Luna Nouă din semnul Vărsătorului 2014

Această Lună Nouă care s-a format în 30 ianuarie la ora 23.38, este dură şi importantă; ea anunţă Anul Nou chinezesc dar şi schimbări importante la nivel mondial.
Pe scurt, primul lucru de observat pe harta momentului, este că Soarele şi Luna se află împreună în casa a IV a, în semnul Vărsătorului care este interceptat. De aceea se poate spune că ceea ce avem de învăţat în următorul interval de 30 de zile, până la 1 martie, când se formează următoarea Lună Nouă, dar şi până anul următor la Luna Nouă din semnul Vărsătorului, este să învăţăm să gândim holistic, să vedem întregul, să descoperim care este esenţa noastră, să înţelegem la nivel conştient cât de complecşi şi minunat suntem construiţi, dar mai ales care ne sunt capacităţile. Evident este un proces în 12 intervale, primul fiind cel mai dificil, dar, probabil că pentru el ne sunt create şi premisele necesare, cum ar fi trecerea lui Mercur în semnul de exil al Peştilor, care ne va diminua mult egoul şi ideile cum că noi ştim tot, dar apoi şi retrogradarea lui şi revenirea în semnul de exaltare al Vărsătorului pentru a revizui acolo unde am greşit. Oricum tot în această primă etapă, conştientul şi subconştientul nostru vor trebui să lucreze împreună, tocmai pentru a ne familiariza cu ”descoperirile” revoluţionare. În acest sens poate să continue perioada în care afirmarea noastră socială este mult blocată sau încetinită, tocmai pentru ca orgoliul să nu se poată manifesta, şi tocmai pentru că ni se şlefuieşte sufletul şi se acordează pe frecvenţele potrivite.
La nivel mundan, general, se va constat un fel de control al informaţiilor, fiecare captând informaţii pe care nu le va da mai departe, folosindu-le ulterior, acum fiind un fel de luptă surdă, dar chiar inutilă, pentru fi conservate anumite imagini, care evident nu sunt reale. Din păcate acest scenariu nu va mai fi valabil, căci între timp noi toţi ne vom schimba perspectiva şi unghiul din care privim lucrurile. Aş putea spune că se doreşte o manipulare a noastră, după metodele arhicunoscute, doar că noi nu vom mai răspunde la ele, iar aplauzele mult aşteptate nu se vor face auzite, de cei interesaţi. Practic societatea noastră se va confrunta cu o cădere a imaginilor multor oameni şi cu o lipsă de credibilitate la nivelul puterii. Evident că nemulţumirile şi frustrările noastre, pot şi se încearcă a fi folosite pentru a ne revolta sau răzvrăti, doar că acest scenariu nu funcţionează, căci percepţia noastră va fi mult diferită, căutând să schimbăm în profunzime, în primul rând propria noastră viaţă. Aşa că provocările propagandistice vor fi la ordinea zilei, ca şi prudenţa conservatoare a scenariştilor de a-şi păstra intactă imaginea.
Evident că atunci când ni se diminuează o forţă, ni se dă în altă parte putere, aceasta vine la nivelul grupului din care facem parte, aduce o conştientizare a puterii echipei în care suntem integraţi, arătându-ni se pas cu pas că numai împreună reprezentăm o forţă care poate schimba radical şi definitiv ceea ce nu ne place la nivel principial şi spiritual.
Ascendentul în semnul Balanţei ne vorbeşte tocmai despre ”împreună” iar Marte pe Ascendent, în exil, în sensul că acţiunea nu trebuie să constea în forţă şi în puterea echipei, ne spune clar, că fiecare dintre noi va acţiona.
Această energie concretă va domina întreaga perioadă scurtă şi cel puţin 6 etape din perioada lungă. Important este să ştim cine suntem şi unde este locul nostru, adică poziţia noastră socială, în care ne putem manifesta cel mai armonios şi constructiv energia.
Lilith pe Mijlocul Cerului, reprezintă teama de a nu ne pierde identitatea, doar că nu avem ce pierde când noi nu ştim în acest moment exact cine suntem. Aşa că această teamă va declanşa în noi o luciditate constructivă, care ne va împingem să aflăm multe despre originile noastre, pentru a ne descoperi forţa interioară dar şi valoarea familiei sau locului din care provenim.
Venus, guvernatoarea Ascendentului este staţionară, şi ne presează pentru a înţelege ce anume schimbare ar trebui să facem, dar mai ales ne presează să învăţăm să cerem ceea ce merităm.
Vom avea de numeroase ori sentimentul de a transforma ceva, de a revoluţiona, de a face ca lucrurile să capete un alt curs. Este sub efectul puternicei opoziţii dintre Pluton şi Jupiter în mişcare aparent retrogradă, care na va obliga să deschidem noi drumuri, să descoperim adevărata valoare a lucrurilor tradiţionale, pe care ar trebui să le folosim ca bază de plecare în transformările revoluţionare pe care le plănuim. Nu este totul să fim nonconformişti, să ne dorim lucruri moderne, să fim extravaganţi sau liberi cugetători, important este să găsim măsura corectă prin care să facem toate acestea.
Planeta iubirii – Venus – este cea care va intermedia relaţia dintre cele două planete, încercând să-şi păstreze imparţialitatea, şi atingând tangenţial anumite puncte sensibile din viaţa noastră, doar atât cât este necesar pentru a ne trezi; ea fiind punctul de echilibru sau modalitatea cea mai simplă de a rezolva toate tensiunile care apar. Prin cuadraturile concomitente atât cu Uranus cât şi cu Marte, se poate spune că cel mai încercat va fi sentimentul de iubire. Este posibil să simţi că în viaţă suntem singuri pe calea noastră şi că doar pacea interioară ne aduce echilibrul.
 
