Săptămâna 15 – 21 iulie 2012

Săptămâna 15 – 21 iulie 2012

Această săptămână este guvernată de Jupiter, aflat în exil în semnul Gemenilor, ceea ce face ca noi să ne mişcăm destul de haotic, dezordonat, să avem tendinţa de a bârfi, de a cleveti sau pur şi simplu de a ne manifesta mai superficial decât deobicei. În plus săptămâna începe cu ocultarea planetei Jupiter de către Lună, care se aseamănă cu eclipsa de Soare, doar că atunci este ocultat Soarele. Dacă eclipsele de Soare sunt evenimente anuale, cel ale altor planete sunt mult mai rare. Ultima având loc între Lună şi Venus la 1 decembrie 2008, iar următoarea va avea loc între Lună şi Saturn în 2024. Nu numai Luna poate oculta alţi aştri. Asteroizii pot oculta stele, planetele pot oculta şi ele stele. Gândiţi-vă ce se întâmplă atunci când Saturn ocultează o stea. Steaua va dispărea la marginea inelului, apoi va avea câteva apariţii în zonele în care inelul e mai puţin dens, iar apoi va reapărea în spaţiul dintre inel şi planetă. Măsurarea precisă a timpilor de dispariţie şi apariţie poate duce la aflarea unor date importante despre inelele planetei Saturn.

Să revenim la ocultaţiile lunare. Atunci când Luna trece în faţa unei stele e ca şi cum ar crea un con de umbră care ajunge pe Pământ şi face ca steaua să nu se vadă. Acest lucru se va vedea doar din anumite regiuni de pe glob. Pentru cei aflaţi în zona de vizibilitate a ocultaţiei, steaua va dispărea în spatele lunii un pic mai mult de o oră. Cine se află la nord sau la sud va vedea cum Luna trece mai aproape sau mai departe de steaua implicată în fenomen.

 

Acest eveniment a durat aproximativ 1 oră, între 4.24 şi 5.20 duminică dimineaţa ănainte de răsărit şi s-a putut observa inclusiv ocultarea celor 4 sateliţi Galileeni ai lui Jupiter – se cheamă Galileeni pentru că au fost descoperiți de Galileo Galilei – Europa, Io, Ganymede, Callisto. Este un eveniment puternic care acţionează asupra subconştientului, ceea ce determină reacţii destul de greu de definit sau explicat, mai ales că Jupiter se află în semnul Gemenilor. În general cred că ni se dezvoltă inteligenţa intuitivă având impresia că înţelegem ceea ce nu vedem, că ştim ceea ce nu am citit, este un influx de informaţii extraordinar de mare care ne vin fără a le putea controla. De aceea această săptămână ar trebui să fie una în care să ne notăm şi analizăm ideile, care se pot dovedi extrem de valoroase, pentru aceasta ar trebui să ne retragem, adică să stăm mai mult cu noi înşine, să ne analizăm senzaţiile iar apoi să le verificăm.

Tot duminică, imediat după ce se încheie ocultaţia, planeta Mercur trece în mişcarea aparent retrogradă, timp de trei săptămâni, mai exact până în 8 august, făcând extrem de dificile comunicarea, tranzacţiile, speculaţiile şi chiar călătoriile. În plus, planeta Mercur se află în cădere în semnul Leului, ceea ce oricum făcea ca funcţiile ei să fie extrem de diminuate, iar faptul că retrogradează ar trebui să ne facă foarte atenţi la tot ceea ce este legat de activităţile ei. Este important să evităm orice fel de tranzacţii comerciale, să nu iniţiem proiecte noi, să amânăm semnarea contractelor şi a investiţiilor; este nevoie de o atenţie mărită la verificarea actelor şi la negocieri.

Aparatura electronică şi electrică intră în grevă, ne-nţelegerile, lipsa de coerenţă, întârzierile, bâlbâielile şi confuziile vor fi la ordinea zilei. Este dificil să le putem stăpâni, căci poate reuşim să ne controlăm pe noi înşine dar este greu să facem acest lucru cu cei din jur. De aceea este o perioadă ideală pentru vacanţe, pentru odihnă, drumeţii, studii sau relaxare intelectuală, în care odihna de orice fel este extrem de bine venită. Referitor la sănătate ar fi bine să înţelegem corpul fizic asemenea unui calculator biologic. El conţine nenumărate componente si stochează multe informaţii in memoria sa vasta. Deşi încercăm sa scăpăm de bolile sub forma de viruşi, afecţiuni, dureri si suferinţe, si acestea sunt o parte a computerului uman. Sistemul minte-corp este miraculos, el folosind tot ce dispune de el pentru a ne trimite semnale. Durerea cronică poate fi un semn al unor neînţelegeri, infecţia un semn al extenuării sau al reprimării emoţionale, iar un stomac dat peste cap un semn de supărare sau stres. Atenţie maximă la mesajele corpului, acesta ne avertizează asupra unor inflamaţii profunde, greu de localizat.

Luni Junona revine la mişcarea directă – aveţi un articol separat despre acest aspect – ceea ce deblochează oarecum relaţiile, sau readuce în discuţie subiecte care păreau încheiate.

