Conjuncţia Soare Saturn din 18 noiembrie 2014

Toate conjuncţiile pe care Soarele le efectuează cu planetele, reprezintă, din punctul meu de vedere, momente importante, momente în care anumite aspecte ale vieţii se luminează, se pot înţelege şi se poate scăpa de tot ce generează frustrări, frici, resentimente. Lumina şi căldura Soarelui, exprimă energia cu care fiecare, prin iertare, iubire, bunăvoinţă, îşi poate rezolva problemele personale, specifice planetei.

Soarele şi Saturn, din semnul Scorpionului, sunt la a treia întâlnire, cele anterioare fiind şi cele care au realizat posibilitatea de a analiza şi transforma tot ceea ce era necesar. De aceea conjuncţia de acum este rodul eforturilor, acţiunilor şi evenimentelor care ne-au maturizat timp de doi ani sau care acum ne obligă, dacă am fost indiferenţi acum să ne schimbăm.

Aspectul formându-se în casa a X a ne subliniază, că este vorba despre felul în care ne-am exprimat darurile şi calităţile, despre felul în care am fost utili societăţii, dar mai ales despre cum am evoluat, transformând tot ceea ce era necesar şi evidenţiindu-ne idealurile.

Ascendentul momentului este în semnul Capricornului, în conjuncţie cu Pluton, care formează recepţie mutuală cu Saturn, de aceea se poate spune că acum începe momentul de reconstrucţie a fiecărei părţi din fiinţa noastră şi implicit din acţiunile şi viaţa noastră. În plus conjuncţia Soare Saturn este în septil cu Pluton, fiind un moment în care numai suntem implicaţi în alegerile care se fac, acestea sunt ca urmare a unei decizii exterioare, spirituale, sau pur şi simplu suntem manipulaţi. În orice context este bine să analizăm cu foarte mare atenţie la tot ce se întâmplă în jurul nostru, fără a ne implica, doar privind şi înţelegând în profunzime şi dincolo de aparenţe realitatea.

Marte se află în casa I, el este guvernatorul tradiţional al Scorpionului, din această casă, el generează energia necesară pentru a pune în aplicare toate schimbările, transformările şi toate acţiunile care ne reprezintă.  În plus el este în cuadratură cu Nodurile lunare, ceea ce presupune, că vom avea extrem de multă energie, pentru a dizolva cât mai mult din karma noastră, dar şi pentru a ne orienta concret, în prezent, găsindu-ne poziţia potrivită  în contextul social actual. Acceptarea şi acţionarea fără rezerve, poate aduce adevărate revoluţii şi vindecări în viaţa noastră, cu rezultate excelente în ceea ce priveşte valoarea de sine dar şi o înţelegere a valorilor concrete de care dispunem. Revoluţia poate fi greu de acceptat, mai ales dacă ţinem mai mult la orgoliu şi vanitate, la dezvoltarea egotică, cu orice preţ.

Luna se află şi ea în septil, la ora formării aspectului – 10.50, cu Soarele şi Saturn, ceea ce ne indică faptul că şi la nivel subconştient au loc transformări necesare, fiind important ce simţi şi ce intuim. Acest fapt este dificil, căci părem ca şi cum ne-am afla într-o cameră complet izolată fonică, în care nu răzbate nici un zgomot din exterior, putând să ne înţelegem şi să ne acordăm doar la Inimă şi la Îngerul păzitor. Este un moment de solitudine necesar fiecăruia pentru a-şi lămuri exact ce anume este de făcut, de transformat, de acordat sau distrus. Orice fiinţă are propriile temeri — este o latură firească a naturii umane. Frica ne poate apăra de o posibilă vătămare, prin declanşarea unui val de adrenalină, care ne este de ajutor, fizic vorbind, în înfruntarea unui potenţial pericol. Însă, în anumite momente, spaima ne poate împiedica să trăim pe deplin. O dată ce vom fi înţeles că frica este o stare de spirit, vom putea opta, conştient, pentru înfruntarea temerilor, modificarea modului de gândire şi crearea vieţii pe care ne-o dorim.

