25 ianuarie 2013

Este o zi critică, datorită cuadraturii dintre Mercur şi Saturn în sensul că orice activitate în care suntem implicaţi necesită decizii, sau alţii iau decizii în legătură cu noi.  Oricum luarea deciziei este dificilă dacă ne confruntăm cu probleme emoţionale, de multe ori părând depăşiţi de situaţii. Cel mai important este însă să acţionăm, să ne hotărâm, pentru că altfel ne vom simţi supuşi compromisului. Metaforic vorbind, deoarece acest aspect este oarecum echivalent cu Primul Pătrar, se poate spune seminţele ideilor şi proiectelor noastre pe termen lung încep să germineze. Acum avem prilejul să vedem dacă lucrurile merg aşa cum ne-am propus. Dacă evaluarea este dificilă, trebuie să ne ghidăm după ceea ce simţim: mulţumire în derularea lucrurilor şi împăcare cu ceea ce promit ele în continuare? Dacă nu, atunci este cazul să decidem ajustări importante pentru a corecta ce a fost greşit sau ce nu funcţionează aşa cum am dorit, doar că la nivel raţional, ideatic.
Partea bună a zilei, este că seara începe să se facă simţită Tripura Sundari, cea mai armonioasă poziţie dintre Soare şi Lună, care este cu atât mai puternică pentru că Luna se află în semnul Racului, semn de domiciliu. Acest aspect ne ajută să ne reînnoim dragostea şi relaţiile cu cei dragi, să ne bucurăm de viaţă.
Filipii de Iarnă încep odată cu ziua Sfântului Grigore Teologul ( este serbată vineri 25 ianuarie), cel despre care se crede că apără împotriva ologelii, arsurilor ori înecului. Sfântul îi ajută pe cei bolnavi, îi sprijină pe cei neputincioşi şi pe năpăstuiţi şi le ocroteşte pe văduve. În lumea satului, sărbătoarea este respectată şi de cei care se îndeletnicesc cu prelucrarea lemnului, crezând că astfel vor avea mai mult de lucru. Se mai spune că dacă vreun gospodar nu respectă sărbătoarea va avea pagubă în recolte, pe care i le vor mânca păsările cerului. Sfântul Grigore Teologul este şi apărător al vitelor, pe care le păzeşte de lup, căruia în calendarul popular îi sînt dedicate multe sărbători încă de pe vremea dacilor.Filipii sunt păstori ai lupilor, ca şi Sfântul Petru cel Şchiop. În conştiinţa populară sărbătoarea este adânc înrădăcinată, fiindu-i alocată o perioadă destul de mare în timpul iernii 25 ianuarie–2 februarie. Se spune că în prima zi de Filipi, femeile satului lipesc gura sobei ca să se lege şi gura lupilor. Bătrânii spun că în aceste zile nu-i bine să dai nimic din casă că altfel vei da tot anul.
 
ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 6 VĂRSĂTOR
O FIGURĂ MASCATĂ FACE GESTURI RITUALE ÎNTR-O PIESĂ MISTICĂ
Întâlnim zilnic oameni necunoscuţi, personaje care pătrund în viaţa noastră şi ni se dezvăluie treptat, completând spectacolul vieţii de fiecare zi cu noi replici, gesturi şi fapte, cu noi lecţii pe care le avem de învăţat unii de la alţii. În centrul acestei piese, însăşi fiinţa noastră se descoperă pe sine, şi uneori suntem atât de uimiţi de ceea ce nici nu bănuiam că ne-ar sta în putinţă. Oare cât public ar mai aduna industria modernă a spectacolului dacă oamenii ar deveni conştienţi de fascinantul spectacol al propriei lor fiinţe?
 
GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 21 CAPRICORN
UN CONCURS DE ŞTAFETĂ
Există situaţii în care nu poţi să ajungi la ţintă de unul singur, şi trebuie să predai ştafeta celorlalţi. Nu toate ideile care îţi vin trebuie să fie realizate de tine însuţi. Unele dintre ele ajung la tine ca să le transmiţi celorlalţi, în condiţii cât mai bune. Rolul tău poate să nu fie acela de a finaliza o lucrare, ci doar de a da un impuls pentru realizarea ei. Caută să transmiţi celor competenţi ideile pe care nu le poţi concretiza tu însuţi. Da-le şi lor şansa să  treacă o linie de sosire prin propriul lor efort.
 
ASPECTELE ZILEI
Mercur în Vărsător în cuadratură cu Saturn în Scorpion
În general acest aspect ne invită la reflecţie, pentru că ne aduce o încetinire a ritmului, dar şi aprofundare a ideilor.
Sunt posibile foarte multe gânduri negre, îndoielile, pesimismul, dar şi negativitatea. Ne este mai dificil să comunicăm, având tendinţa de a judeca  sau de a fi foarte severi în gândire.
Există o lipsă de mobilitate atât la propriu cât şi la figurat, iar deplasările pot să fie oarecum amânate, constrânse din diferite motive. În plan fizic se poate constata oboseală, repiraţie mai greoaie.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top