Opoziţia Neptun Lilith din 20 ianuarie 2015

Acest aspect este destul de rar, mai ales dacă are loc cu Neptun în semnul de domiciliu – Peştii. Practic, cât timp Neptun va sta în semnul Peştilor se formează, în ordine cronologică: întâi opoziţia din 20 ianuarie 2015, apoi conjuncţia din 1 octombrie 2019 şi iarăşi opoziţie dintre Lilith şi Neptun din 28 iunie 2024. Cu aceste conjuncturi ne vom mai întâlni peste 165 de ani, aproximativ.

Din acest motiv, aceste aspecte sunt importante, ele fiind de natură a ne determina să descoperim cât de importantă este credinţa dar mai ales cât de importantă este conştientizarea care ne scuteşte de multe dificultăţi subtile.

Cele trei aspecte din semnul Peştilor, aduc cumva la un maxim mai multe situaţii sau conflicte, fiecare într-un fel specific. Primul aspect, ne aduce în prim plan tot ceea ce s-a declanşat în viaţa de pe Pământ, cu mai mult timp în urmă, în jurul perioadei 1851-1856. Atunci s-au înregistrat anumite erori spirituale, care au afectat apoi modul nostru de percepe realitatea, împiedicându-ne să vedem holistic viaţa, dar ceea ce cred ca a influenţat foarte mult această perioadă a fost revoluţia de la 1848 când Neptun a intrat în semnul Peştilor. Schimbarea care a avut loc şi care a adus omenirea pe o treaptă superioară de percepţie a universului, a fost utilizată greşit, înlocuindu-se multe valori spirituale. Dorinţa de cunoaştere a condus mereu spre evoluţie doar că descoperirile au pierdut din vedere latura morală, folosindu-se în scopuri de obţinere a puterii sau pentru a se pierde esenţa divină din fiecare; aici ar trebui să enumăr câteva: teoria lui Darwin, descoperirea efectului Thomson, descoperirea teoriei atomice, teoria numerelor lui Gauss, teoria psihanalitică a lui Freud, teoria microbiană a lui Pasteur şi Koch, telefonul, anestezia, pasteurizarea, lampa incandescentă, vehiculele electrice, aspirina, dirijabilele, margarina, coca cola, atunci comerţul cu opium a cunoscut o creştere spectaculoasă – vezi războiul opiumului. Toate aceste descoperiri extraordinare aduceau omul pe noi nivele informaţionale care ar fi putut conduce la o dezvoltare extraordinară a omenirii, dar ceea ce a rezultat în urma aplicării acestor descoperiri a făcut omenirea să ajungă într-o epocă a sclavagismului modern. Acum toate acestea au ajuns cumva la un maxim, şi, de altfel ne aflăm într-o nouă eră revoluţionară a tehnicii şi descoperirilor, dar care ne-au condus la pierderea identităţii de sine, a credinţei şi a capacităţii creatoare, fiind stimulată doar industria banului, care conduce întreaga omenire. De aceea începând de acum şi până în anul 2024 vom trece din nou într-un fel de epocă de creştere, doar că de această dată ar trebui să fie spirituală, altfel ajungând la autodistrugere.

Opoziţia Neptun-Lilith, este extrem de profundă, ea pune în aplicare mecanisme nevăzute, care se bazează pe acţiunea unor resorturi extrem de subtile, generate de frică, de informaţii greşit înţelese sau transmise, pe tot ceea ce nu putem înţelege pe moment şi acceptăm să facem.

