Conjuncția Venus Lilith 6 octombrie 2016

Acest aspect anual, ne permite de fiecare dată să putem să ne vindecăm cele mai profunde frici, prin conștietizarea capacităților creative pe care fiecare din noi le are. Este un fel de moment de luciditate, este o străfulgerare câteodată de câteva secunde, dar suficiente pentru a înțelege. Întâlnirea din semnul Scorpionului unde Venus este în exil iar Lilith în domiciliu, face ca manifestarea înțelegerii propriei creativități să fie un proces dificil de realizat, sau dureros, căci el vine forțat, vine obligatoriu fără posibilitatea de a alege sau a ne proteja. Această conjuncție și implicit Venus și Lilith, formează septil cu Marte, guvernatorul tradițional al Scorpionului, ceea ce evidențiază necesitatea acestei transformări poate dureroase sau fără drept de apel, ca singură modalitate de a ne plasa pe calea evoluției personale. Apoi acest aspect ne vorbește despre valoarea personală, despre felul în care o vedem, despre cât de mult credem în ea și cât de mult o creștem și dezvoltăm. Marte este și el în cuadratură cu Jupiter și este ca și cum energia transformării poate fi folosită mai departe pentru a face toate ajustările necesare acțiunilor noastre în creștere și dezvoltare. Și, mai mult decât atât, Lilith și Venus sunt în novil cu Jupiter, de aceea se poate spune că principalul beneficiu al cunoașterii propriilor valori este că vom câștiga enorm de multă claritate și focus, dar până la urmă va trebui să folosim aceasta claritate nou descoperită pentru a face alegeri conștiente și a acționa cu angajament. Așadar, întregul scop al descoperirii propriilor valori este acela de a ne îmbunătăți rezultatele pe care le obținem în domeniile cele mai importante pentru noi.

Iată o metodă pas cu pas, pentru a vă crea o ierarhie a valorilor personale. Vreau să atenționez că acesta poate fi un proces de durată și care va solicita o atenție sporită. De exemplu întrebarea pe care să v-o puneți este, pentru acest moment de tipul: Ce este cu adevărat important în viață pentru mine?

Alcătuiți o listă de valori ca răspuns la această întrebare. Încercați să reduceți răspunsurile la un cuvânt sau două, care să reprezinte esența fiecărui răspuns. De exemplu, dacă răspunsul ar fi să ai o cariera de succes, acesta ar putea fi rezumat prin valoarea succes. În acest sens iată o listă cu anumite idei:

Iubire

Sănătate

Bunăstare materiala

Confort

Distracție

Fericire

Succes

Învățare

Evoluție spirituală

Securitate

Nu exista nici o regulă cu privire la lungimea listei, dar este de preferat de regulă o lista care să cuprindă maxim 10-12 valori. Daca aveți mai multe, gândiți-vă să renunțați la unele valori marginale, care au ajuns mai greu pe lista, sau să le combinați mai multe valori apropiate pe o singura linie, cum ar fi realizare/ reușită.

Următorul pas este acela de a va prioritiza lista. Acest lucru ia de obicei cel mai mult timp și este o etapa dificilă, pentru ca necesita o gândire profundă.

Metoda de prioritizare a listei valorilor este aceea de a identifica valoarea numărul 1, apoi a doua, și așa mai departe până când se reorganizează întreaga listă în ordinea priorității, de sus în jos. Trebuie bine înțeles că ceea ce se află în capul listei va subordona toate celelalte valori. De exemplu dacă succesul este în capul listei atunci iubirea, sănătatea, etc, se vor supune sau vor fi coordonate de succes.

Daca, de exemplu, încercați să decideți ce este mai important pentru voi între învățătura și succes, întrebați-vă: Ce aș face mai curând as citi o carte sau aș acționa la nivel social? Acest exemplu presupune că citirea unei cărți v-ar satisface valoarea învățării și socializarea pe aceea a succesului, fiecare în aproximativ aceeași măsură. De fiecare dată când creăm scenarii pentru valorile greu de prioritizat, ordinea lor se clarifică. Atunci când cunoști ierarhia valorilor unei persoane, ar trebui să avem o șansă bună sa îi prevedem comportamentul. Dacă persoana respectiva trăiește cu adevărat conform valorilor sale, ea va duce o viață focalizată pe a învăța mai presus de orice altceva. Relațiile ei (atât cu sine însăși cât și cu ceilalți) vor fi extrem de importante pentru ea și se vor stabili conform acestei nevoi de a învăța. Persoana care alege succesul ar duce o viață foarte diferita de a persoanei care are învățătura ca valoarea principală. Reușita și îmbunătățirea stării materiale sunt mai importante decât relațiile personale, iar acestea se vor subordona; așa că daca ar fi pusă să aleagă între a evolua în cariera și a pleca într-o vacanță cu familia, cel mai probabil ar pune cariera pe primul loc.

