Săptămâna 26 august – 1 septembrie 2012

Săptămâna aceasta este guvernată de Saturn, care se află pe ultimele grade din semnul Balanţei, de altfel fiind ultima săptămână guvernată de Saturn, cu Saturn în semnul Balanţei, în exaltare, pentru că din 5 octombrie va trece în semnul Scorpionului. În acest interval dar mai ales în această săptămână se vor readuce în discuţie evenimente întâmplări, situaţii cu care ne-am confruntat de la începutul lunii decembrie 2011 şi întreaga lună ianuarie a acestui an. Am avut şansa de a le înţelege şi rezolva, ele fiind subliniate evident, în lunile februarie, martie şi aprilie, acum practic trecându-se la rezolvarea lor, fără drept de apel. De aceea este bine ca în această săptămână să ne ocupăm cu toată seriozitatea de problemele care revin, fără a le amâna sau neglija, ele sunt presante – chiar dacă nu conştientizăm acest fapt – şi este important să le rezolvăm. Practic aş putea spune că este o săptămână a rezolvărilor karmice, a acţiunilor evident orientate spre evoluţia spirituală, această parte a vieţii noastre având acum prioritate maximă.

Spun acest lucru deoarece Nodul Nord îşi va schimba semnul trecând în Scorpion, zodie cu o conotaţie karmică deosebită, ceea ce ne va obliga să ne atingem sau măcar să ne înţelegem menirea. Acest tranzit ne va obliga să ne schimbăm atitudinea materialistă, să înţelegem că dorinţele şi necesităţile nu sunt acelaşi lucru, să acceptăm că orice obţinem peste nevoile noastre

devine o povară. Deasemenea ni se sugerează că începe valul schimbării şi că trebuie să rămânem pe val, fiindcă valul ne va duce la ţărm. Acest tranzit începe de joi 30 august de la ora 5.50 şi durează până 18 februarie 2014, practice având la dispoziţie 1 an şi 7 luni pentru a face transformările necesare în structura noastră.

Tot în această săptămână avem miercuri Tripura Sundari, o zi extrem de favorabilă realizării proiectelor noastre, mai ales că aspectul este susţinut şi de trigonul crescător Soare Pluton dar şi de sextilul Ceres Mercur şi Mercur Saturn.

În schimb de joi lucrurile capătă o tensiune extremă, Soarele formează opoziţia anuală cu Chiron, joi, şi începe să se facă simţit din plin efectul Lunii Pline de vineri, care este mult amplificat de cuadratura dintre Mercur şi Lilith şi Mercur Nodul Nord, practic Mercur fiind pentru câteva zile punctul de descărcare al opoziţiei dintre Lilith şi Nodul Nord.

Aceste trei opoziţii Lună Soare, Soare Chiron şi Lilith Nodul Nord, fac ca sfârşitul acestei săptămâni să aducă evenimente extrem de dure, mai ales la nivel emoţional, obligându-ne să reflectăm cu seriozitate la tot ceea ce gândim, să ne cunoaştem mai bine sufletul, tocmai prin apariţia unor blocaje care dacă sunt corect înţelese ne ajută să ieşim din blocajul existenţial.

La sfârşitul acestei săptămâni sunt de evitat semnarea contractelor, negocierile şi călătoriile nemotivate, fiind indicată reducerea la minim a deplasărilor.

Sâmbătă Mercur va părăsi semnul de cădere al Leului după mai bine de două luni ( 26 iunie) în care practic au fost blocate activităţile comerciale, fluxul banilor, negocierile, totul fiind ambiguu, incert şi greu de definit. În plus scăpăm de lipsa de concentrare, de problemele de comunicare şi de îndoielile care ne-au blocat acţiunile. Va trece în domiciliu nocturn, Fecioara, de unde ne va readuce simţul analitic, discernământul, organizarea, atât de necesare acum.

Este o săptămână extrem de condensată în care vom trăi stări intense, toate necesare pentru luarea deciziilor importante. Practic nimic nu este întâmplător, şi tot ceea ce trăim sau aflăm sunt mesaje necesare în calea noastră evolutivă.

Dacă am avea puterea să alegem , sau să gândim ceea ce ne face bine în fiecare clipă, după o vreme oarecare ne-am simţi ca şi cum ne-ar fi crescut aripi. Ne-am simţi ca păsările, ca îndrăgostiţii care simt iubirea pentru orice. Dacă am gândi numai ce ne face bine şi dacă ne-am imagina cele mai minunate lucruri pentru noi, după un timp, am observa că tot ce ne face bine se ţine după noi că nu mai facem un efort pentru a gândi pozitiv; gândurile luminoase vin singure, ca într-un vis de lumină şi iubire infinită.

