Săptămâna 11 – 17 noiembrie 2012

Avem o săptămână foarte încărcată de evenimente atât astrologice cât şi spirituale. În primul rând este o săptămână guvernată de Venus, aflată în semnul Balanţei, în domiciliu, care teoretic ar trebui să fie armonioasă. În plan sentimental, lucrurile şi situaţia chiar aşa stau de fapt, acesta fiind punctul de susţinere pentru celelalte domenii ale vieţii noastre. Deci ne putem concentra atenţia asupra relaţiilor noastre, tocmai pentru a le consolida şi a le investi cu mai multă forţă şi putere.
Apoi duminică în zi de sărbătoare, Sfântul Mucenic Mina, care este protectorul celor nedreptăţiţi, şi care pe lângă minunile pe care le-a făcut acesta are puterea de a ne ajuta în caz de necaz, ceea ce este desosebit de sugestiv pentru această săptămână, Neptun a revine la mişcarea directă după 5 luni şi 5 zile de retrogradare, rămânând, aşa cum spunem noi astrologii, staţionar direct, pînă vineri. O planetă staţionară acţionează în forţă, pentru că atrage atenţia asupra sa , dar şi intervine pentru clarificări sau ceea ce nu ne-am însuşit în perioada de retrogradare. Pe lîngă toate acestea Neptun formează şi aspecte importante, reface cuadratura cu Mercur retrograd, imediat după eclipsa de Soare, formează cuadratură cu Luna miercuri şi sextil cu Marte sîmbătă, când este deja direct. Pe scurt acestea toate smnifică faptul că stările confuze, situaţiile ciudate, pot apare în orice moment, ele bazându-se pe confuzie, pe greşeli nevoite dar care vor fi interpretate ca reavoinţă, declanşând un întreg lanţ de evenimente. Tot ceea ce este legat de influenţa acestei planete asupra noastră poate fi afectat, în primul rând suntem dezorientaţi, au loc evenimente care ne clatină acţiunile, apoi ţinutul mlăştinos, ceţos, este o altă caracteristică a acestei planete, de aceea tot ce este legată de apă, poate audce o influenţă extrem de puternică asupra noastră. Pare că tot ceea ce părea sigur, devine alunecos, iar tot ceea ce credam că se află sub control, patinează, baleiază.
În plus la momentul eclipsei totale de Soare – descrisă într-un articol separat – Neptun are o pozţie extrem de importantă fiind în opoziţie cu Ascendentul, pe Decendent, ceea ce face ca noi să ne lăsăm conduşi de visurile sau idealurile altuia, ceea ce evident ne îndepărtează de ceea ce ar trebui să fim, fapt sancţionat dur de Neptun.De fapt Neptun ne determină să ne pierdem identitatea de sine pentru a redescoperi prezenţa lui Dumnezeu.
Miercuri este Luna Nouă şi eclipsa totală de Soare imediat după miezul nopţii, la ora 00.07, este un aspect interesant, dar şi deosebit de dur, care poate declanşa o mutitudine de fenomene care ne scapă de sub control, aducând o stare de disoluţie, de confuzie, pierzându-ne siguranţa. Apoi Mercur reface cuadratura cu Neptun, staţionar de această dată ceea ce ciu siguranţă amplifică şi mai mult starea de disconfort. Sumate aceste două aspecte ar trebui să aducă multă prudenţă mai ales în călătorii dar şi o atenţie sporită la felul în care comunică, la slavarea mesajelor, la aparatura electronică. Ceea ce am spus în jurul datei de 25 octombrie, acum se poate întoarce împotriva noastră, sau pur şi simplu dacă am ascuns ceva, suntem demascaţi.
La ora 9.24, Mercur revine prin retrogradare în semnul Scorpionului, cea ce mai detensionează puţi atmosfera comercială, şi ne mai ajută să luăm o gură de aer, în toate aceste conjuncturi stranii.
Seara şi Chiron devine staţionar direct, atrăgând atenţia asupra rănilor sufleteşti netratate care acum se pot infecta, solicitându-ne atenţia şi responsabilitatea. Saturn formează trigon cu Chiron, cea ce evident aduce în prim plan probleme de sănătate care au fost amânate sau cărora nu le-am înţeles cauzele subtile.
Sâmbătă la 4.35, Marte trece în semnul de exaltare, Capricornul, de unde ne va pune la treabă. În primul rând el formează un sextil cu Neptun, ceea ce evident obligă la reglarea activităţilor, la intensificarea atenţiei dar şi la capacitatea de a face schimbările la care visăm de atâta vreme.
Tot sâmbătă Mercur formează conjuncţia inferioară cu Soarele şi Nodul Nord, o conjuncţie cu totul specială, care ne obligă să aţionăm, ne determină să ne schimbăm sistemul de valori, ne aduce evenimente greu de controlat, care ne afectează fiinţa.
Şi din punct de vedere spiritual este o săptămână plină.Marţi se sărbătoreşte Sfântul Ioan Gură de Aur,el a adunat într-un formular actele cultice şi rugăciunile şi a dat naştere Liturghiei care îi poartă numele şi care este cel mai des folosită.