Din punct de vedere al configuraţiei holistice, pe harta astrală se formează o elice, care pune în mişcare totul. Una dintre paletele elicei este formată din opoziţia Lilith-Neptun, pe de-o parte şi de axa Ascendent-Descendent, pe Asc aflându-se Luna,  iar între Lilith şi Descendent formându-se un septil, la fel ca între Ascendent şi conjuncţia Neptun-Marte. A doua paletă este formată de opoziţia Nodurilor lunare, pe Nodul sud fiind Uranus şi opoziţia axei Mijlocul Cerului – Fundul Cerului, la fel, cele două opoziţii fiind unite prin două septile: NN – MC şi NS conjunct cu Uranus – FC. Această elice se poate roti în două sensuri, ea fiind într-un echilibru instabil, atâta vreme cât nu înţelegem să depăşim mentalitatea care ne-a adus aici. Cu toate acestea, eu cred că până în 2019, putem ajunge la o maturitate spirituală care ne va ajuta să depăşim mecanismele care generează frica, desăvârşindu-ne spiritual, astfel încât în 2024 să ne rezolvăm datoriile karmice în totalitate şi să începem o etapă nouă de evoluţie a umanităţii (Neptun va începe un nou ciclu – sămânţa potenţialităţii fiind evidentă).

Planetele şi punctele virtuale implicate în acest aspect ne indică foarte clar că numai eforturile personale făcute de fiecare în parte ne pot conduce într-o direcţie luminoasă, şi poate că ar trebui să începem prin a ne ordona viaţa, îndreptându-ne cu credinţă în direcţia potrivită fiecăruia, renunţând la relaţiile inutile sau de convenienţă, apropiindu-ne de oamenii cu care sufletul nostru rezonează, indiferent de situaţia sau statutul social, depăşindu-ne limitele impuse de frică sau de societate, dezvoltându-ne intuiţia şi capacităţile extrasenzoriale minunate, cu care am fost înzestraţi.

 

Iată şi efectele inacţiunii aşa cum spune Madisyn: Viaţa este sculptată, clipă de clipă. Orice gând care ne trece prin minte, fiecare cuvânt pe care îl rostim şi toate acţiunile pe care le întreprindem contribuie la complexitatea şi însăşi natura Universului, dar şi la direcţia urmată de evenimente. Pur şi simplu, niciunei făpturi vii nu îi este cu putinţă să trăiască, fără a exercita vreun impact asupra lumii înconjurătoare. Fiecare acţiune întreprinsă afectează Întregul în egală măsură precum contrapartida sa, nonacţiunea. Iar când vine vorba de propăşirea lumii, ceea ce alegem să facem poate fi la fel de important precum ceea ce alegem să înfăptuim.

De exemplu, atunci când omitem să reciclăm, să luăm poziţie, să ne exprimăm opinia, să votăm sau să ajutăm pe cineva într-o situaţie grea, nu ne prevalăm de ocazia de a fi un agent al schimbării pozitive. Dimpotrivă, noi permitem perpetuarea unei stări de fapt, a unui anume curs al lucrurilor, fără nicio oprelişte; chiar câştigând forţă şi viteză, pe parcurs. Menţinerea părerii conform căreia acţiunile noastre nu produc vreo schimbare semnificativă, ne poate accentua tendinţa de a renunţa la ocaziile de implicare, participare. Ca alternativă, susţinerea viziunii conform căreia suntem participanţi de seamă, într-o lume în perpetuă evoluţie, ne poate inspira să aducem darul perspectivei noastre unice şi al înzestrărilor noastre aparte, într-o anumită situaţie.

Este înţelept să fim întrucâtva selectivi, în ceea ce priveşte cum şi unde ne investim energia, pentru a nu o risipi în prea multe direcţii. Nu orice cauză sau acţiune este adecvată fiecărei persoane în parte. Totuşi, atunci când o situaţie ne atrage atenţia şi ne emoţionează – ne „merge la inimă”, este important să ne onorăm impulsul de a ajuta şi de a întreprinde acţiunea justă, din perspectiva noastră. Poate consta în a oferi o vorbă bună, unui prieten, ori resursele necesare subzistenţei, unor oameni nevoiaşi; sau, pur şi simplu, în asumarea responsabilităţii pentru propriul comportament. Prin depunerea tuturor eforturilor, înfăptuind tot ceea ce ne stă în putere, în orice împrejurare, aducem un plus de energie pozitivă lumii noastre. Şi, uneori, însăşi contribuţia noastră, a fiecăruia dintre noi, este cea care determină schimbarea.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top