Previziuni şi sfaturi pentru revenirea la mişcarea directă a lui Saturn

Saturn revine astăzi la ora 8.11, la mişcarea directă, după o perioadă de aproximativ cinci luni de retrogradare, mai exact din 18 februarie. La momentul intrării lui în mişcarea aparent retrogradă, Saturn ne transmitea fiecăruia dintre noi că avem de învăţat până astăzi, sau mai bine spus de observat, că anumite informaţii din jurul nostru sunt eronate, că legile aşa nedrepte cum sunt ele şi favorizante trebuie respectate, căci până la urmă ne-am întrupat prin decizie liberă în această epocă, că avem blocaje legate de relaţiile noastre cele mai apropiate, că trebuia să descoperim în ce ”lupte” ar trebui să ne implicăm, căci atunci eram oarecum blocaţi în înţelegerea exactă a tuturor acestor informaţii.
La nivel mundan, practic ar fi trebuit să fie o perioadă de consolidarea a valorilor reale, de înţelegere a ceea ce este specific fiecărei naţiuni pentru a se afirma, de compromisuri pentru menţinerea păcii globale. Ce s-a întâmplat din toate acestea rămâne de văzut, căci timp de câteva zile, mai exact până sâmbătă, avem de înţeles ce nu am reuşit să stabilizăm, să învăţăm, să schimbăm, şi această înţelegere este importantă, pentru că în urma ei se pot face schimbări care aduc împlinirea şi pacea lăuntrică necesară evoluţiei. Cu siguranţă însă, în această perioadă fiecare a devenit conştient de ceea ce trebuie să-i ofere societatea dar şi de nevoie personale, aici mă refer la ceea ce este absolut necesar unui trai decent, renunţând cumva la lucrurile inutile, atât de mediatizate, care au adus blocaje importante în dezvoltarea socială.
Mai este de spus că în acest interval am fost invitaţi să aprofundăm problemele karmice, să înţelegem în profunzime aspectele din viaţa noastră, să ne străduim să ne respectăm promisiunile făcute la întrupare, provocările cele mai mari fiind de natură karmică. De aceea fiecare motiv ascuns şi energie profundă ar fi trebuit ghidată şi înfruntată cu obiectivitate. Probabil că mai mult decât niciodată în acest interval forţa brută s-a confruntat cu omul modern, care poate cunoaşte extrem de mult dar îi lipseşte înţelegerea profundă a funcţionării energiei. Când scriam acest articol, am auzit la Europa FM că oamenii de ştiinţă au descoperit că oamenii fericiţi sunt mai graşi, şi m-am gândit la anticul proverb român care spune despre o femeie ”că este grasă şi frumoasă” mai ales raportând-o la relaţia familială. Evident aici nu se pune în discuţie obezitatea adusă de societatea modernă prin consumul alimentelor neadecvate sau stresul, ci faptul normal în sine. Ceea ce voiam să spun este că datorită lipsei de credinţă s-a căutat s-a investit, s-au făcut experienţe pentru a se ajunge la rezultate care erau de mult cunoscute. Aceasta este o irosire de energie care ar fi putut fi orientată mult mai corect.
Aşadar am avut răgazul unor rezolvări karmice iar acum este momentul confruntării cu ele, în caz că am refuzat să acţionăm.
Spuneam că avem un răgaz de reflecţie până sâmbătă, răgaz în care ar trebui să reluăm evenimentele trăite în acest interval de timp, semnalele primite până acum dar şi cele care ne-au atenţionat în prima jumătate a lunii noiembrie 2012. Poate să fie vorba de întâmplări concrete, dar mai mult este vorba de simboluri, de idei, de concepte care au trecut prin preajma noastră. Adică mai mult ar trebui să observăm şi înţelegem subtilitatea acelor trăiri, evenimente şi stări, decât explicaţia lor raţională, logică. Înţelegând corect toate acestea vom obţine o stabilitate şi un echilibru interior care ne vor ajuta să fim de neclintit şi de neatins de toate furtunile din jurul nostru care acum se vor declanşa.
La momentul revenirii lui Saturn la mişcarea directă, el se află în conjuncţie cu Fundul Cerului, atenţionându-ne că trecutul va reveni în prezent prin declanşarea plăţilor karmice. Adică vom fi oarecum forţaţi să înţelegem concret ce avem noi de făcut pe pământ, care era misiunea noastră concretă şi cât din ea am realizat-o sau măcar conştientizat-o. Spunem mai sus de echilibru care aduce forţa interioară, acest echilibru îl putem obţine doar prin practică spirituală, prin credinţă care poate fi tradusă ca şi creştere, ca evoluţie, prin voinţă spirituală.
În schimb acum se poate constată o teatralizare, o expunere incorectă a realităţii, mai ales la nivel mundan, tocmai pentru a fi întărit controlul care se exercită asupra noastră şi care pare că se cam zdruncină acum. De aceea este nevoie de înţelepciunea de a privi dincolo de aparenţe, de a vedea cu ochii spiritului ceea ce ne înconjură. În fiecare dintre noi s-a declanşat acum o dorinţă puternică de exprimare a valorii de sine, unii o transformă în orgoliu şi vanitate, de fapt ar trebui doar să lăsăm sufletul să se exprime, să urmeze calea destinului, să ne exprimăm calităţile şi idealurile în tot ceea ce facem.
Pe scurt după acest interval de timp din 18 februarie până acum, ar trebui să ne dedicăm timp pentru a înţelege, a distila, a contempla toate experienţe noastre, aşa încât cu o maturitate deplină să ne decidem viitorul care acum se poate spune că este unul, adică cel apropiat este unificat cu cel îndepărtat.
Există două feluri de înţelepciune, prima este înţelepciunea lumească care constă în înţelegerea conceptuală a experienţelor trăite de fiecare dintre noi, dar fiind ulterioară evenimentelor trăite într-un fel inhibă înţelegerea directă a adevărului. A doua este înţelepciunea completă adică ea implică participarea noastră directă în orice moment, implicarea permanentă, sufletească şi spirituală la orice acţiune cât de mică, în acest fel puterea spiritului se contopeşte cu acţiunea şi momentul prezent este corect înţeles şi trăit. Greutatea acestei atitudini constă în practicarea constantă, permanentă în fiecare clipă.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top