Marte în opoziţie cu Uranus – 25 iunie 2014

Acest aspect, dar mai ales prezenţa lui Marte s-a simţit extrem de intens în acest an, el fiind parte a Crucii cardinale de pe semnele Berbec, Rac, Balanţă şi Capricorn. Practic din 7 decembrie 2013 de când a intrat în semnul Balanţei, Marte a adus nenumărate schimbări, acţiuni, a declanşat conflicte, a pus procesele şi justiţia în prim plan, a animat viaţa noastră sentimentală şi ne-a determinat să ne facem ordine în relaţii. În general se consideră poziţia lui în semnul Balanţei de exil, iar cât a fost retrograd, a părut, aparent că şi-a diminuat forţa, de fapt el construindu-şi numeroase strategii. În acest an, contrar aşteptărilor Marte nu a utilizat binecunoscuta lui agresivitate pentru a acţiona, ci, mai degrabă a folosit abilitatea şi şiretenia, a activat în interiorul nostru dorinţa, ca resort extrem de puternic de recul. Ceea ce vreau să spun este că, obosind din când în când, sufletul încearcă să-şi ascundă povara apăsătoare, atunci pare că energia noastră este minimă, dar, primi sprijin extraordinar din lumea divină, energia şi forţa acestei ia loc energiei noastre diminuate, ea ne ajută să ne folosim energia non-violenţei, să ne folosim calităţile şi compasiunea ca vârf de săgeată în acţiunile noastre. Aşa că perioada de retrogradare a fost de fapt una de acumulare, de acţiune controlată şi obiectivă, lipsită de fapt de focul pasiunii. Rezultatele se văd şi se vor vedea atât până în 26 iulie, când Marte va trece în semnul Scorpionului, dar mai ales după ce intră în semnul lui tradiţional de domiciliu, atunci putându-se petrece transformări profunde, introspecţii, şi intrigii, atunci vom înţelege că puterea fiecăruia vine prin noi şi nu de la noi.

Odată intrat în semnul Balanţei, Marte a format opoziţie cu Uranus, prima dintre ele s-a concretizat în 25 decembrie, aducând un sfârşit de an destul de tensionat, fiecăruia dintre noi. Aspectul prefigura o criză materială, tocmai pentru a ne determina să ne descoperim resursele şi să ne activăm resorturile interioare. Cumva Uranus, planeta unicităţii şi autenticităţii, a răzvrătirii şi neastâmpărului, a trebui să se confrunte cu energia risipei generată de forţa marţiană. Tocmai pentru a scoate din fiecare dintre noi tot ceea ce îl reprezintă. Evident că acest aspect a încurajat mult latura ticăloasă, inventivitatea fiind folosită pentru a reuşi cu orice preţ, pe de altă parte mulţi dintre noi au stopat pierderile, risipa, au evaluat situaţiile şi au găsit soluţii ingenioase sau li-au descoperit calităţi importante. Cumva opoziţia Marte Uranus ne-a determinat şi ne determină să spunem lucrurilor pe nume. Situaţiile extreme, electrice generate de Uranus în domiciliu marţian, ne determinat să ne păstră, echilibru, pentru că reacţiile erau inutile, în acest fel generându-se calmul şi luciditatea care dau puterea de a găsi rezolvări oricăror situaţii.

În principal aspectul de opoziţie este provocator în sine, iar energia marţiană şi cea uraniană sunt deosebit de explozive sau implozive. Doar că atâta forţă pusă în joc nu are loc de manifestare şi atunci determină transformare. Această transformare a fost în trei paşi, primul în 25 decembrie 2013, al doilea în 23 aprilie şi ultimul în 25 iunie 2014.

Al doilea aspect, ne vorbea despre anumite efecte şi reacţii exterioare, prin care să descoperim cine suntem şi ce anume avem de făcut. Practic energia uraniană este dintre cele mai distrugătoare forţe, ea se declanşează atunci când există lipsa de onestitate, când nu suntem orientaţi spre binele general, când suntem individualişti şi egoişti. Aşa se explică evenimentele dure la nivel social şi mundan care au avut şi vor avea loc. Uranus prezintă adevărul într-o manieră clară şi cuprinzătoare, iar Marte a acţionat. Este evident că dacă la primele două aspecte a părut că Uranus poate fi înşelat, acum, la sfârşit de iunie, se pare că el ne spune că nu se lasă înşelat de imagini sau scenarii, cât despre prefăcătorie şi duplicitate, este ceva ce sesizează de la o poştă. Ceea ce vreau să spun că toate strategiile prin care am crezut că păcălim exteriorul, par acum inutile, căci strategia care a făcut posibilă eliberarea sau aparenta rezolvare – să nu uităm că lui Uranus îi este caracteristică amânarea – poate deveni acum un important obstacol tocmai în calea eliberării sau rezolvării. Ceea ce vrea să spun că singura metodă de negociere cu Uranus este autenticitatea, originalitatea, esenţa fiecăruia dintre noi, adică până la urmă fiecare cam asta ar trebui să facă, să pună în practică exact ceea ce este şi să-şi folosească creativitatea şi resursele proprii, în cel mai sincer şi onest mod. Uranus provoacă acum vânturile schimbării, ele au mai adiat, doar că nu le-am luat în seamă, timp în care Uranus a adunat toate resursele, adică a generat toate evenimentele pentru a produce clarificarea de sine. Pare că un cutremur de pământ vine brusc, dar de fapt a durat mult până s-a acumulat o energie care să-l genereze, de aceea toate acţiunile aduse de opoziţia Marte Uranus sunt menite să elibereze, sau să ne catapulteze din locurile nepotrivite, acest aspect reprezintă experimentul neşlefuit al procesului evolutiv, el ne smulge din ceea ce nu este propriu zis viaţa noastră pentru a ne împinge acolo unde ne exprimăm cu adevărat.

Iată dansul în trei paşi:

–         primul pas a constat în primirea unei energii de tip înţelegere, necesară fiecăruia pentru a vedea şi deschide noi posibilităţi. Un moment de apreciere a oportunităţilor şi de implicare totală asupra lor.

–         al doilea pas, şi cel mai puternic, a fost de antrenare dificilă pentru perfecţionare, în vederea manifestării depline a esenţei noastre – 23 aprilie 2014.

–         al treilea pas are loc în 25 iunie 2014 şi reprezintă reluarea primului pas, adică revenirea asupra valorii de sine şi risipirii, prin puterea de a aduce visele şi idealurile la o concentrare clară şi intensă. Omul este reînnoit constant prin marile vise şi sarcini divine. La nivel mundan, politica este cea mai atinsă, având loc multe acţiuni şi schimbări care pot scăpa de sub control, căci va fi amendat orice ataşament, posesivitate, lăcomie sau lipsă de tehnicitate.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top