Echinocțiile fac parte dintre cele 4 momente anuale importante: ÂÂ 2 echinocții și două solstiții. Reprezintă modalități specifice și unice de curgere a energiei și informației. Probabil de aceea în astrologia druizilor, aceste zile erau reprezentate de arbori magici: stejar, mesteacăn, măslin și fag – sunt în ordinea cronologică, adică pentru echinocțiu de primăvară stejarul, solstițiul de vară mesteacănul, echinocțiul de toamnă măslinul și solstițiul de iarnă fagul. În trecut aceste patru momente anuale erau întâmpinate cu adevărate ritualuri și privite ca sărbători marcante. Și astăzi la echinocțiu de primăvară, de exemplu, se serbează ziua astrologiei.
Dacă privim astronomic, echinocțiile reprezintă zilele în care poziția Pământului față de Soare face ca durata zilei să fie egală cu durata nopții – de aici derivă și etimologia cuvântului. Ca să fiu și mai specifică intervalul dintre răsărit și apus este egal cu intervalul dintre apus și răsărit. Dacă privi lucrurile doar așa atunci echinocțiile ar trebui să fie identice.ÂÂ Prima diferențiere o putem face dacă ne raportăm la linia orizontului, la răsărit Soarele trece deasupra ei, la apus trece sub ea.ÂÂ Elementele specifice celor două momente, dacă vorbim astrologic , sunt focul și aerul, deja din acest moment lucrurile încep să devină complexe , nu se referă doar la raportul noapte zi. Așa că la echinocțiul de primăvară Soarele trece deasupra orizontului, și aduce o energie de foc, iar la echinocțiul de toamnă Soarele trece sub linia orizontului și angrenează elementul aer. În plus sunt acele moment în care Soarele își schimbă semnul, trecând într-o diviziune nouă, din cele 12 ale zodiacului. Zodiacul înconjură Pământul, , el reprezintă o idee și un fapt. Ideea este expresia mișcărilor și relațiilor combinate dintre Soare, Lună, Pământ și celelalte planete. Faptul este că transmite și modulează spre Pământ și oameni, energii din Univers, pe care fiecare le utilizează și recepționează în funcție de nivelul lor de cunoaștere și creștere spirituală. Extrapolând, Berbecul este un fapt – a acționa, echinocțiul de primăvară, iar Balanța este o idee – a relaționa, echinocțiul de toamnă. De aici se poate trage cu ușurință concluzia că echinocțiile reprezintă un impuls vital maxim (să nu uităm că cele două semne sunt masculine, spre deosebire de cele de la solstiții care sunt feminine, evident cardinale toate patru; la solstiții simțim cel mai pur calitățile). Focul și aerul sunt expresii ale impulsului, de aceea la echinocții avem extreme de mișcare și activitate, fie spre Soare – la echinocțiul de primăvară, fie dinspre Soare, la echinocțiul de toamnă. Adică fie de exteriorizare, fie de interiorizare. Privit simbolic, Berbecul este germenele – exteriorizare, subiectivitatea , extremul impuls către frunză, către maturizarea obiectivă; iar Balanța frunza – interiorizarea, obiectivitatea, extremul impuls către condiția de germene, maturitatea subiectivă. De aici rezultă că nici un moment de echinocțiu nu poate fi privit separat de cel anterior și nici de cel ulterior, dar fără a se realiza un ciclu ci mai degrabă o continuitate importantă care generează evoluție și creștere spirituală.
În acest context germenele a fost plantat la echinocțiu de primăvară din 20 martie 2017 la ora 12.28, sensul spre care ne îndruma acest moment era de realizare a unui schimb reciproc de idei, pentru a pune bazele întregului, în cel mai larg sens. Era nevoie de seriozitate, de implicare constantă, de muncă susținută și de abordare matură a tuturor problemelor. Scopul era de a ne găsi locul potrivit în plan social.
La momentul actual, 22 septembrie 2017, ora 23.01, este momentul unor noi relații ca urmare a descoperirii locului potrivit la nivel social. Când vorbesc de social, mă refer la locul din care o persoană poate să își exprime cu forță ideile căci ele îl reprezintă, și de aceea se impun natural. Fiecare dintre noi este o putere la nivel social pe un anume domeniu , pe un segment, pe o nișă. La asta mă refer, la forța prin intermediul căreia putem trage oameni prin puterea exemplului personal. În același timp se poate spune că personalitatea noastră s-a modelat astfel încât să se poată manifesta cu lejeritate pe calea destinului. De aceea acum pot apare izbucniri nestăvilite, impulsuri care poate au fost zăvorâte, care acum erup, creativ și regenerator. Creativitatea este personală, fiecare o are și trebuie doar să o pună în mișcare, regenerarea apare atunci natural, căci primim o energie atât de valoroasă și puternică care ne face să fim noi înșine. Toate complexele pot fi depășite în acest fel. Este important să comunicăm, să scriem ce percepem, să învățăm din ce simțim. Este important să evităm critica, judecarea, nemulțumirea, aroganța și este bine să vedem partea plină a paharului.
Tot ceea ce facem acum, se va vedea în puterea germenului din 20 martie 2018, de la echinocțiul de primăvară ulterior. Tot ceea ce dezvoltăm acum prin creativitate, va da atunci roade, pentru că va apare recunoașterea și bucuria împlinirii. Pare primul pas uriaș în manifestarea a ceea ce credem.
Caracteristicile unei păsări solitare care aspiră către DUMNEZEU sunt cinci:
Prima, este că ea zboară către cele mai înalte înălţimi;
A doua, este că în afară de DUMNEZEU ea nu suferă după vreo companie, nici măcar după vreuna dintre semenele sale;
A treia, este că ea își ațintește fără încetare ciocul spre țăriile cerului;
A patra, că nu are o culoare definită;
A cincea, este că totdeauna ea cântă foarte duios.
Sf. Ioan al Crucii
Doar un luptător curajos şi perseverent poate rezista pe drumul cunoașterii de DUMNEZEU. Pentru că arta lui constă în a găsi un echilibru prin iubire între spaima de a fi om și minunea de a fi om.