Atmosfera săptămânii 20 – 26 ianuarie 2013

Această săptămână, este guvernată de Saturn, care se află în semnul Scorpionului, el ne aduce mai ales în săptămânile guvernate de el, un fel de cristalizare, un fel de condensare, a tot ceea ce am trăit şi simţit timp de 6 săptămâni. Atunci când Luna este în creştere această cristalizare este constructivă, ne ajută să asimilăm, să înţelegem tot ceea ce am trăit de-a lungul perioadei din 2 decembrie 2012 de până acum. În plus putem înţelege moderaţia, respectarea regulilor, eficienţa, având un fel de înţelepciune detaşată şi liniştită. În plus în această săptămână ne sprijină pentru a ne manifesta adevărata noastră natură, fiind sever şi restricţionându-ne doar atunci când suntem pe o cale greşită, dorind şi urmărind să ne oprească, să ne frâneze, să ne blocheze. Pe scurt, în această săptămână este important să fim atenţi la tot ceea ce se întâmplă, pentru că este o săptămână de experienţe concentrate, de învăţare, mai ales în plan material, fizic. Apoi trebuie să observăm rezultatele concrete ale acţiunilor noastre, mai ales a celor derulate din 2 decembrie. Chiar dacă toate par să se mişte prea încet, de fapt ne este evidenţiat ce este durabil, ce merită susţinut şi continuat.
Apoi în această săptămână ne poate creşte foarte mult iritabilitatea, nerăbdarea, sentimentul că toate se întind mult prea mult. Este important să nu ne agităm şi să privim cu calm şi detaşare în jurul nostru, tocmai pentru a nu ne scăpa din vedere informaţiile importante care sunt cumva învăluite de această stare.
Arhanghelul Gabriel este cel care guvernează această săptămână, el ne ajută să înţelegem tot ceea ce avem de înţeles, ne inspiră, ne aduce creativitate, ne determină să avem încredere. Toate aceste stări trebuie cultivate în această săptămână, oricât de provocatoare ar părea ea.
Din punct de vedere subtil, duminică este Boboteaza pe stil vechi, eu cred că aceste sărbători pe stil vechi ţineau oarecum cont de ciclurile naturii, erau bazate pe mişcarea Soarelui şi pe timpul unor evenimente, independente de voinţa noastră. Practic din această săptămână, influenţa Soarelui devine din ce în ce mai puternică, iar frigul începe să se mai înmoaie, chiar dacă mai este încă mult până la venirea primăverii. În aer se simte un fel de dezgheţare, o animare, care o resimţim şi noi, ca un freamăt interior şi nerăbdare.
Astrologic vorbind, Mercur, aflat în semnul de exaltare al Vărsătorului, este cea mai dinamică planetă, ea ne aduce inspiraţie, elocvenţă, putere de convingere, intuiţie şi creativitate, simţim comercial şi multă, multă activitatea, acţiune, dinamică, mai ales la nivel intelectual. Ne sunt solicitate resursele informaţionale, suntem determinaţi să analizăm, să studiem, să cunoaştem, să ne informăm.
Sextilul cu Uranus, trigonul cu Jupiter retrograd şi Vesta staţionară şi cuadratura cu Saturn sunt aspecte care ne determină să punem în prim plan logica, raţiunea, să ne bazăm doar pe lucruri ştiute, indiferent la ce se raportează această cunoaştere. Pot reveni în prezent situaţii pe care nu le-am înţeles, nu le-am putut controla, ne-am pierdut în amănunte, sau pur şi simplu ne-am şi le-am irosit. Acum se pot face reparaţii, în primul rând pentru că înţelegem cauza, importanţa sau rolul lor în viaţa noastră. Putem avea pur şi simplu revelaţia că logica divină este perfectă, doar noi suntem atât de orgolioşi încât nu o înţelegem sau nu o acceptăm, crezând că putem ţine totul sub control.
