| Rodica Purniche | Astrolog |
Iată cum arătau locuitorii Lunii în secolul al XVIII-lea, când Îngerii lui Dumnezeu i-au revelat acest tărâm ceresc:
“Feţele lor nu erau urâte ci un pic mai alungite decât ale altor spirite. La înălţime, ele semănau cu un băiat de şapte ani însă corpul le era mai puternic, deci erau ca nişte pitici. Îngerii mi-au spus că erau de pe Lună.
Le face plăcere atunci când îşi fac vocea ca de tunet. Acest lucru înfricoşează spiritele care doresc să le facă rău făcându-le pe unele din ele să fugă, astfel încât ei se pot duce în siguranţă unde doresc. Vocea lor provine din abdomen, ca un fel de eructaţie şi acest lucru era la originea tunetului.
Locuitorii lunii nu vorbesc atât de mult din plămâni precum locuitorii altor lumi ci din abdomen, utilizând aerul care se colectează aici. Acest lucru are loc deoarece Luna nu este înconjurată de acelaşi tip de atmosferă ca al celorlalte lumi.
Spiritele şi îngerii cunosc faptul că există locuitori şi pe Lună şi de asemenea pe lunile sau sateliţii din jurul planetelor Jupiter şi Saturn. Cei care nu au văzut spirite de acolo şi nu au vorbit cu ele se mai îndoiesc încă de existenţa oamenilor pe aceşti sateliţi; totuşi ele sunt în aceeaşi măsură lumi şi unde există o lume, acolo se vor găsi şi oameni. Omul este scopul pentru care există o lume iar Supremul Creator nu a făcut nimic fără scop. Oricine a cărui raţiune este iluminată poate fi sigur că scopul Creaţiei este rasa umană, astfel încât din ea să se poată forma Împărăţia Cerurilor.” (Emanuel Swedenborg – Pământurile Universului, Editura Sapientia, Bucureşti, 2003)
De ce este atât de importantă Luna?
Importanţa deosebită a Lunii este principala diferenţă dintre astrologia indiană (şi, de asemenea, cea nepaleză şi tibetană) şi astrologia occidentală. Pentru aceasta, important este Soarele, simbol al valorilor patriarhale, al conştiinţei individuale şi al voinţei. Dar nu a fost întotdeauna aşa. În Orient, oamenii au acordat dintotdeauna o foarte mare importanţă Lunii. În imnurile din “Vedanta”, Luna, Soma, şi Soarele, Surya, sunt părţi ale aceluiaşi concept, lucru care se găseşte şi în Geneza biblică. Primele popoare erau nomade şi se identificau cu mobilitatea şi instabilitatea Lunii, asupra căreia s-a şi focalizat, de altfel, astrologia antică; astronomii antici observau cerul nu în funcţie de Soare, ci în funcţie de fazele Lunii.
“Luna absoarbe influxul solar vital şi îl transmite Pământului, favorizând naşterea regnurilor vegetal, animal şi uman. Ea este primul indicator al faptelor concrete, al schimbărilor materiale şi exterioare; sub influenţa ei se află stările personale, destinul şi bunăstarea materială. De aceea, aspectele dintre Lună şi planete au o influenţă mai mare asupra nativului decât cele dintre planete. Deoarece Luna reprezintă întregul nostru caracter, sentimentele, înclinaţiile şi conştiinţa personală, aspectele lunare arată direcţia în care se vor dezvolta interesele personale în viaţă. Karma nativului, norocul şi schimbările prin care va trece sunt toate conţinute în informaţia lunară.” (Tiruvenkatacharya). Este posibil ca Luna şi nu Soarele să reprezinte, mai ales pentru femei, adevărata natură personală, cea pe care ar fi urmat-o dacă nu ar fi fost împiedicate sau constrânse să-şi canalizeze voinţa în altă direcţie.
Luna este natura spontană. De aceea, dacă nu ne cunoaştem caracterul înnăscut, care este acela al Semnului în care se află Luna la momentul naşterii, nu putem urmări cu exactitate ceea ce ne rezervă planetele în tranzit, pentru a evita posibilele comportamente negative, amplificându-le pe cele benefice. Este foarte important să ne cunoaştem acest caracter, dacă vrem să prosperăm în această lume din punct de vedere material şi spiritual. Tocmai de aceea astrologia orientală ne invită să acordăm importanţă mai întâi Lunii, naturii înnăscute, spontane, atât de reprimată şi proiectată asupra altcuiva, sub forma capacităţii de a simţi, de a fi receptiv. Această cerinţă are în vedere de a da Lunii aceeaşi valoare pe care o are şi Soarele, recompunând un dualism necesar, reunind în mod armonios yin-ul şi yang-ul ca părţi ale aceluiaşi psihic. Merită să reţinem că, în astrologia hindusă, Luna are (şi) calităţi masculine. Transpunând acest lucru în termeni psihologici, caracteristicile masculine ale Lunii sunt indicii marii forţe existente în natura primară, organică, spontană, în corpul care caută spontan ceea ce îi place, forţă care ne poate ajuta să avansăm, să modelăm, forţă ce poate avea o funcţie activă, precum voinţa şi alegerea conştientă datorată influxului astral al Soarelui.
