Previziuni pentru Luna Nouă din semnul Gemenilor din 8 iunie 2013

Luna Nouă care se formează astăzi, practic deschide un ciclu lunar legat de ordonarea ideilor noastre, de alegeri importante pe care le avem de făcut, dar mai ales legat de relaţii şi alianţe. Din acest punct de vedere cred că pentru mulţi dintre noi a venit momentul de a acţiona, de a înţelege că un compromis este bun pentru o scurtă perioadă de timp, dar nu pentru termen lung. Conjuncţia Soare Lună este punctul mijlociu dintre Lilith şi Marte, de aceea se poate spune că luciditatea se poate combina cu acţiunea, că este momentul eliberării sufletului nostru din prejudecăţi şi idei care-l împiedice să se afirme.
Pe de altă parte Mercur, guvernatorul Gemenilor activează cuadratura Pluton Uranus, prin opoziţia pe care o face cu Pluton şi cuadratura cu Uranus, ceea ce evidenţiază importanţa înţelegerii transformărilor care apar ca şi imperios necesare. Mai mult decât atât, dacă vom ezita să facem această curăţenie generală, atunci ceilalţi vor profita şi ne vor utiliza resursele, pentru a creşte sau pentru a obţine, de la caz la caz ce au nevoie, după care ruptura oricum va urma, doar că într-un mod nefericit pentru noi.
Aş putea spune că această Lună Nouă, punctează, sau mai bine spus apasă puternic asupra vulnerabilităţilor noastre, tocmai pentru a înţelege, nu durerea pe care o ştim deja, ci cauza care o provoacă. Se deschide cumva, la această Lună Nouă, un moment important de eliberare, de schimbare, dar şi de salvare a ceea ce este important pentru noi toţi.
SE poate spune că este important să descoperim valorile tradiţionale, adică cele durabile, nemuritoare, şi să le integrăm în viaţa noastră, adică să le folosim criteriile pentru alegerile şi acţiunile pe care le avem de făcut. DE fapt, această Lună Nouă va pune capăt unei lungi perioade de criză, atât materiale cât şi spirituale, fiind un moment important al deciziilor, după lecţiile personale primite de fiecare în urma acestei perioade de criză.
Trebuie să lăsăm deoparte rigiditatea, să fim deschişi la tot ceea ce ni se oferă nou, în felul acesta toate situaţiile asociate banilor devenind fluide, urmând un curs ascendent.
Mulţi dintre noi vor dori să folosească puterea pentru a conduce sau pentru a se impune, mai ales în situaţii de criză, sau în care acţiunea se impune. Toate acţiunile sunt susţinute cu excepţia celor care sunt egocentrice sau speculative.
În plus trebuie să conştientizăm că lucrurile care ni se întâmplă au loc deoarece aşa le-am gândit. Vom tinde să ne preocupăm de acele situaţii pe care simţim că le putem pierde, încercăm să ne apropiem de acei oameni care simţim că se îndepărtează de noi. Cel mai bine este ca acum să stăm deoparte să lăsăm lucrurile să se întâmple pentru a le înţelege.
Mai este un aspect important, şi anume acela că ceea ce se vede la suprafaţă este doar o palidă imagine pentru ceea ce este în realitate. Dacă vrem să vedem dincolo de aparenţe, trebuie să învăţăm să folosim un alt tip de „vedere”, care funcţionează pe alte frecvenţe, la alte niveluri de vibraţie. Logica ne ajută să vedem doar raporturile dintre lucruri care respectă anumite norme ale raţiunii, dar în afara acestora există şi alte aspecte ale realităţii, chiar mult mai profunde şi mai puternice decât ceea ce percepem prin raţiune. Pentru toţi şi toate există un timp potrivit. Niciodată nu amânaţi pentru mâine ceea ce ştiţi că ar trebui să faceţi astăzi, ar trebui să mergem în ritmul vieţii şi să fim în perfectă pace. Gândurile noastre creative, pozitive, de iubire deţin o putere uriaşă, mult mai mare decât ne închipuim, deoarece gândurile sunt putere. Aşadar ar trebui să anulăm toate gândurile negative – această Lună Nouă ne ajută să începem să o facem constant, ca un nou mod de a trăi.  Să căutăm întotdeauna partea plină a paharului, căci cu cât radiem mai multă bucurie şi iubire, cu atât mai multă bucurie şi iubire atragem spre noi.
Pentru Gemeni aş putea spune că este perioada cea mai presantă din viaţa lor. Ei au de făcut alegeri, poate dureroase, au de înţeles experienţa unui an din viaţa lor, care se încheie – odată cu ziua lor de naştere –tumultuos, plin de agitaţie.
Racii sunt li ei vizaţi din plin, pentru că au de decis să încheie anumite acţiuni, relaţii, afaceri, situaţii, tot în urma acestei perioade de un an, pregătindu-se să deschidă o nouă etapă importantă în viaţa lor.
La polii opuşi Săgetătorii şi Capricornii resimt şi ei din plin că trec prin momente decisive legate de relaţiile lor respectiv de profesiile pe care le împlinesc.
În rest fiecare resimte la un nivel mai mare sau mic presiunea schimbărilor care îşi fac loc să apară, a transformărilor care ne împing de la spate, a emoţiilor pe care le resimţim din motive ce par de ne-nţeles sau sunt necunoscute.
 