Este important să fim activi, să construim, să creăm, să începem lucruri noi.
Activitatea intelectuală decurge cu uşurinţă iar apropierea de natură ne dă puteri noi.
Este important să fim altruişti şi să cerem sfatul şi ajutorul celor din jurul nostru.
Nevoia de a găsi fericirea e profund înscrisă în noi. Această nevoie ne ghidează şi ne stimulează. Cu toate acestea, urmându-ne temperamentul, considerăm fericirea în mai multe forme diferite, care îi apar mai degrabă sub forma plăcerii, şi majoritatea oamenilor confundă una cu alta. Ne imaginăm că tot ceea ce ne pare atrăgător, simpatic, ce ne place, ce ne spune ceva, ne va face fericiţi. Dacă vom analiza ce este cu adevărat plăcerea, cum o găsim, unde o găsim, vom înţelege că e mult mai complicat. 
Toţi oamenii vor fericirea, dar nu ştiu cum să o obţină şi nu îşi imaginează că pentru a o obţine este nevoie de muncă şi de o disciplină de urmat. Din moment ce au venit pe Pământ şi mănâncă, beau, dorm, se plimbă şi au copii, ei cred că sunt automat fericiţi. Dar şi animalele au aproape aceleaşi activităţi, şi atunci? Nu este suficient doar să fii pe lume pentru a fi fericit. Pentru a fi fericit, există un anumit număr de lucruri care trebuie făcute… şi altele care nu trebuie făcute! Fericirea e ca un talent (dar) care trebuie cultivat. Dacă nu îl cultivăm nu obţinem nimic. Este la fel ca şi cu talentele artistice: chiar şi persoanele cele mai dotate pentru muzică, pictură, dans nu ar fi realizat nimic dacă nu ar fi muncit zi de zi cu înverşunare pentru a cultiva aceste talente.
Dacă vreţi fericirea, nu staţi fără să faceţi nimic, începeţi să căutaţi elementele care o alimentează. Aceste elemente aparţin lumii divine şi, când le veţi găsi, veţi iubi lumea întreagă şi veţi fi iubit, veţi poseda o înţelegere superioară a lucrurilor, şi în fine veţi avea puterea de a acţiona şi de a realiza.    
 
Doi oameni munceau în aceeasi padure taind lemne. Copacii erau mari, puternici si vânjosi. Cei doi taietori de lemne îsi foloseau securile cu aceeasi maiestrie, dar cu metode diferite: primul lovea trunchiul cu o constanta de neînchipuit, lovitura dupa lovitura, fara sa se opreasca decât câteva clipe pentru a-si mai trage rasuflarea. Cel de-al doilea facea o mica pauza la fiecare ora.
La apus, primul taietor de lemne era la jumatatea trunchiului. Era lac de sudoare si n-ar mai fi rezistat nici cinci minute în plus. Al doilea, sa vezi si sa nu crezi, terminase! Începusera în acelasi timp si cei doi copaci erau la fel!
Primului taietor de lemne nu-i venea sa-si creada ochilor! „Nu mai înteleg nimic! Cum ai reusit sa termini când te opreai la fiecare ora?”
Celalalt zâmbi: „Tu ai vazut ca ma opream dupa fiecare ora, dar n-ai vazut ca profitam de pauza si pentru a-mi ascuti securea”.
Spiritul tau e asemenea securii. Nu-l lasa sa se rugineasca. Ascute-l câte putin în fiecare zi:
1. Opreste-te zece minute si asculta putina muzica.
2. Plimba-te de câte ori poti.
3. Îmbratiseaza în fiecare zi persoanele dragi tie si spune-le: „Te iubesc!”
4. Sarbatoreste zile de nastere, aniversari, onomastici si tot ce-ti vine în minte.
5. Fii dragut cu toti. Si cu cei din casa ta.
6. Zâmbeste.
7. Roaga-te.
8. Ajuta pe cineva care are nevoie de tine.
9. Alinta-te.
10. Uita-te la cer si priveste spre înalt.

(Bruno Ferrero

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top