Îngerul sferei de forţă planetară a Lunii: calităţi pe care le poate oferi – imaginaţie, intuiţie, empatie, fecunditate. Calitatea care îl reprezintă: manifestarea frumuseţii, a armoniei, a iubirii, a succesului. Energia fundamentală de care răspunde în întregul Univers este numită în tradiţia hindusă prinana (hrănirea).
Îngerul sferei de forţă planetară a Lunii modulează, atât pentru locuitorii Lunii cât şi pentru locuitorii Terrei, influxul astral al Semnului zodiacal Rac care influenţează toate apele lumii dar şi toate apele omului – deci toate fluidele noastre corporale. El veghează asupra conexiunii noastre cu ritmurile fluctuante ale vieţii şi cu tot ceea ce conţine viaţă, dar şi asupra celor mai profunde legături ale noastre cu Universul, cu conştiinţa colectivă a planetei şi cu propriile noastre începuturi. Guvernând principiul feminin şi înţelepciunea, el arată că totul este compasiune, tărie, protecţie şi iubire.. În acest fel, acest înger hrăneşte şi protejează (prin adăpostire) şi trezeşte în noi (iar dacă e deja trezită, o susţine), intuiţia, care este o altă formă de cunoaştere şi chiar o altă formă de gândire. A gândi cu inima înseamnă a intui, şi este o calitate de la nivelul mentalului superior gândirii senzoriale. Ocrotind principiul feminin şi înţelepciunea, îngerul sferei de forţă planetară a Lunii ne învaţă că totul este armonie, frumuseţe şi iubire. Locul pe care îl ocupă în tema natală Semnul zodiacal Rac arată în ce domeniu de viaţă putem să ne manifestă calitatea de a-i hrăni pe ceilalţi. Dacă facem corect acest lucru, înseamnă că suntem în permanentă legătură cu acest înger.
Ideea forţă a îngerul sferei de forţă planetară a Lunii: Sunt un copil al nemuririi, ales de Divin; fiindu-i fidel Lui, chiar dacă voi cădea, mă voi ridica iar.
Arhetipul pe care îl susţine la nivelul sufletului feminin acest înger este arhetipul mamei, arhetip puternic legat de funcţia de hrănire. Aşa cum o mamă se dăruieşte necondiţionat copilului ei, tot astfel o femeie se dăruieşte necondiţionat, într-o relaţie de cuplu, bărbatului pe are îl iubeşte şi îl hrăneşte, al toate nivelurile, ajutându-l să se împlinească pe toate planurile, să se realizeze. Dăruirea necondiţionată, hrănirea permanentă a celuilalt fiindcă suntem atenţi la nevoile lui, ne scutesc întotdeauna de a avea aşteptări din perspectiva dorinţelor noastre lăuntrice care, cel mai adesea, nu pot fi împlinite. Şi, în acest fel, ne scutim şi de decepţii. E drept însă că şi aici, ca în orice eveniment, etapă sau proces al vieţii, este necesar discernământul. Aşa a rată acest arhetip feminin, manifestat în mod armonios, complet. Această dăruire necondiţionată este dublată de discernământ şi luciditate afectivă, nobleţe, răbdare, gingăşie – deci femeia nu se comportă “ca o mamă”, ci activează acest arhetip care susţine şi dă viaţă.
Din punct de vedere spiritual, această hrănire cunoaşte 16 faze, manifestate în aspectul lor yin, deci pe Lună crescătoare, şi în aspectul lor yang, pe Lună descrescătoare. Aspectul de hrănire, în aspectul lui yin, conferă foarte multă armonie, iar aspectul de hrănire manifestat în aspectul lui yang, generează şi susţine procesele de transformare. De aceea, mai ales pentru femei, este importantă faza lunară. Femeile la care, la naştere, Luna este în fază crescătoare, pot aduce mai multă armonie în mediul în care trăiesc. Femeile la care, la naştere, Luna este în fază descrescătoare, sunt femei care generează sau provoacă transformări în mediul în care trăiesc. Aceste 16 faze lunare sunt foarte importante în filosofia şi astrologia hindusă, pentru că ele au o foarte mare influenţă, pentru fiecare femeie, asupra fertilităţii,a forţei ei creatoare de noi vieţi umane.
Fiecare femeie, în ziua fazei lunare natale, prezintă o predispoziţie deosebită de a rămâne însărcinată, motiv pentru care ar trebui să evite fuziunea amoroasă dacă ea nu are loc cu continenţă sexuală. Pe de altă parte, atunci când un cuplu vrea să conceapă un copil, ar fi indicat să consulte un astrolog pentru a evita existenţa planetelor retrograde la momentul concepţiei, şi anume (în ordine): Saturn, Mercur, Marte, Venus.
Putem invoca prezenţa Îngerului sferei sale de forţă planetară a Lunii să ne ajute în a dobândi: receptivitate armonioasă, feminitate, împlinire corporală, purificarea sistemului limfatic, sănătatea organelor genitale (mai ales femeile), amplificarea sensibilităţii, amplificarea energiei gustului în caz de pierdere a apetitului de orice fel, dinamizarea şi amplificarea comuniunii spirituale cu energiile feminine, stare armonioasă de maternitate, fertilitate, vitalitate, integrare socio-profesională armonioasă, relaţii sociale armonioase şi, în egală măsură, relaţii familiale benefice, armonioase, în special pe linie feminină şi/sau maternă.