Jupiter formează un frumos trigon cu Marte ceea ce mai ordonează puţin lucrurile şi ne determină să fim mai lucizi şi dinamici, ieşind din rutina lucrurilor mărunte, iar cuadratura pe care apoi Marte o face cu Pluton, accelerează şi mai mult activităţile, dându-le chiar o notă de impulsivitate. De aceea este bine să nu ne angrenăm în conflicte, să rezolvăm situaţiile înainte ca ele să devină acute, tocmai pentru a nu rupe relaţii importante, mai ales dacă aceste conflicte revin în prezent pe aceleaşi subiecte.

Mai mult decât atât, joi la ora de răsărit, Marte formează opoziţie cu Uranus, practic el fiind punctul de descărcare a cuadraturii dure dintre Uranus şi Pluton, de aceea virulenţa, tensiunile şi acţiunile surprinzătoare, şocante, pot fi la ordinea de zi, începând chiar de duminică. În plus această opoziţie are loc concomitent cu Luna Nouă din semnul Racului, imprimându-i şi acesteia o notă extrem de violentă – mai ales pentru că ea vine să completeze tabloul prin cuadratura celor două luminarii cu Saturn. În plus, imediat după conjuncţia cu Soarele, Luna intră în perioada de fără direcţie subliniind în acest fel atmosfera generală de confuzie şi lipsă de discernământ care va urma până la următoarea Lună Nouă din 17 august.

Despre Luna Nouă din semnul Racului puteţi citi mai multe într-un articol separat.

Un alt aspect important este conjuncţia asteroidului Vesta cu Nodul Sud sau opoziţia cu Nodul Nord, ceea creează în jurul nostru o atmosferă destul de misterioasă, adică, se întâmplă lucruri, evenimente sau avem senzaţii pe care cu greu putem să le definim sau recunoaşte. Ele vin pentru a ne ajuta să ne eliberăm de trecut, pentru a ne îndemna să intrăm pe calea noastră, să evoluăm spiritual, să fim noi înşine, aşa cum  ne-am propus în această viaţă. Mesajul ar fi că trebuie să depunem eforturi orientate corect, către scopurile noastre cele mai înalte, pentru a ne împlini destinul, fiind important să lăsăm în urmă trecutul Este o perioadă importantă pentru fiecare dintre noi pentru că ne vom descoperi abilităţile şi măiestria cu care ne-a înzestrat Dumnezeu.

Luna nouă de joi ne deschide perspective noi dar ne şi obligă la rezolvarea problemelor din trecut.

În 20 iulie – vineri este sărbătorit Sfântul Ilie. În credinţa populară, Sfântul Ilie apare ca cel ce stăpâneşte fulgerele şi ploile. În această zi se strânge mierea şi se culege busuiocul. Se spune că nu este bine să mănânci mere până la Sfântul Ilie, ele se culeg şi se duc la biserică pentru a fi sfinţite, crezându-se că numai în acest mod ele vor deveni mere de aur pe lumea cealaltă. În trecut, oamenii nu lucrau de ziua Sfântului Ilie, ca să fie feriţi de grindină, exista şi credinţa că dacă omul poartă în această zi mâţişori de salcie, sfinţiţi la Florii, va fi ferit de fulgere; se dăruiau mere, miere şi covrigi pentru cei adormiţi. Este interesant de subliniat că Ilie a fost singurul om ridicat la cer, fiind în viaţă, la fel ca şi Enoh.

Atenţionări

Joi până la ora 13.10 se impune multă prudenţă mai ales în activităţile comerciale sau legate de bani. Sâmbătă până seara la ora 20.30, suntem lipsiţi de simţ practic şi tehnic, există posibilitatea ca orice lucru să-l facem de două ori, să fim incoerenţi; de aceea nu vă programaţi activităţi importante.

 

Într-o zi, un viţel trebuia să treacă printr-o pădure virgină pentru a ajunge înapoi la păşune. Fiind un animal iraţional, şi-a făcut o cărare întortocheată, plină de urcuşuri şi coborâşuri. A doua zi, un câine a trecut pe acolo şi a folosit aceiaşi cărare pentru a traversa pădurea. Apoi a fost rândul oii, capul unei turme pe care a condus-o pe aceiaşi cărare. Mai târziu, au început şi oamenii să folosească cărarea: la stânga, la dreapta, se aplecau, ocoleau obstacole, se enervau, înjurau, şi tot aşa. Dar nu au făcut nimic pentru a crea o alternativă. După atâta folosinţă, cărarea a devenit o cale pe care animalele, copleşite de greutatea încărcăturilor, erau forţate să înainteze timp de trei ore pentru a parcurge o distanţă care ar fi putut fi făcută în 30 de minute. Anii au trecut, şi calea a devenit drumul principal spre un oraş, mai târziu chiar strada principală a oraşului. Fiecare se plângea de trafic, pentru că drumul era atât de dificil. În acest timp, bătrâna pădure se amuza văzând cum omul tinde să urmeze orbeşte căile deschise de alţii, fără măcar a se întreba dacă este într-adevăr cea mai bună opţiune.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top