Este important să ştim că, nu absenţa temerii, ci curajul de a porni la acţiune, în orice împrejurări, este decisiv pentru succes. Atunci când ne vom deprinde să ne înfruntăm spaimele, vom deveni observatori conştienţi ai gândurilor şi simţămintelor noastre, şi nu le vom mai îngădui să ne domine. În schimb, vom materializa vieţile pe care ni le dorim.

Pe scurt această conjuncţie ne determină să ne oprim puţin, să stăm şi să ascultăm vocea lui Dumnezeu, să lăsăm să intre în viaţa noastră tot ce ne este necesar şi benefic.

Mi se pare sugestiv pentru acest aspect ceea ce scrie Madisyn Taylor:

A celebra schimbarea de anotimp şi a ne transforma propria energie presupune a ne aloca timp, pentru a ne adapta metamorfozelor naturii.

În lumea de astăzi, locurile de muncă la birou, precum şi magazinele universale au facilitat atât desfăşurarea activităţilor profesionale, cât şi susţinerea financiară, a noastră şi a familiilor noastre, independent de ciclurile naturii. Deşi cei mai mulţi dintre noi nu mai depind în mod direct de succesiunea anotimpurilor, pentru asigurarea mijloacelor de existenţă, ceasurile noastre fiziologice au păstrat, în străfundurile fiinţei, cunoaşterea că o schimbare de anotimp atrage, de asemenea, o transformare înlăuntrul nostru. Dacă trecem cu vederea acest proces, s-ar putea să ne simţim desincronizaţi, ca şi cum am fi ieşit din ritmul natural. În aceste zile, toamna este asociată mai degrabă cu redeschiderea porţilor şcolilor şi ale universităţilor, decât cu strângerea recoltei; dar, în ambele cazuri, răcirea aerului ne anunţă că este timpul să descindem înlăuntru şi să ne pregătim pentru viitor.

Putem celebra, în mod conştient, schimbarea de anotimp şi ne putem transforma propria energie, alocându-ne timp pentru a ne adapta metamorfozelor naturii. Putem schimba culorile, aidoma florilor veştede şi frunzelor ce se deprind de pe ramuri şi lunecă lin, îndepărtând culorile luminoase de vară şi umplându-ne, totodată, dulapurile ori acoperindu-ne încăperile de locuit, cu nuanţe calde de auriu, roşu şi maro. Pe când plantele îşi concentrează energia adânc în rădăcini şi seminţe, noi ne putem retrage în preocupări liniştite, la adăpostul căminului, sau în călătorii lăuntrice, ocupându-ne de germenii unor noi năzuinţe şi viitoare eforturi, care au nevoie de concentrare, în linişte, pentru a se dezvolta. Ne putem stimula focurile lăuntrice, cu o ceaşcă de cafea, ceai, cidru sau ciocolată caldă, în timp ce savurăm alimentele delicioase, fierbinţi, dar şi fortifiante, pe care anotimpul ni le dăruieşte, din abundenţă, într-o gamă amplă de culori tomnatice: cartofi, plăcintă cu mere, dovleac, dovlecel şi porumb. Pe când animalelor le creşte blăniţa de iarnă şi îşi pregătesc vizuina sau bârlogul, pentru hibernare, noi ne putem scutura de praf puloverele şi jachetele; de asemenea, putem readuce păturile din debara, creând o ambianţă plăcută, cu covoraşe aruncate şi draperii fastuoase. Putem, totodată, aprinde lumânări sau focul din cămin, pentru a păstra o urmă din superba strălucire a verii.

Prin realizarea unei celebrări a schimbării, în mod conştient, invităm şi primim cu bucurie noul anotimp, astfel încât să plutim firesc pe undele energetice şi să nu opunem rezistenţă. Să ne sincronizăm cu ritmul naturii şi al Universului, îngăduindu-i să ne poarte cu sine şi să ne hrănească, în timp ce plăsmuim viitorul!

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top