Papa Gregoriu a găsit soluţia. Fiindcă Pământul realizează mişcarea de rotaţie în jurul Soarelui în 365 şi aproape 6 ore, la fiecare 4 ani, lunii februarie i se mai adaugă o zi. Papa Gregoriu a păstrat regula anilor bisecţi, însă a hotărât că anii care se termină în 00 să nu fie bisecţi decât dacă rezultatul împărţirii lor la 400 este un număr întreg. Astfel, anul 2008 este bisect, dar 2100 nu va fi an bisect.
***

O lege străveche spune că în ziua de 29 februarie, femeilor le este permis să ceară în căsătorie bărbatul iubit. Legenda spune că în Irlanda, în secolul cinci, Sfânta Bridget l-a rugat pe Sfântul Patrick să permită femeilor, într-o singură zi din an, să-i ceară în căsătorie pe bărbaţi. Pentru a-i face pe plac, acesta a hotărât ca ziua respectivă să fie 29 februarie. Tradiţia s-a păstrat secole de-a rândul, iar în secolul al XIII-lea a fost chiar adoptată ca lege în Scoţia, iar bărbatul care refuza cererea în căsătorie era amendat.

Hm, ce-ar fi să folosim această zi, noi femeile, adică să ne manifestăm iubirea, să ne-o exprimăm, să depşim convenţiile sociale?

 

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Îngerul mi-a spus: „Petrece-ţi timpul făcând activităţi care se potrivesc cu cele mai înalte intenţii ale tale. Lasă-te angrenat în lucruri pe care intuiţia îţi spune să le faci. Aceste lucruri vor deveni vindecătoare pentru tine şi te vei bucura făcându-le sau, dacă nu sunt cele bune, le vei înlătura cu uşurinţă. ” Îngerii m-au determinat să am încredere în ce-mi spune inima. Ei m-au asigurat că va fi mai bine pentru mine să renunţ să fac un lucru care nu se potriveşte cu aspiraţiile mele adevărate. Am aflat foarte repede că îngerii au dreptate!

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 11 PEŞTI

OAMENI MERGÂND PE O CALE ÎNGUSTĂ ÎN CĂUTAREA ILUMINĂRII

Fiecare este liber să-şi caute fericirea în felul său, cu singura condiţie de a nu face rău altora. Pe unii oameni, drumul vieţii îi poate conduce prin locuri greu de străbătut, evitate de ceilalţi, dar pline de experienţe şi învăţături pentru cei care călătoresc aici. Este dreptul fiecăruia să-şi aleagă calea pe care va merge către împlinirea sa, după puterile sale şi după dorinţa sa de a ajunge la ţintă.

 

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 27 PEŞTI

O LUNĂ PLINĂ ILUMINEAZĂ CERUL

Fiecare proces are momentul lui de maxim, de împlinire. Este momentul în care te poţi bucura cel mai mult de ceea ce ai realizat sau obţinut, şi în care poţi vedea cel mai limpede utilitatea şi eficienta lucrării. Dar nu trebuie să te limitezi numai la atât, căci orice împlinire este doar o treaptă către noile împliniri care vor veni, pe măsura atenţiei şi efortului tău.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top