Urmează, aşadar, o vreme a purificării, o vreme în care vom întâlni în calea noastră obstacole pe care le-am creat singuri, prin mintea noastră negativă. Vestea buna este aceea că energia noilor câmpuri ne va sprijini să recunoaştem că noi am creat obstacolele pe care le întâlnim şi ne cere să „insistăm” în a realiza orice ne propunem să facem. Este o energie care sprijină schimbarea şi ne impulsionează către acţiune. Este una care, în acelaşi timp, ne cere insistent să „alegem” ce anume dorim să facem, ce scopuri avem, ce am vrut să facem cu mult timp în urmă şi nu ne-a reuşit. Mai întâi, ele cer să „alegem că facem cutare lucru, avem planul x”. Ni se cere „credinţa” că vom face acel lucru.

Luni este Sfântul Fanurie, viaţa lui este mai mult o legendă,  el este ocrotitorul preoţilor şi protectorul Rhodosului, unde vin anual mii de pelerini pentru a se ruga. Este un mare făcător de minuni, cei care au nevoie de ajutor în caz de boală, de pierdere, de piedici sau în probleme de suflet pot să-i ceară ajutor Sfântului Fanurie.

Se practică şi un ritual, care durează 10 zile şi se face în afara postului. Se coc turtiţe sau cornuleţe, nouă zile la rând, astfel: luni, miercuri şi vineri, aluatul va fi de post. Marţi, joi şi sâmbătă – de dulce, iar duminică se face pauza. Aluatul de post conţine: faină, apă, sare, ulei de masline, scorţişoară, zahar (se poate adăuga gem sau rahat) şi se coace. Turtiţele se fac dimineaţa şi se împart calde, la trei persoane, care să spună „bogdaproste”, iar cel care împarte spune în gand: „Sa fie pentru mama Sfântului. Fanurie”. În aluatul „de dulce” se adaugă şi un ou. După ajutorul primit, se va face o plăcintă care poate avea ou şi brânză, şi se împarte tot la trei persoane sărace, iar cel ce împarte zice în gând: „Mulţumesc, Sfinte Fanurie, pentru ajutorul primit!”. Important: turtele se fac de către cel care le şi împarte; persoana respectivă va citi zilnic, de trei ori, acatistul sfântului, adaugând în text cererea adresata lui; nu va spune nimanui pentru ce face pomană, nu va gusta turtele, nici el, nici altcineva din familie.

Miercuri este Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, este o zi de post, în care, potrivit tradiţiei, este bine să nu se mănânce pepeni, pentru că forma lor aminteşte de cea a capului. În satul tradiţional, în aceasta zi nu se foloseşte cuţitul, totul se rupe cu mâna. În popor se vorbeşte şi de un post care ţine „de la cruce până la cruce”, un post de două săptămâni – până în 14 septembrie, neconsemnat în calendarul creştin, care avea rolul de a-i curăţi pe cei care au săvârşit omoruri sau alte păcate grave. Postitorii mâncau în aceasta zi numai o turtă de grâu sau de mălai.

A privi bucuria care ne înconjură poate părea iniţial uşor, dar pentru unii ar putea fi necesar să depună un efort conştient ca aceasta să devină parte din rutina zilnica. Când te trezeşti dimineaţa şi-ţi setezi intenţia de a observa mai multă bucurie în lume, priveşte cum ziua ta şi, eventual, viaţa ta sunt umplute cu mai multă bucurie. Cu cât facem mai mult asta, cu atât vom fi mai apţi să observăm sunetul râsului copiilor sau strălucirea picăturilor de rouă pe petala unei flori. Permiteţi acestei bucurii să vă umple în totalitate inima şi de acolo se va extinde în mod natural către întregul corp, iar de acolo către ceilalţi, dându-le şi lor bucurie.

Observând micile bucurii ale fiecărei zile, sentimentul de a fi conectaţi cu lumea se extinde, în special după ce devenim mai acordaţi la ele. Cu fiecare zi ce trece, vom descoperi că aceste mici încântări, care ne aduc o apreciere mai adâncă pentru tot ce Universul ne-a dat în vieţile noastre, sunt miracole.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top