Mercur în grad anaretic în domiciliu – 2015

Este un aspect interesant, cu care ne confruntăm anual, este de subliniat, în acest an, faptul că Mercur a fost retrograd în semnul Gemenilor, că a format opoziţie cu Saturn la început de mai, iar acum este în inconjuncţie cu Saturn retrograd. Aceste aspecte mă determină să afirm că suntem într-o perioadă de lecţii profunde, de conştientizări şi de evenimente prun care să ne schimbăm gândirea, mentalitatea şi abordarea problemelor din punct de vedere raţional.

În ultimele patru zile, probabil că fiecare dintre noi a simţit nevoia unei interiorizări (poate de aceea nu am scris, pe lângă faptul ca a fost parastasul mamei de 40 de zile – în fapt 40 de zile fiind chiar azi) de fapt fiind o perioadă de sedimentare a unor realităţi şi idei, a unor lecţii şi informaţii. Astăzi întreaga zi este important să fim atenţi la ceea ce gândim, la ce idei ne vin, la ceea ce spunem sau vedem.

Inconjuncţia Mercur Saturn retrograd este cumva într-o desfacere foarte interesantă, adică Saturn ne induce stări intense de apăsare, de subliniere a unor situaţii, informaţii sau idei, care pot părea obsesive, uneori. Ceea ce ne sugerează acest aspect de fapt, este că orice fel de blocaje, lipsă de interes sau repetiţii, nu sunt întâmplătoare, ele sunt de natură a ne determina să înţelegem că ne încăpăţânăm să vedem ceea ce trebuie, că ceva este eronat, învechit, superficial sau nefondat în atitudinile noastre.

Mi se pare extrem de important că Mercur se află în opoziţie cu PM Pluton Pallas, pentru că în acest fel înţelegem de fapt că suntem înaintea unor transformări importante prin care ar trebui să ne urmăm Calea, folosindu-ne toate resursele personale, dar mai ales dedicându-ne exclusiv atenţia, gândurile şi acţiunile doar înspre această direcţie. Practic inteligenţa emoţională ne va ghida, dacă ne lăsăm, spre direcţia potrivită, în cel mai firesc mod, cu condiţia de a îmbina cât mai eficient ceea ce simţim cu ceea ce este prioritar. Fiecare probabil, în funcţie de cât de mult se lasă dus pe Cale, va simţi această perioadă o binecuvântare sau un blestem. Pentru a fi cât mai simplu de înţeles ce avem de făcut, ar trebui să ne concentrăm total pentru a ne atinge ţelurile spirituale, atenţia ne poate fi distrasă acum de vocile trecutului, este o dovadă de maturitate să le auzim dar să nu le ascultăm. Apoi, puterea idealurilor înţelese cu claritate ne pot modela corect viaţa. Acum este foarte activă capacitatea de transformare de sine, latentă în fiecare om.

Şi nu în ultimul rând în aceste zile este bine să nu refuzăm ajutoarele care ni se cer, să fim deschişi la a răspunde prin prisma experienţelor personale întrebărilor celor aflaţi în cumpănă. Tot ceea ce facem sau spunem are potenţialul de a-i afecta nu numai pe indivizii alături de care locuim, muncim sau ne amuzăm, dar şi pe cei recent cunoscuţi. Deşi s-ar putea să nu aflăm niciodată impactul pe care l-am avut, ori raza influenţei pe care am exercitat-o, actul de a accepta şi de a înţelege că atitudinile şi alegerile noastre îi afectează pe semenii noştri, va servi drept memento, pentru a ne comporta exemplar, în fiecare clipă, şi pentru a ne lăsa călăuziţi de Graţie. Dacă vom încerca încontinuu să fim prietenoşi, deschişi, receptivi, dacă ne vom oferi mereu ajutorul, atunci ne vom crea, în mod firesc, cu naturaleţe, o aură ce va constitui o sursă de optimism, inspiraţie şi motivare, pentru oamenii din jur.

Majoritatea oamenilor acordă rareori atenţie efectului pe care l-au avut sau pe care îl vor exercita asupra celor dimprejur. Atunci când ne acordăm câteva clipe, pentru a reflecta la influenţa modurilor noastre de a fi, asupra oamenilor alături de care ne petrecem timpul, în fiecare zi, ne dezvoltăm tot mai mult capacitatea de a ne percepe prin ochii celorlalţi. Efortul de a ne evalua abilitatea de a le induce celor din jur, certitudinea că sunt apreciaţi, respectaţi şi simpatizaţi – uneori o simplă întrebare adresată nouă înşine – sunt suficiente pentru a ne spori conştienţa asupra efectului pe care îl avem, în ultimă instanţă. Un surâs dăruit din toată inima poate însenina, cel puţin pentru o perioadă, universul lăuntric al unei persoane. Conduita noastră, călăuzită de valori autentice, îi poate inspira pe ceilalţi oameni să chibzuiască dacă existenţele le reflectă propriile valori. Un sfat îi poate ajuta să perceapă viaţa într-o nouă lumină. Iar gesturile aparent neînsemnate de amabilitate le pot dovedi celor „înrăiţi”, decepţionaţi, că bunătatea nu a pierit. A fi, pur şi simplu, noi înşine, le poate schimba celorlalţi viaţa, fie în mod subtil, fie în mod radical.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top