Odată cu prima Lună Nouă din semnul Vărsătorului, are de fiecare dată loc începutul unui nou an lunar, din punct de vedere al astrologiei chineze. Anul solar începe întotdeauna când Soarele se află în mijlocul zodiei Vărsătorului, adică la 15 grade, ceea ce se întâmplă în jurul datei de 3- 5 februarie, anul acesta fiind pe 4 februarie începutul anului solar. Calendarul lunar, chinezii îl foloseau foarte corect, pentru toate activităţile legate de materializare, căci Luna este cea care traduce energiile Universului pentru Pământ. În schimb Soarele reprezintă Cerul, iar discutarea după poziţia Soarelui aduce o analiză la nivel global, a energiilor cereşti, aşa cum sunt ele, într-o perioadă sau alta.

Filozofia chineză este extrem de profundă, ea are explicaţii foarte exacte pentru diferitele tipuri de simboluri. De aceea de multe ori apar neconcordanţe sau ne-nţelegeri legate de feng shui, domeniu tratat cu foarte mare superficialitate în România.

Diferitele şcoli de astrologie chineză nu se contrazic, ci doar folosesc un alt simbolism, dar, care are la bază vechea înţelepciune chineză şi aceleaşi principii energetice de funcţionare al universului. Practic fiecare metodă tratează o anumită parte a mişcărilor energetice care ne înconjură. Astfel teoria Stelelor zburătoare se referă la o anume energie care guvernează un an solar, Zodiacul animalelor, se referă strict la planul material, la o energie de un anume fel care se manifestă printr-un om, iar Cei patru stâlpi ai destinului ne vorbesc despre felul în care fiecare om se încadrează între Pământ şi Cer, în acest fel discutând despre destinul lui.

Cel mai important lucru de înţeles este teoria lor, foarte adevărată, că Omul se află între Pământ şi Cer, de aceea într-un anume moment oarecare, asupra unei persoane, ea în sine unică şi cu trăsături specifice, acţionează Cerul – Stele zburătoare şi Pământul, locul, în care ne aflăm. Această triadă nu trebuie privită separat, căci este incompletă. Noţiunea de întreg este esenţială la chinezi, iar Omul face parte specifică din acest întreg. În ciuda simplismului la care s-a redus filozofia chineză, toate acele amulete atât de discutate, sunt de fapt simboluri ale unui tip de energie şi, purtarea lui, înseamnă că eşti conştient de energia prezentului. Purtarea aleatoare are efecte mult mai reduse.

De aceea chinezii lucrează cu trei energii:

- a Cerului, care este aceiaşi pentru toţi, ca şi tranzitele planetare ale unei zile asupra tuturor oamenilor – Steaua zburătoare a anului, care începând cu 4 februarie 2015 va fi steaua 3.

- a Pământului – starea în care acesta se află: primăvară, vară, toamnă, iarnă şi modul în care aceste anotimpuri se manifestă la munte, la câmpie, pe ape, în aer, sau într-un loc specific; în 2015, din 20 ianuarie, energia e cea specifică Oii de Lemn.

- a Omului ca şi creaţie unică şi irepetibilă, căci fiecare are şi aduce cu karma lui un anume tip unic de energie; suprapunerea energiei momentului naşterii cu energia momentului.

Evident că energiile Cerului şi ale Pământului influenţează şi energia unei case, în funcţie de poziţia ei şi de energia sa iniţială. Acestea sunt considerentele, pe scurt, în funcţie de care se fac previziunile anuale, zilnice, lunare şi chiar orare. Odată stabilit felul în care se mişcă energia Cerului, această influenţă se poate calcula până la secundă, pentru cei care sunt pasionaţi.