În Roma antică, pe timpul împăratului Tiberiu, trăia un om foarte bun care avea doi băieţi: unul era militar, şi când a intrat în armată, a fost trimis în cele mai depărtate regiuni ale imperiului. Celălalt fiu era poet, şi încânta Roma întreagă cu versurile lui frumoase. Într-o noapte, bătrânul avu un vis. Se făcea că-i apăruse un înger care i-a spus că vorbele unuia dintre fiii lui vor fi cunoscute şi repetate în toată lumea de către toate generaţiile viitoare. Bătrânul se trezi plângând de fericire în acea noapte, pentru că viaţa era generoasă şi-i dezvăluise un lucru pe care orice părinte ar fi fost mândru să-l cunoască. Puţin după aceea, bătrânul muri încercând să salveze un copil care era cît pe ce să fie strivit de roţile unei şarete. Cum se purtase corect şi drept toată viaţa lui, se duse drept în rai şi se întâlni cu îngerul care-i apăruse în vis.
„Ai fost un om bun, îi spuse îngerul. Ţi-ai trăit viaţa în iubire şi ai murit demn. Acum pot să-ţi împlinesc orice dorinţă.”
„Şi viaţa a fost bună cu mine, răspunse bătrânul. Când mi-ai apărut în vis, am simţit că toate strădaniile mele n-au fost zadarnice. Pentru că versurile fiului meu vor rămâne în amintirea oamenilor în secolele viitoare. N-am nimic de cerut pentru mine; orice tată s-ar mândri să vadă faima de care se bucură cineva pe care l-a crescut şi l-a educat. Mi-ar plăcea să văd, în viitorul depărtat, cuvintele fiului meu.”
Îngerul l-a atins pe umăr pe bătrân şi amândoi au fost proiectaţi în viitorul depărtat. În jurul lor apăru un loc imens cu mii de oameni care vorbeau o limbă ciudată.
Pe bătrân îl podidiră lacrimile.
„Ştiam eu că versurile băiatului meu, poetul, erau geniale şi nemuritoare, îi spuse îngerului printre lacrimi. Aş vrea să-mi spui care dintre poeziile lui sunt recitate de aceşti oameni.”
Îngerul se apropie de bătrân cu blândeţe şi amândoi se aşezară pe o bancă.
„Versurile fiului tău, poetul, au fost foarte populare la Roma, a spus îngerul. Tuturor le plăcea şi se amuzau cu ele. Dar o dată cu sfârşitul domniei lui Tiberiu şi versurile lui au fost date uitării. Aceste cuvinte sunt ale fiului care s-a dus la armată.”
Bătrânul se uită surprins la înger.
„Fiul acesta s-a dus într-un loc depărtat şi a devenit centurion. Şi era un om bun şi drept. Într-o seară, unul dintre sclavii lui s-a îmbolnăvit şi trăgea să moară. Fiul tău a auzit vorbindu-se despre un rabin care-i vindeca pe bolnavi şi a plecat, mergând zile întregi în căutarea acestui om. Pe drum, a descoperit că omul pe care-l căuta era Fiul lui Dumnezeu. A mai întâlnit şi alţi oameni care fuseseră vindecaţi de el, şi-a însuşit învăţăturile aceluia şi chiar dacă era centurion roman, s-a convertit la credinţa lui. Până ce într-o dimineaţă ajunse aproape de Rabin.
I-a povestit că avea un rob bolnav. Iar rabinul s-a oferit să meargă până la el acasă. Dar centurionul era om cu credinţă, şi privind adânc în ochii Rabinului, a înţeles că se afla în faţa Fiului Domnului şi atunci toţi cei care-l înconjurau s-au ridicat în picioare.”
„Iată cuvintele fiului tău, îi spuse îngerul bătrânului. Sunt cuvintele pe care el i le-a spus Rabinului în acel moment, şi care niciodată nu au mai fost uitate. Acestea spun: «Doamne, eu nu sunt demn să-mi calci pragul, dar spune numai un cuvânt şi robul meu va fi tămăduit.»”
„Pe fiecare om de pe faţa Pământului îl aşteaptă o comoară undeva”, îi spuse inima. Noi, inimile, obişnuim să vorbim puţin despre aceste comori pentru că atunci oamenii nu mai vor să le găsească. Vorbim despre ele numai copiilor. Apoi lăsăm viaţa să-l îndrepte pe fiecare spre destinul său. Dar, din nefericire, puţini urmează drumul care le este trasat, adică drumul Legendei Personale şi al fericirii. Ei cred că lumea este un lucru ameninţător, şi de aceea lumea chiar devine ameninţătoare. (Alchimistul)
 
 
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top