Tripla conjuncție Chiron, Nodul Sud și Ceres

Acest aspect este extrem de subtil și este oarecum deosebit de rar, el grupează trei elemente diferite și se referă strict la tot ceea ce ne reprezintă la nivel de valoare legat de trecut. Când spun trecut mă refer la memorii cu care operăm din trecutul actual cât și din cele anterioare. Este vorba despre obișnuințe, despre relația cu Mama Natură, despre relația cu mediul, cu Pământul, relația cu tot ce este natural și ne ajută să ne vindecăm.

Apoi se poate spune că acest context ne traduce din trecut fel de fel de informații necesare pentru a ne transforma, pentru a înțelege, pentru a lăsa să se aplice procesul de eliminare a tot ceea ce nu ne reprezintă, nu ne este necesar sau este învechit, la toate nivelurile legate de structura noastră. Este cumva momentul în care se acționează în toate planurile pentru a ne regăsi calitatea de Om. Noi trebuie doar să acceptăm să înțelegem această calitate și să ne ocupăm efectiv de corpul nostru al cărui stăpân suntem, de relațiile toxice care trebuie reglementate, sau regândite, și de acțiunile noastre care este necesar să ne reprezinte.

Acest context astrologic ne determină să înțelegem că noi nu jucăm jocuri ci suntem aici pentru a ne dezvolta, pentru a crește, pentru a evolua. Este evident că trebuie să ne deplasăm prin viață zâmbind, întâmpinând cu bucurie toate ofertele, ele vin pentru a ne determina să trecem la un nivel următor, chiar dacă forma în care apar nu este cea mai plăcută. În general ne sunt puse sub semnul întrebării convingerile, tradițiile, obiceiurile, adânc înrădăcinate. Nu înseamnă că au fost greșite, înseamnă că ne-au condus până în acest punct în care tot ce trebuie să facem este să mulțumim și să nu opunem rezistență schimbării. În transformarea interioară nu există scurtături, trebuie să rezolvăm nivelul 1 pentru a ajunge la nivelul 2. Pentru a rezolva nefericirea din exterior și problemele lumii este necesar să rezolvăm problemele din interior. La nivelul 1 sau la orice fel de nivel suntem în general blocați de propriile dorințe, niște mici ticăloși din interior care ne blochează creșterea. În acest context triplul aspect de astăzi este foarte important, el ne generează cadrul propice pentru a reuși această curățare interioară. Ne aduce înțelegere, ne aduce bucurie prin eliberare, ne aduce dreptul de a fi bine, el, aspectul a construit scena actorului, dar, în spatele ei este luptătorul, el ne spune mereu prin semnale fizice, psihice, mentale, că nu suntem o construcție finalizată, că procesul prin care ne construim nu este încă încheiat. Este important să învățăm să înțelegem că toate stările negative, frustrarea, mânia, frica, gelozia nu sunt din cauza cuiva, să nu ne oprim la acest răspuns, este o capcană uriașă, și, de regulă toți cădem de foarte multe ori în ea. Conceptele sunt cele care ne arată cu adevărat ce trebuie să învățăm de la viață, cum putem să ne vindecăm, metaforic vorbind, o durere de cap, în mod unic și personal.

Chiron și Ceres ne vorbesc  despre calea naturală, existentă în fiecare de a se echilibra prin oferirea unor soluții unice, individuale. Nodul sud ne provoacă să ne gândim la bătălii, la vechile bătălii pe care am câștigat dar le-am și pierdut de multe ori. Frumusețea lor este că ne-au întărit, ne-an construit și acesta este plusul, tot ce trebuie să evaluăm din trecut este că în fiecare bătălie câștigată, nu am înfrânt persoana de lângă noi ci inamicul interior, în plus atunci când am pierdut, este nevoie să evaluăm dacă cumva nu am avut nevoie de acea pierdere, totul, absolut totul are un sens, iar acum este important să-l înțelegem, să-l descoperim, pentru a merge mult mai rapid înainte. Toate aceste trei energii ne ajută să ne stimulăm curajul, acela de a merge doar înainte.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top