Acestea nu sunt decizii ușor de luat. Daca o valoare apare pe lista noastră, atunci ea este cu adevărat importanta pentru noi. Prioritizându-vă în mod conștient valorile, veți putea să vă bazați pe ele atunci când, în viitor, veți avea de luat decizii importante. Dacă știți ca pentru voi cel mai important lucru este să aveți iubire, de exemplu,  atunci vă va fi mai ușor să spuneți ”nu” acelor lucruri care vă răpesc starea de iubire.

Având acum stabilită o ierarhie a propriilor valori, se pare ca tocmai s-a deblocat ceva important. Acest aspect al conjuncție Venus Lilith în Scorpion, tocmai despre asta ne vorbește. Această listă de valori nu rămâne bătută în cuie. Ea poate fi reactualizată, prin același proces de gândire profundă, în orice moment. Doar că în această situație ar trebui să trecem la un nivel superior, și anume să ținem cont și de țeluri, de obiectiv.

De exemplu: să slăbesc 20 de kg, să devin milionar, să călătoresc, să mă îndrăgostesc, să mă însor, să sar cu parașuta, să ajung pe Lună, să alerg la maraton, etc. Aceste țeluri reprezintă experiențele despre care simțiți că fac parte din cea mai bună viață pe care ați putea să o trăiți. Nu vorbesc despre o viață bună, sau mai bună, ci despre cea mai buna viață.

Acum ca s-au ierarhizat telurile, alegeți unul sau două țeluri principale și apoi stabiliți-vă în mod conștient o lista a valorilor care să vă conducă la ele. Sa zicem ca țelul nr. 1 este să slăbim 20 de kilograme. Pentru a atinge acest țel s-ar putea să puneți pe locul întâi, ca valoare, fitness-ul. Apoi, pe locul 2 s-ar putea să puneți auto-disciplina, astfel încât să vă țineți de dietă și de programul de exerciții fizice. Învățarea s-ar putea să devină valoarea nr. 3, astfel încât veți petrece timp educându-vă cu privire la dieta și nutriția corespunzătoare. Trebuie să va stabiliți aceste valori pe baza propriei situații. Ca pentru orice abilitate, este nevoie de practică, dar cu timpul  devenim din ce in ce mai buni în definirea propriilor valori adaptate țelurilor urmărite.

Analogia cu avionul poate fi folosită pentru a clarifica foarte bine aceasta distincție între valori și țel. Avionul este valoarea. Înainte de putea stabili traseul avionului, trebuie să stabilim în ce aeroport dorm să aterizeze acesta – să stabilim destinația, țelul. Dacă stabilim traseul fără să cunoaștem destinația, atunci vom trăi o frustrare imensa încercând sa aterizăm acolo unde credem că ar trebui.

Iată ce spune foarte frumos Donald Walsch

Oricine păşeşte pe o cale spirituală, este pasibil de a cădea pradă descurajării. Calea înspre propria fiinţă lăuntrică poate fi lungă şi anevoioasă, plină de obstacole şi oprelişti. Calea către Dumnezeu poate fi greu de dibuit. Acesta este motivul pentru care Calea înspre Conştienţa Divină, Înţelepciunea Divină şi Trăirea Divină este Cărarea Mai Puţin Umblată. Oricine s-a îmbarcat pe Această Cale, ştie despre ce vorbesc. Calea poate fi, de asemenea, ferice şi înălţătoare, precum şi profund inspiraţională. Ea te poate dezvolta, îţi poate extinde orizonturile şi îţi poate valorifica potenţialul. Dar Această Cale nu poate nicidecum să fie traversată, fără a fi supus unor încercări, fără a înfrunta nişte provocări. Îţi vor fi necesare compasiune – purtare de grijă, curaj şi dedicare – nivel înalt de angajare, pentru a înainta pe Cale.

Întâi de toate, trebuie să ne pese şi să ne îngrijim de noi înşine, de ceilalţi şi de Viaţa Însăşi – precum şi de Dumnezeu. Aceste lucruri trebuie să conteze pentru noi. Vorbele mele îţi pot părea stranii; aşadar, permite-mi să-ţi ofer un exemplu sugestiv pentru sensul cuvintelor mele, astfel încât să poţi înţelege de ce spun aşa ceva. Atunci când ne hrănim bine, când nu fumăm, când ne ferim de alcool sau droguri, când facem o mulţime de exerciţii fizice – pe scurt, atunci când avem grijă de sinele noastre fizice – noi demonstrăm că ne pasă. Atunci când medităm, când ne bucurăm sufletul, când ne hrănim mintea – pe scurt, atunci când avem grijă de sinele noastre spirituale – noi demonstrăm că ne pasă. Ne pasă de noi înşine şi de ceilalţi. Ne pasă îndeajuns de noi înşine, pentru a ne PURTA DE GRIJĂ, nouă înşine. Şi, totodată, ne pasă de ceilalţi, prin silinţa de a ne păstra sănătatea, la nivel mental, fizic şi spiritual, astfel încât cei cărora le pasă de noi, să fie răsplătiţi, prin continua şi fericita noastră prezenţă în viaţa lor, timp de nenumăraţi ani.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top