Apoi avem un frumos trigon Jupiter retrograd şi Soare, care practic acţionează întreaga săptămână, el se reface, aducând în prezent conjuncturile cu care ne-am întâlnit şi la început de octombrie, interesant că atunci Soarele era în cădere, deci mult mai slăbit decât acum când este în exil, dar, în schimb, Jupiter era în exil doar, nu şi retrograd cum este acum, ceea ce îi scade mult din forţă. Pe scurt aceste trigoane ne aduc în faţa ochilor tot ceea ce ar trebui să facem, tocmai pentru a înţelege mesajele subtile pe care le primim, pentru a ne determina să ne găsim calea, să mergem în sus, să creştem, să evoluăm. Din păcate, dacă nu suntem atenţi, este foarte uşor să ratăm ocaziile ivite, să ne pierdem în amănunte, să divagăm.
Marte este şi el deosebit de activ, aflat în semnul Vărsătorului, el ne aduce un freamăt interior care ne determină să căutăm, sau nerăbdarea care ne împiedică să vedem oportunităţile, prin trigonul cu Ceres în mişcare aparent retrogradă, practic, ne ajută să înţelegem unde am greşit şi să acţionăm pentru a ne corija, pentru a repara, pentru deveni eficienţi.
Însă, aspectul cel mai interesant îl reprezintă cuadratura cu Nodurile lunare, Marte devenind în această săptămână un punct important pe harta fiecăruia dintre noi, pentru că ne ajută să ne eliberăm de povara trecutului, de temerile ancestrale, de frică şi dependenţe, într-un fel extrem de simplu: în primul rând să nu uităm experienţele trecutului, în sensul că şi noi am fost în situaţii dificile din care am fost ajutaţi să ieşim, deci suntem datori, la rândul nostru să-i ajutăm pe cei aflaţi în dificultate să facă acelaşi lucru, apoi, să ne concentrăm permanent pentru a afla lucruri noi, să ne educăm, pentru că numai aşa suntem oamenii prezentului pregătiţi pentru viitor, Marte ne ajută să ne vindecăm de furia oarbă, să o transformăm în acţiune asupra propriei persoane, găsind soluţii, nu reacţionând.
Este o săptămână serioasă, în care este nevoie doar de atenţie şi înţelepciune în relaţia de cuplu. Respectate acestea două pot aduce împlinire şi afecţiune în relaţiile noastre sentimentale. Există tendinţa de a reproşa, sau de a pune în funcţiune în mod automat convingeri eronate legate de experienţele iubirii, traume emoţionale, temeri, care ne determină să ne pierdem discernământul afectiv. Influenţa benefică a aspectului de Tripura Sundari, ne ajută ca joi şi vineri să ne reînnoim dragostea şi relaţiile cu cei dragi.
Sănătate
Din punct de vedere al sănătăţii, avem o mare vivacitate, reacţiile organismului faţă de elementele exterioare sunt rapide şi adaptate. Mobilitatea poate fi perturbată la nivelul articulaţiilor iar sistemul respirator este slăbit, existând riscul apariţiei răcelilor sau bronşitelor.
În schimb avem poftă de mâncare, nevoia organismului de a asimila este maximă. Fiind şi Luna în creştere, în acest context se asimilează foarte uşor totul şi putem pune câteva kilograme în plus. De acea este bine de evitat făinoasele şi de consumam preponderent salate şi fructe, în acest fel greutatea noastră nu va avea de suferit.
La nivel subtil, avem Filipii de Iarnă, care încep odată cu ziua Sfântului Grigore Teologul (este serbată vineri 25 ianuarie), cel despre care se crede că apără împotriva ologelii, arsurilor ori înecului. Sfântul îi ajută pe cei bolnavi, îi sprijină pe cei neputincioşi şi pe năpăstuiţi şi le ocroteşte pe văduve. În lumea satului, sărbătoarea este respectată şi de cei care se îndeletnicesc cu prelucrarea lemnului, crezând că astfel vor avea mai mult de lucru. Se mai spune că dacă vreun gospodar nu respectă sărbătoarea va avea pagubă în recolte, pe care i le vor mânca păsările cerului. Sfântul Grigore Teologul este şi apărător al vitelor, pe care le păzeşte de lup, căruia în calendarul popular îi sînt dedicate multe sărbători încă de pe vremea dacilor.Filipii sunt păstori ai lupilor, ca şi Sfântul Petru cel Şchiop. În conştiinţa populară sărbătoarea este adânc înrădăcinată, fiindu-i alocată o perioadă destul de mare în timpul iernii 25 ianuarie–2 februarie. Se spune că în prima zi de Filipi, femeile satului lipesc gura sobei ca să se lege şi gura lupilor. Bătrânii spun că în aceste zile nu-i bine să dai nimic din casă că altfel vei da tot anul.
