13 noiembrie 2012

Începând de astăzi sentimentele si emotiile pe care le experimentam sunt parte din calatoria vietii noastre, aducându-ne mesaje foarte importante. Ele vor furnizeaza indicatii pretioase despre ce inseamna o situatie  pentru noi in termenii trecutului si ai prezentului. Putem sa ne începem să ne folosim sentimentele pentru a ne ajuta sa gasim cel mai bun si mai puternic raspuns intr-o anumita situatie oprindu-va asupra sentimentului in loc sa ne lăsăm purtaţi in valtoarea emotiilor. Atunci cand ne detaşam pentru un scurt moment de etapa în care ne aflăm, mă refer la etapa sentimentului pe care il avem despre o anumita situatie, putem lua decizii dintr-o pozitie puternică, de forţă si, in felul asta, sa alegem corect dintre numeroasele optiuni care ne sunt disponibile.
Astăzi este şi marţi 13, ceea ce ar trebui să ne facă mai atenţi în tot ce întreprindem, mai ales că este o zi guvernată de Marte, deci destul de violentă şi intempestivă.
Deseară avem eclipsă totală de Soare, de aceea recomandarea de a fi rezervaţi şi interiorizaţi este cu atât mai importantă. Este un moment de schimbare şi transformare, pe care nu-l putem percepe corect dacă ne diluăm în alte activităţi sau dacă fugim de viaţa noastră.
Astăzi este Lăsata secului pentru postul Crăciunuluiare care are o vibraţie de bucurie şi iubire – un post uşor; să nu uităm, postul nu este regim alimentar. Postul schimba relatia noastra cu Dumnezeu, daca ştim să-l ţinem, luptându-ne cu propriile pofte, prin voinţă.
În tradiţia românească sunt cuprinse, între 13 noiembrie şi 6 decembrie, o serie de sărbători şi obiceiuri foarte vechi cunoscute sub numele de Filipii de Toamnă. Acestea nu sunt legate de sezoanele agricole sau pastorale, ci de credinţa străveche în reînnoirea periodică a timpului. Sărbătorile, dedicate animalului sacru al dacilor, lupul, au fost asimilate apoi de tradiţia creştină. Acestea încep cu ,,Ziua lupului” (13 noiembrie), Gădineţii (12-16 noiembrie), continuă cu Filipul cel Şchiop sau Ovidenia (21 noiembrie) şi se încheie cu Ziua Sfântului Andrei (30 noiembrie) şi Ziua Sfântului Nicolae (6 decembrie). Gădinet este numele divinităţii iernii, lupul, la fel cum Căluş este numele divinităţii verii, calul, celebrat la Rusalii. Filipii sunt personificări divine ale lupului. Simbolul lupului apare în numeroase tradiţii spirituale ale lumii. Atunci când este considerat divinitatea iernii şi a nopţii valorizarea sa devine pozitivă. Faptul că lupul vede noaptea îl transformă în simbol al luminii, cu caracteristici solare, de erou războinic şi strămoş mitic. Simbolistica sa are un caracter iniţiatic, dându-i lupului un rol de călăuză.
Caracteristice acestei perioade sunt obiceiurile, actele rituale şi practicile magice de alungare a duhurilor rele, despre care se crede că încep să capete putere pe măsură ce ziua scade. Conform credinţelor populare, în această perioadă începe de fapt iarna. Ritualurile magice ce se desfăşoară acum au rol de protecţie şi aduc încredere. Prin intermediul acestora, duhurile rele, care încep să apară la adăpostul nopţii – mult mai lungă, pot fi înlăturate cu uşurinţă.
Tradiţia populară menţionează peste 35 de sărbători dedicate lupului (conform lui I.A. Candrea în lucrarea „Iarba fiarelor”). Aceasta arată importanţa lui în tradiţia românească. Imaginea lupului apare pe multe obiecte arheologice şi este considerat simbolul sanctuarelor dacice. Steagul dacilor, balaurul cu cap de lup, este unic în lume. După N. Iorga, steagul dacic nu e „numai un simbol animalic, ci esenţa religiei strămoşeşti”.
Dacii şi-au ales ca totem lupul, cel mai feroce animal din această zonă geografică, singurul care nu poate fi îmblânzit sau dresat, prototip al războinicului înnăscut şi model de demnitate. Ei se identificau cu lupul şi se considerau Fii ai Marelui Lup Luminos – Zamolxis. Mircea Eliade este de părere că dacii se numeau ei înşişi lupi sau cei care sunt asemenea lupilor pornind de la o confrerie războinică numită dacii (lupii).
 
