Săptămâna 25 noiembrie – 1 decembrie 2012

Aceasta este o săptămână guvernată de Lună, în care influenţa ei este maximă tocmai pentru miercuri este  Luna Plină şi eclipsă de Lună, la ora 16.45. Aceasta este o eclipsă prin penumbră, care aduce deblocarea multor domenii ale vieţii noastre, în special cel financiar dar sentimental.Este o perioadă, când obsesiile şi temerile noastre se vor afla la cote maxime, acesta fiind motivele cele mai simple pentru care vom fi manipulaţi atât de cei apropiaţi cât şi de rivali, duşmani sau guvernanţi. De aceea este important să analizăm tot ce simţim, să ţinem cont de intuiţii şi vise, dar mai ales să avem discernământ şi consecvenţă în tot ceea ce facem. Mercur iese din mişcarea aparent retrogradă, cea care timp de 3 săptămâni a blocat comunicarea şi finanţele, practic de marţi simţind o eliberare şi o deblocare la nivel intelectual.
Marţi, în schimb, are loc un aspect puternic, important, conjuncţia Marte Pluton de pe semnul Capricornului, cele două planete, recunoscute prin forţa lor, pot aduce multora dintre noi evenimente transformatoare, profunde, chiar dacă ele au loc doar la nivel subtil, pentru mulţi dintre noi. Oricum această conjuncţie deschide un ciclu de 2 ani şi câteva luni, în care avem de făcut schimbări importante legate de felul de a ne comporta şi a ne manifesta.
Un aspect interesant astăzi este şi opoziţia Soare Lilith, practic ea se manifestă întreaga săptămână, fiind amplificată şi de Luna Plină de miercuri, dar şi de cuadratura Chiron Lilith; toate aceste trei aspecte sunt deosebit de intense, influenţându-ne în toate cele trei planuri, material, concret, emoţional – sentimental, şi spiritual, subtil. Totul porneşte de la atitudinea noastră, care este cea mai importantă, ea transformând aceste aspecte, în unele benefice, constructive, sau  în tensiuni şi conflicte puternice. Luna este elementul cheie, foarte puternică, în săptămâna guvernată de ea şi în conjuncţie cu Lilith şi Jupiter. Practic, totul este exagerat, amplificat, extrapolat. Totul este pus pe umerii lui Chron, practi fiind momentul de asumare deplină a ceea ce suntem, facem sau gândim, atât la nivel personal cât şi social. Chiron la rândul său formează o piramidă cu conjuncţia Marte Pluton pe de-o parte şi cu conjuncţia Saturn Venus, interesant aspect oricum, căci în el este concentrată soluţia tuturor problemelor; ni se spune că forţa cea mai teribilă este cea a necesităţii transformării a tot şi toate, că este momentul descoperirii sensului spiritual al oricărui lucru, că trebuie să ne acordăm la ritmul Universului. Acestea nu sunt doar cuvinte, ele se vor transpune rapid în practică, cu rapiditatea gândului.
 
Duminică până la ora 14.20 se impune multă atenţie la micile accidente, este bine să evităm călătoriile, sporturile sau acţiunile riscante, excesele de orice fel.
Marţi, întreaga zi ar fi bine să ne programăm nimic important: întâlniri de afaceri, semnare de contracte, achiziţii şi investiţii mari, nu avem luciditate şi discernământul necesar pentru a acţiona corect. Mare atenţie la condus!
Joi  este o zi la fel de delicată, din toate punctele de vedere, deci luaţi-vă măsuri de precauţie suplimentare în tot ceea ce faceţi.
Tradiţii
Duminică 25 noiembrie, se serbează Sfânta Ecaterina, renumită pentru cunoştinţele ei în astronomie, având darul oratoriei, cunoscând limbi străine, este protectoarea oamenilor de ştiinţă, a femeilor nedreptăţite sau asuprite.
Luni este Sfântul Stelian, ocrotitorul  nou născuţilor, al pruncilor şi  copiilor, al familiei creştine în general, este întemeietorul primului centru social . Se spune că este şi protectorul celor care călătoresc.
Vineri este Sfântul Andreicel care a propovăduit creştinismul pe meleagurile noastre este considerat ocrotitorul României. Este primul dintre cei 12 apostoli care l-au urmat pe Isus şi după răstignirea acestuia, a fost răstignit şi el în jurul anului 70 pe o cruce în formă de X , care de atunci a rămas cu numele de „Crucea Sfântului Andrei”.
De fapt, calendaristic, 30 noiembrie – ziua Sfântului Andrei, consemnează sfârşitul toamnei şi începutul iernii, de aceea popular i se mai spune Andrei-cap-de-iarnă, ori Indrea sau Undrea – nume care se mai folosesc şi pentru denumirea lunii decembrie.
Cum iarna este anotimpul lupilor, Sfântul Andrei  a devenit patronul lor ( poate şi prin faptul că fratele său Sfântul Petru, este şi el „mai mare peste lupi”) iar ziua lui se mai numeşte în popor „Grădineţul Şchiop” sau „ Ziua lupului” şi trebuie respectată prin odihnă, căci cine lucră „ îi strică lupii vitele şi mai ales oile şi caprele”. Se mai spune că în această zi „lupul îşi vede coada”, deci îşi poate suci gâtul care de obicei este ţeapăn şi este deci foarte agil la vânătoare. Conform unor ritualuri străvechi, de ziua Sfântului Andrei era celebrat Anul Nou al dacilor, motiv din care aceasta zi mai este numita si “Ziua lupului” (după simbolul dacic al lupului). In unele regiuni ale tarii sărbătoarea se numeşte “Luparia”. Sărbătoarea se ţine până la prânz apoi se pot face unele munci, dar nu se lucrează la câmp, nu se coase şi mai ales nu se împrumută şi nu se dă nimic din casă. Cei care nu respectă sărbătoarea se îmbolnăvesc şi vor avea pagubă la recoltă sau la vite. Fetele îşi fac farmece de dragoste. Se mănâncă diverse mâncăruri cu usturoi, ca o protecţie de forţele malefice, şi plăcinte îndulcite. O crenguţă de măr pusă în apă, dacă înfloreşte de sfântul Vasile, prevesteşte un an roditor.
 
Roagă-te în fiecare zi. Chiar dacă rugăciunile tale sunt fără cuvinte şi nu ceri nimic, şi pot fi greu înţelese. Fă din rugăciune un obicei. Dacă e greu să începi, spune-ţi: ‘Mă voi ruga în fiecare zi din această săptămână.’ Şi reînnoieşte această promisiune în fiecare zi următoare. Aminteşte-ţi că nu creezi doar o legătura mai intimă cu lumea spirituală; îţi antrenezi voinţa. Doar prin anumite practici dezvoltăm disciplina necesară în lupta vieţii. Nu are nici o valoare dacă îţi uiţi promisiunea într-o zi şi te rogi de două ori ziua următoare. Nici dacă te rogi de şapte ori într-o zi, petrecându-ţi întreaga săptămână crezând că ţi-ai atins obiectivul. Anumite lucruri trebuie să se întâmple cu ritmul lor natural.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top