Dacă ne referim la Anul Oii de lemn se poate spune că energia care este prezentă la nivel concret, este una mai suavă, mai moale, mai lipsită de consistenţă şi fermitate. Elementul specific este Lemnul, doar că Lemnul suav, al florii, fragil şi fără o capacitate de extindere deosebită, ceea ce ne indică că este un an în care trebuie să fim moderaţi şi în expectativă. Oaia este caracterizată prin tendinţa de a cheltui mult, fiind generoasă, lipsită de cumpătare, dar cu un puternic instinct de supravieţuire. În mitologia populară română, oaia este considerată un animal sfânt, căci cine se ocupă de creşterea oilor şi a albinelor va avea noroc la toate. Tot în popor se spune că atunci când nu vor mai fi oi şi albine va fi sfârşitul lumii. Sacralitatea acestui animal derivă din utilitatea lui: oaia oferă lapte (şi, implicit brânză), carne, lână şi piele. Ea hrăneşte şi îmbracă omul, îl „îndulceşte“ şi îl „încălzeşte“; în plus, pe lângă rostul alimentar şi vestimentar, oaia are şi o anumită eficienţă de natură agrară. În zonele deluroase şi de munte s-au crescut multe oi nu numai pentru avantaje economice, cât şi pentru fertilizarea terenurilor arabile de pe înălţimi, lucru foarte important în zonele muntoase. O bună parte din terenurile în pantă trasate de răzoare înalte au fost menţinute în culturi, secole în şir, numai datorită unei astfel de îmbogăţiri a solului. Fiind nu numai extrem de folositoare, dar şi foarte blândă, oaia a fost considerată ca o vietate pură, curată, de unde şi asocierea cu albina. Legendele o prezintă ca pe o creaţie divină: oile le-a făcut Dumnezeu şi umbla cu ele la păşunat cu fluierul. El era îndestulat şi tare fericit. Caprele le-a făcut dracul, cu picioare lungi-lungi, după care tot fugea şi trudea şi umbla necăjit cu cetera după ele (este important să se ştie că animalul chinezesc este Oaia nu Capra cum se întâlneşte frecvent, tocmai datorită celor spuse mai sus). De altfel, oile se bucură întotdeauna de dragostea şi protecţia figurilor divine, Dumnezeu fiind nu numai creatorul lor, ci şi păstorul care le creşte şi le păzeşte de duşmani. Credinţele şi imaginile străvechi legate de sacralitatea oii au generat unul dintre cele mai cunoscute motive ale literaturii folclorice: acela al „mioarei năzdrăvane“. Ea apare ca un „ajutor destoinic al ciobanului“, care conduce turma şi după care se iau, orbeşte, toate celelalte mioare.

Chinezii au convingerea că norocul îi surâde Oii ca răsplată pentru că este paşnică, darnică, are suflet bun şi compasiv. Pe de altă parte ştie să găsească locul potrivit pentru a-şi asigura traiul, asta evident vorbind metaforic. Practic cumva energia acestui an ne îndeamnă la modestie, bunătate şi bunăvoinţă, compasiune, tocmai pentru a ne surâde Şansa. Oaia are obiceiul să facă totul pe ocolite, să tatoneze, să se îngrijoreze. Aşa că este important să nu lăsăm lucrurile în ambiguitate, să obţinem răspunsurile de care avem nevoie doar că prin diplomaţie, evitând să ne consumăm energia în capcanele minţii ezitante. Fiind un animal lipsit de simţ practic – este energia pe care chinezii cred că o emană, cred trebuie să ne concentrăm atenţia foarte mult pe eficienţă şi competenţă, analizând de două ori înainte de a decide investiţiile sau cheltuielile.

În schimb, acest an va fi dintre cei mai buni în zona artistică şi literară, fiecare putând să-şi folosească cu multă uşurinţă imaginaţia şi creativitatea.

Cât despre politică aceasta va avea de câştigat căci energia manipulării, a vorbelor meşteşugite şi a minciunii este în floare. Aşa că este important să nu credem tot ce auzim sau ni se promite.

Din punct de vedere al Stelelor zburătoare, sunt de făcut următoarele precizări:

- începând din  4 februarie 2004 până în  4 februarie 2024, ne aflăm sub influenţa Stelei 8, timp de 20 de ani, vibraţia acesteia îţi spune intens cuvântul. Timp de 20 de ani vom asista la apariţia unei generaţii noi care va căuta mai mult cunoaşterea decât îmbogăţirea.

- Steaua 3 sub influenţa căreia vom intra din 4 februarie 2015, aduce o energie a ostilităţii, a certurilor, neînţelegerilor şi litigiilor, scandaluri şi probleme cu autorităţile.

- combinaţia dintre cele două stele este destul de vulnerabilă, fiind un an de tranziţie, în care se reaşează noi valori, de aceea scandalurile şi incertitudinile vor fi dominante.

- energia Focului şi a Pământului vor fi active, ele putând să ajungă în conflict una cu cealaltă.

Din punct de vedere al hexagramelor avem următoarele energii care se vor manifesta:

- este un an de creştere, dar pentru aceasta este nevoie de bunăvoinţă dar şi de a ne pune în serviciul celorlalţi, asta după principiul că a domni înseamnă a servi. Chinezii spun că timpul creşterii nu durează, de aceea este convenabil să-l foloseşti cât este prezent. Apoi creşterea presupune că Binele trebuie imitat iar defectele înlăturate. Această schimbare este creşterea cea mai importantă a personalităţii.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte