Scurtă introducere
Vesta este un asteroid, cel mai strălucitor de pe cer putându-se vedea cu ochiul liber foarte uşor. În mitologie reprezenta focul sacru din temple şi prin analogie se poate defini ca focul interior din sufletul fiecăruia. În temple imaginea Vestei nu există, ca deobicei reprezentată prin statui, căci imaginea este a focului viu în sine. Vestalele erau numai femei preotese, care de la vârsta de maxim 10 ani, făceau jurăminte de castitate şi se dedicau exclusiv vieţii spirituale, de aceea Vesta mai semnifică iubire spirituală, diferită de cea a lui Iisus, este iubirea devotată şi sexualitatea spirituală. Pe scurt Vesta indică focul sacru şi altarul, cu sublinierea că acesta trebui îngrijit constant, întreţinut, păstrat.
Nodul Nord reprezintă destinul, este un punct virtual dinamic, care ne indică locul în care trebuie să ne concentrăm atenţia pentru a evolua spiritual.
În acest context asocierea celor două este de natură extrem de subtilă, dar care are o forţă cu totul specială, greu de neglijat.
Această conjuncţie are loc aproximativ odată la 3 ani şi 4 luni, în semne diferite, următoarea este în iulie 2017 în semnul Leului, pe semnul Balanţei urmând să mai aibă loc abia la începutul lunii decembrie 2032.
Sunt de subliniat câteva elemente:
– această conjuncţie se manifestă începând din 25 februarie de la ora 5.24 şi până în 14 iulie 2014; Vesta urmând să intre în mişcarea aparent retrogradă de duminică 2 martie, la momentul conjuncţiei fiind staţionar retrogradă. Alături de Marte cu care merge pas la pas, ea vine să producă o atenţie cu totul specială relaţiilor noastre. Evident Nodul Nord va sublinia acest context, prin prezenţa sa în semnul Balanţei timp de 1 ani şi 8 luni.
– conjuncţia se formează la gradul 29.45 din Balanţă, care este un grad anaretic, adică un grad care de obicei ne forţează, ne determină să înţelegem o lecţie fără drept de apel, indiferent de condiţiile exterioare sau de dorinţa noastră. Este foarte interesant căci atunci când asteroidul Vesta a fost descoperit – în 29 martie 1807 -, ea se afla la grad anaretic în semnul Fecioarei, de aceea se poate asocia gradului anaretic asteroidul Vesta. Ca şi acest grad, Vesta ne determină să ne concentrăm atenţia în acel sector al vieţii unde ea este prezentă. Interesant este simbolul sabian al gradului în care se afla la descoperirea ei, care confirmă reprezentarea simbolică a influenţei acestui asteroid: “Total concentrat să termine o sarcină imediată, un om este surd faţă de orice îl distrage.”
– în acest context, conjuncţia cu Nodul Nord este foarte importantă căci ne subliniază importanţa acţiunilor de grup, pentru a ne atinge destinul dar şi importanţa schimbării atitudinii faţă de relaţiile noastre, indiferent de natura lor; ele se vor autoselecta tocmai pentru a rămâne acele care ne permit să fim noi înşine. Vesta vorbeşte despre o iubire complexă, dedicată şi prin care nu este alterată personalitatea celuilalt.
– este interesantă conlucrarea dintre asteroidul Ceres şi Vesta, Ceres se află la momentul de început al conjuncţiei în semnul Scorpionului, la gradul 1.45 şi este staţionar retrogradă aşa încât începând din 27 februarie va retrograda şi se va alătura Vestei în semnul Balanţei din 22 martie. Din acest motiv se poate afirma că pe lângă relaţiile care se vor selecta pe criteriul colaborării spirituale se va adăuga şi un alt element productivitatea, fiind nevoie de rezultate concrete, constructive din toate parteneriatele noastre. Ele vor avea rolul de a ne susţine şi ajuta să evoluăm, vor fi sincere şi dedicate. De aceea, cred că până la sfârşitul lunii iulie viaţa noastră relaţională va trece prin transformări importante şi calitative. Vom avea posibilitatea de a ne schimba anturajul şi relaţiile astfel încât acestea să fie sănătoase, să se bazeze pe iubire şi respect reciproc, pe idealuri şi acţiuni comune, în cel mai profund sens.
