Cuadratura Soare Lilith – provocarea şi înţelegerea

Pe 26 aprilie are loc o cuadratura Soare Lilith, dublată de prezenţa lui Mercur alături de Soare. Este un aspect anual, această cuadratură descrescătoare, doar că ea este importantă acum prin mai multe elemente suplimentare: se formează concomitent cu conjuncţia superioară Soare Mercur, are loc în perioada de Lună fără direcţie, Lilith fiind un punct virtual legat de mişcarea Lunii, Neptun vine să sprijine conjuncţia Soare Mercur prin sextil, Ascendentul momentului se află în semnul Gemenilor şi guvernatorul Ascendentului Mercur este parte importantă al acestui aspect, iar Lilith se află în conjuncţie cu Fundul Cerului.

Toate aceste aspecte aduc informaţii importante legate de mesajele subtile pe care le primim, dar şi de capacitatea noastră de a le percepe. Este important să analizăm toate evenimentele din jurul nostru cu o mai mare importanţă decât deobicei şi să fim deschişi către informaţiile care ne parvin. Practic tot ceea ce încercăm să contolăm, să ţinem forţat sau rigid, convenţional, va exploda cu o violenţă maximă, prin revolte, prin erupţii sau crize greu de controlat. Practic această cuadratură va declanşa exprimarea tuturor nemulţumirilor acumulate, va genera acţiune. În principal ea este condusă de aviditate, de dorinţă şi este indusă celor din jur fiind manipulate emoţiile reprimate, în acest fel crizele personale se transformă în crize colective. Este important să ne controlăm reacţiile, în sensul de a înţelege ce anume le generează, acesta fiind cel mai potrivit mod de a nu ne lăsa manipulaţi.

Prin inconjuncţia Lilith Neptun, se închide cumva cuadratura Soare Lilith, în acest fel, se poate spune că este posibil să vedem doar ceea ce ni se arată şi nu ceea ce trebuie. Primim mai uşor mesajele negative şi sugestiile distructive decât Iubirea şi Înţelepciunea divină. Este un moment de aparentă victorie a răului sau a nulităţii, tot ceea ce avem de făcut este să nu ne lăsăm intimidaţi sau păcăliţii de aceste conjuncturi exterioare, căutând valorile în noi şi prin credinţă. Răspunsul la toate acestea îl vom primi destul de repede şi este nevoie să ne apropiem de persoanele cu care rezonăm sau avem activităţi în comun.

Pe scurt este nevoie de o abordare echilibrată şi înţeleaptă a existenţei, încercând să vedem dincolo de aparenţe, având conştiinţa activă, fiind în pace dincolo de conflicte şi provocările inerente acestei perioade delicate. Acest aspect ne vorbeşte de o tehnică personală, care trebuie descoperită pentru a reuşi să ajustăm toate problemele şi conflictele într-un mod echilibrat şi fără a ne genera karmă. Se pare că acest aspect face ca toată lumea să scoată săbiile, ca noi toţi să ne dorim să luptăm, să acţionăm violent, să distrugem, în loc să îndreptăm, să reparăm, să învăţăm, căci ne confruntăm cu propriile noastre greşeli, nepăsări sau neglijenţe.

Ce mi se pare extrem de subtil, sunt momentele de fatalitate care se realizează acum, adică, Crucea cardinală, care aparent nu are nici o influenţă sau legătură cu această cuadratură, va fi mişcată de deciziile noastre subtile, de fricile noastre, de josniciile sau micimea cu care tratăm problemele aparent minore. De fapt acestea sunt legate prin corzi invizibile, subtile, de mecanisme complexe pe care acum le putem declanşa printr-un procedeu incredibil de fin şi rafinat, ascuns cu mare grijă, camuflat cu multă atenţie şi prevedere, astfel încât chiar dacă-l descoperim, vedem altceva decât ar trebui.

Gesturile de ”bunăvoinţă”, ascund sub ele o otravă puternică care se poate împrăştia printr-o reacţie în lanţ, de fapt declanşându-se evenimente la care nu ne aşteptăm dar care erau bine regizate şi gândite din umbră. De aceea este de mare folos credinţa, ascultarea sufletului, implicarea doar în activităţile personale spirituale, în acest fel fiind exclusă manipularea şi participarea la acest subtil joc de culise. Ceea ce se vede la suprafaţă este doar o mică parte din ceea ce este. Trebuie să ştim să pătrundem în profunzimea problemei, să percepem cauzele ei mai adânci. Iar locul unde ne putem „scufunda” cel mai uşor este în propriul nostru suflet, fiindcă nimeni nu ne poate impune acolo nici un fel de restricţii. Să învăţăm să pătrundem în adâncurile fiinţei noastre, să ne sondăm şi să ne recunoaştem dorinţele şi impulsurile. Ele creează ceea ce se vede la suprafaţa vieţii fiecăruia dintre noi.

Atunci când avem o cauză pentru care trăim sau acţionăm, avem mai mult decât o teorie sau o lozincă măreaţă: beneficiem de o adevărată sursă de energie pentru ceea ce facem în spiritul şi în sprijinul acestei cauze, o energie cu atât mai puternică şi mai creatoare, cu cât cauza este mai nobilă, mai înaltă. Mulţi oameni poartă steaguri şi stindarde fiindcă aşa cere protocolul, dar adevăraţii susţinători ai unei cauze sunt cei care au steagul în inimă şi îl preschimbă într-o energie nestăvilită pusă în slujba victoriei, aceea de a-şi atinge menirea şi idealul.

Dacă am avea puterea de a alege sa gândim ceea ce ne face bine în fiecare clipă, am simţi – după un timp, după o vreme oarecare – că ne-au crescut aripi. Ne-am simţi ca păsările, ca îndrăgostiţii care nu iubesc pe cineva anume, dar simt iubirea pentru orice. Daca am gândi numai ce ne face bine, chiar daca ne-am imagina cele mai minunate lucruri pentru noi, după un timp, am observa ca tot ce ne face bine se ţine după noi. Nu mai facem un efort pentru a gândi pozitiv; gândurile luminoase vin singure, se perinda singure prin noi, ca într-un vis de lumina şi iubire infinită.
Nu, acesta nu-i un scenariu de film, cât un adevăr pe care oricine îl poate trăi, dacă alege să simtă, să gândească şi să vadă mereu partea fericită a vieţii. Un adevăr pe care îl poate simţi orice fiinţă, cât de minuscula s-ar crede ea, cât de lipsită de însemnătate în schema lumii, cât de lipsita de căldura şi de dragoste… Daca am putea să avem cât mai multe gânduri bune în fiecare zi, am face cunoştinţă cu o lume miraculoasa, care este în noi înşine şi care ne ascultă neîncetat, cu o consecvenţă şi o stăruinţă uluitoare…

Bucuria – pe care o vom găsi în diferite forme în viaţa noastră de zi cu zi, în evenimente, în întâlniri, în a citi o carte sau a viziona un film, în a realiza un lucru sau o viziune proprie – ne asaltează după ce am fost, deja, bucuroşi… După ce ne-am gândit la bucurie, după ce am avut gânduri de bucurie, după ce ne-am bucurat, deja… Si, cu cât ne-am bucurat mai mult, cu atât atragem la noi mai multa bucurie, cu atât atragem la noi evenimente care iau forma bucuriei. Aceasta se întâmplă pentru a înţelege ca orice stare a vieţii este … in interiorul nostru. Este energia noastră, pe care o reflectă apoi – evenimentele.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top