Se lasă sec în seara zilei de 14 noiembrie (Sfântul Filip); iar dacă această dată cade miercurea sau vine­rea, se lasă sec cu o zi mai înainte. În religia creştină, posturile reprezintă perioade în care avem ocazia să ne debarasăm de excesul de proteine animale, grăsimi, glucide. Aceasta asigură o stare fizică foarte bună, iar, renunţarea la plăcerile gastronomice este un mic act de smerenie, care reaminteşte fiecăruia despre modestie, abţinere în faţa tentaţiilor nesănătoase. Pe de alta parte, excesul de carne în alimentaţie poate creşte semnificativ agresivitatea şi cruzimea îndepărtându-ne de sentimentele de iubire, toleranţă şi într-ajutorare. Postul nu e regim alimentar. Postul schimba relaţia cu Dumnezeu, daca ştim să-l ţinem, luptându-ne cu propriile pofte, prin voinţă.
În fiecare an, pe data de 16 noiembrie – vineri, Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfântului Apostol şi Evanghelist Matei. Sfântul Matei, Apostol al lui Hristos, era originar din Capernaum, unde exercita profesia de vameş. El era fiul lui Alfeu şi se numea Levi. După ce devine Apostol al Mântuitorului, primeşte numele de Matei. După pogorârea Sfântului Duh asupra Apostolilor, predică Evanghelia în Ierusalim.

Imaginaţi-vă că într-o dimineaţă vă treziţi devreme şi sunteţi plin de entuziasm pentru ziua care urmează. Vă simţiţi bine. Sunteţi fericit şi plin de energie, gata să faceţi faţă zilei ce va urma. Apoi, la micul dejun vă certaţi foarte tare cu soţia, şi sunteţi inundat de emoţii negative. Vă enervaţi şi în aceste emoţii ale furiei pierdeţi foarte mult din puterea personală. După ceartă, sunteţi epuizat şi doriţi doar să plecaţi şi să plângeţi. De fapt, vă simţiţi atât de obosit încât mergeţi în camera dumneavoastră, vă simţiţi distrus şi încercaţi să vă reveniţi. Petreceţi apoi tot restul zilei cufundat în aceste emoţii negative. Nu mai aveţi energie pentru a continua şi nu doriţi decât să fugiţi de tot şi de toate.În fiecare zi, noi ne trezim cu o anumită cantitate de energie mentală, emoţională şi psihică pe care o cheltuim pe parcursul zilei. Dacă permitem emoţiilor noastre să ne fure energia, nu vom mai avea energie pentru a ne transforma viaţa sau pentru a o dărui celorlalţi.
Modul în care percepem lumea depinde de emoţiile pe care le simţim. Atunci când suntem supăraţi, totul în jurul nostru pare greşit, nimic nu este bine. Până şi vremea trebuie condamnată; indiferent dacă plouă sau dacă soarele străluceşte, nimic nu ne mulţumeşte. Atunci când suntem supăraţi, totul în jurul nostru pare trist şi ne face să plângem. Vedem copacii şi ne simţim supăraţi; vedem ploaia şi totul pare atât de trist. Uneori, ne simţim vulnerabili şi simţim nevoia să ne protejăm, deoarece nu ştim momentul în care cineva va dori să ne atace. Nu avem încredere în nimeni şi nimic din jurul nostru. Şi totul deoarece privim lumea prin ochii fricii!
Imaginaţi-vă că mintea umană este la fel ca pielea. Dacă veţi atinge o piele sănătoasă, vă veţi simţi minunat. Pielea este făcută pentru a percepe minunata senzaţie a atingerii. Acum imaginaţi-vă că sunteţi rănit, pielea este tăiată şi se infectează. Daca atingeţi pielea infectată, aceasta vă va produce o senzaţie de durere, aşa că veţi urmări să vă acoperiţi şi să vă protejaţi pielea. Atingerea nu vă va face nici o plăcere, deoarece acum doare.
În continuare, imaginaţi-vă că toţi oamenii suferă de boli de piele. Nici unul nu-l poate atinge pe celălalt fără să-l doară. Toată lumea are răni pe piele, astfel încât infecţia pare a fi ceva normal, durerea fiind considerată, de asemenea, normală; aşa cred oamenii că trebuie să stea lucrurile!
Vă puteţi imagina cum ne-am comporta unii cu ceilalţi dacă toţi oamenii din lume ar avea boli de piele? Evident că nu ne-am mai îmbrăţişa unii cu ceilalţi, deoarece ar fi dureros. Altfel spus, ar fi necesar să punem o distanţă destul de marc între noi.
Mintea umană este exact ca această descriere a pielii infectate. Fiecare om are un corp emoţional complet infectat de răni. Fiecare rană este infectată cu emoţii otrăvite – cu otrava tuturor emoţiilor care ne-au făcut să suferim, precum ura, furia, invidia şi supărarea. O acţiune nedreaptă deschide o rană în minte şi noi reacţionăm cu o emoţie otrăvită din cauza conceptelor şi credinţelor pe care le avem despre ceea ce este drept şi ce nu. Mintea este rănită şi plină de otravă din cauza procesului de civilizare şi pentru că toatâ lumea descrie mintea rănită ca fiind ceva normal. Acest lucru este considerat normal, dar eu vă pot spune că nu este aşa.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top