Luni până la ora 16.00, Luna este fără direcţie este bine să fim atenţi la circulaţia banilor. Este bine să nu ne stabilim rezolvarea unor probleme financiare în această perioadă pentru că sau nu ne vor reuşi sau vom lua decizii greşite.
Apoi din nou, miercuri după ora 14.00 suntem destul de agitaţi şi supuşi greşelilor din neatenţie, aşa că dacă avem de semnat hârtii importante sau de dus discuţii şi negocieri, este bine să amânăm pentru altă zi; şi sâmbătă este indicat să ne ocupăm doar de treburi administrative şi organizare.
 
În experienţa umană nu au fost niciodată posibile “relaţiile unilaterale”. Orice relaţie bună presupune o bună comunicare, care are la bază afecţiunea şi – cu rădăcini în ea – respectul, bunul simţ, dorinţa de a ajunge la un numitor comun pe principul “câştig eu / câştigi şi tu”, dorinţele asemănătoare sau visele comune. Fie că este vorba despre relaţii de dragoste, de muncă, de afaceri, despre relaţii politice sau de orice altă natură, ele au o bază comună, care înseamnă afectivitate şi, prin ea, onestitate. Legile subtile ale Universului, care stau la baza creaţiei, a tuturor formelor şi a tuturor expresiilor experienţei nu au favoriţi, nu fac excepţii, nu încalcă nici o regulă şi nu închid ochii la abateri! Ele conduc subtil şi corect lumea, aşa încât – în cele din urmă – fac imposibilă relaţionarea între oameni care simt, gândesc şi trăiesc în mod fundamental diferit. Relaţiile cele mai frumoase, cele mai puternice, cele mai binecuvântate ale oamenilor trăiesc şi se hrănesc din şi prin puterea energetică a inimii deschise. Relaţiile care au creat, au inventat, au inspirat şi au dus lumea către succes şi inovaţie, către fericire personală şi succes s-au bazat întotdeauna pe un suflet întreg şi pe energia inimii deschise. Această energie – o consecinţă firească a iubirii şi a unei minţi capabilă să emane gânduri pline de înţelepciune şi de blândeţe – nu are legătură cu instinctul sexual, nici cu clocotele hormonilor, nici cu ambiţiile şi orgoliile de zi cu zi. La o asemenea energie ajungem prin concentrarea personală, prin atenţia pe care fiecare dintre noi o acordă zilnic conţinuturilor minţii şi ale propriilor acţiuni. O relaţie plină de miez, o relaţie autentică, puternică în plan energetic, o relaţie capabilă să ne inspire şi să ne dăruiască se clădeşte pe reciprocitate. Dacă într-o relaţie – de orice natură ar fi ea – unul iubeşte, îţi gândeşte binele, te apreciază şi te sprijină, iar tu tragi în direcţia opusă (chiar dacă o faci în secret), mai devreme sau mai târziu relaţia se clatină. Se rupe. Se frânge şi se spulberă, ca o trestie în vântul năprasnic. Legile subtile îi atrag pe cei asemănători, dar şi pe cei aflaţi la poluri opuse şi nu este o întâmplare! Uneori avem în preajma noastră “oameni opuşi complet” nouă, dar această lege este una prin care polul negativ este echilibrat energetic prin cel pozitiv. Adică, energia celui căzut este echilibrată prin cel intens luminos. Şi, în vreme ce întunecosul preia lumina şi se simte puternic, cel luminos preia negativitatea celuilalt. Acest mecanism de echilibrare este, însă, temporar şi apare ca o şansă, ca o mână divină întinsă celui căzut în negativitate. Energia pe care el o primeşte într-o asemenea relaţie trebuie să-l inspire către schimbare şi-l susţine pentru a începe în experienţa sa o viaţă nouă, o înţelegere nouă şi un drum către înţelepciune şi onestitate, către frumuseţe şi adevăr. De cele mai multe ori nu înţelegem de ce suntem atraşi de opuşii noştri, de ce suntem obligaţi chiar să convieţuim cu ei şi, mai ales nu ştim că – în cazul în care suntem generatori de multă negativitate – oamenii buni de lângă noi ne sunt îngeri şi călăuze secrete către lumină.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top