– Totodată atât Vesta cât şi Nodul Nord se află în cuadratură exactă cu Lilith, aflată la gradul anaretic 29 şi 11 din semnul Racului. Acest aspect este profund destabilizator, el încearcă să aducă în viaţa fiecăruia dintre noi provocări puternice care ne pot determina să ne pierdem concentrarea, să ne schimbăm atenţia, să fim deviaţi de pe drumul nostru. Este nevoie de multă credinţă dar şi de răbdare şi rezistenţă fizică pentru a-i rezista. Cel mai mult acest aspect ne solicită înţelegerea, nu doar cunoaşterea, ne obligă la înţelepciune, căci cunoaşterea poate fi de conjunctură, dar şi distructivă pentru că ne limitează privirea de ansamblu, holistică a situaţiilor. În primul rând pentru că se face uz de sentimente, mai ales de sentimentele patriotice sau familiale, iar apoi se folosesc concepte tradiţionale, bine înrădăcinate în mintea fiecăruia, concepte care ne limitează înţelegerea modernă şi holistică. În acest fel se poate opera după interese oculte sau scenarii bine regizate şi direcţionate, fiind împiedicaţi implicit să mergem pe direcţia corectă. De aceea nu sunt indicate deciziile în acest moment ci doar analiza, observaţia, retragerea din orice fel de acţiune care ne implică emoţional, tocmai pentru a putea vedea întreg ansamblul.
Atât de multe planete în grade anaretice realizează o mare presiune, însă nu trebuie să intrăm în acest joc;este adevărat că ceva trebuie să se întâmple, doar că este bine să se întâmple ceea ce este cel mai potrivit şi ne permite evoluţia spirituală. De aceea această conjuncţie şi tot contextul astrologic ne îndeamnă la re-evaluare, reorientare, la stabilirea de priorităţi, în nici un caz la acţiuni sau la dezbinare şi distrugere.
Fiecare dintre noi poate deveni un simbol prin folosirea eficientă a voinţei care este arma spirituală de bază, iar utilizarea ei fermă este certificarea valorii individuale. Adică să facem uz de voinţă în întâmpinarea provocărilor fundamentale ale provocărilor interioare ca şi a adversarilor exteriori. Această voinţă este expresia voinţei lui Dumnezeu, care sigur este orientată spre binele global şi general. Primul pas pentru a înţelege şi discerne este folosirea inteligenţei şi subtilităţii mentale ca protecţie contra încercărilor şi furtunilor din viaţa noastră. În acest context provocator putem lua măsuri pentru corectarea deficienţelor personale, în acest fel vom fi orientaţi spre direcţia potrivită, căci ne vom orienta voinţa pentru desăvârşirea noastră şi sigur calea sau direcţia corectă ne va fi sugerată.
Dacă vrei să înţelegi ce înseamnă flexibilitate, urmăreşte comportamentul unui copăcel tânăr în bătaia vântului. Trunchiul său este subţire şi fragil, dar dispune de o impresionantă forţă şi rezistenţă. Aceasta se datorează faptului că el se mişcă împreună cu vântul, nu împotriva lui.
Atunci când condiţiile sunt potrivite ca ceva să se întâmple, aceasta se va întâmpla fără mare efort. Când condiţiile nu sunt potrivite, chiar şi un mare efort nu va reuşi. A te mişca împreună cu vântul necesită o sensibilitate faţă de condiţiile existente.
Există momente pentru odihnă şi retragere şi momente pentru a te mişca energic înainte.
A şti când să te mişti şi când să nu te mişti este o chestiune de bun simţ şi de intuiţie. Gândirea abstractă nu poate duce, prin ea însăşi, la percepţia adevărată. Ea trebuie combinată cu sensibilitatea emoţională.
Ca să vezi lucrurile în mod corect trebuie să înţelegi cât de mult ai investit emoţional într-o situaţie, cât şi modul în care evenimentul apare şi se desfăşoară în exterior.
Trebuie luate în considerare atât realitatea interioară, cât şi cea exterioară.
Unii oameni spun că realitatea interioară determină realitatea exterioară. Alţii spun că cea exterioară o determină pe cea interioară.
Şi unii şi alţii au dreptate.
Găina nu ar exista fără ou – şi vice-versa.
Cauza şi efectul nu sunt lineare şi secvenţiale. Ele se manifestă în mod simultan. Prin natura lor, ele au o mişcare circulară. Nu numai cauza determină efectul, dar şi efectul determină cauza.
Răspunsul la întrebarea „ce a fost mai întâi, oul sau găina?” poate fi – ori nici unul, ori amândouă.
Găina şi oul sunt creaţii simultane.
La toate întrebările de genul ori/ori trebuie să se răspundă în acelaşi fel – altfel răspunsul va fi fals.
Realitatea Supremă nu poate fi înţeleasă într-un cadru de referinţă dual. Ea include atât realitatea interioară, subiectivă, împreună cu realitatea exterioară, obiectivă – cât şi interacţiunea lor reciprocă, spontană. Toate contrariile sunt conţinute înăuntrul ei. Paul Ferrini