În antichitate dacii erau cunoscuţi şi sub numele Daoi (daos, în dialectul traco-frigian însemnând lup). După unii autori, acest nume se leagă de rolul dacilor ca Protectori ai Centrului Spiritual al Lumii. O tradiţie a oamenilor lupi este atestată de Herodot şi pentru neuri, locuitori străvechi ai actualului pământ românesc. Pelasgii, locuitorii din nordul Dunării de Jos, din Dacia preistorică, erau numiţi de către greci dioi şi erau consideraţi „cei mai vechi oameni de pe pământ”.
Simbolul lupului ca apărător al acestor pământuri nu se opreşte la perioada dacilor. În alte legende se spune că Sfântul Andrei a fost trimis să propovăduiască în „tărâmurile lupilor” şi că tot timpul a fost vegheat şi ajutat de către Marele Lup Alb. 
 
ORA PLANETARĂ A LUI MARTE
Indiferent ce se va intampla in urmatoarele luni, noi aparent am intrat in vremea marilor schimbari. Si in acest timp, realizarea unei legaturi intre noi si ingerii nostri poate fi cel mai important eveniment din viata noastra.
O calauzire clara si concisa in aceste vremuri in care ne aflam valoreaza mai mult decat tot ce posedam si decat toata cunoasterea noastra castigata pana acum.
Ingerii ne vor aduce in viata o calauzire limpede si precisa. Dar mai important este ca vor aduce o intelepciune dincolo de posibilitatile experientei umane neajutorate.
Rugaciunea noastră este ca aceasta legatura cu ingerii  sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt posibil. Ingerii nostri asteapta cu inimile larg deschise, cu o iubire mult mai mareata decat am cunoscut vreodata pe Pamant.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 22 SCORPION
VÂNĂTORI ÎMPUŞCÂND RAŢE SĂLBATICE
Nu este greu să ucizi fiinţe care nu se pot apăra. Ai nevoie doar de instrumente şi de o anumită îndemânare. La fel, nu este greu să loveşti în cei care nu te pot lovi. Dar aceasta nu este o dovadă de curaj sau de vitejie, ci doar o dovadă a faptului că eşti capabil să distrugi – şi oricine e capabil de aşa ceva, dacă vrea. Dar eşti capabil să redai viaţa unei fiinţe ucise de tine? Sau eşti capabil să aduci altora bucurie cel puţin în aceeaşi măsură în care le poţi aduce durere? Adevărata putere este cea care ştie să creeze lucruri bune pentru toţi.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 28 SĂGETĂTOR
UN POD VECHI PESTE UN RÂU FRUMOS, FOLOSIT TOT TIMPUL
În unele momente trebuie să apelezi la mijloace tradiţionale, la metode folosite de toată lumea din timpuri vechi, dacă metodele mai moderne nu sunt eficiente sau dacă nu le ai la îndemână. Nu trebuie să ai prejudecăţi faţă de lucrurile vechi. Importantă este utilitatea lucrurilor, şi nu vechimea sau originea lor. Un lucru este bun prin ajutorul pe care ţi-l oferă în ceea ce ai de făcut, şi dacă îl eviţi doar fiindcă nu-ţi place o anumită trăsătură a lui, practic îţi refuzi un ajutor ce poate fi preţios.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top