Luna Plină din 13 iunie 2014

Această Lună Plină aduce în prim plan nişte configuraţii interesante, fiind un fel de prevu la atmosfera acestei verii interesante, despre care scriu un articol separat.

Aspectul de Lună Plină se formează pe axa Gemeni – Soarele, Săgetător – Luna, la ora 7.08, pe casele XII, respectiv VI.

Ascendentul în semnul Racului, la gradul 12.43, este Punctul mijlociu dintre Jupiter şi Mercur retrograd, el ne indică, în primul rând, prim exaltarea lui Jupiter şi retrogradarea lui Mercur, tendinţa de a exagera, suficienţă, lipsă de tact imprudenţe şi dispersarea forţelor pe diverse direcţii. În schimb dacă avem tactul de a fi cât mai retraşi, de a nu răspunde diferitelor provocări, atunci putem obţine răspunsuri importante la problemele prezente, pentru că este amplificată erudiţia, spiritul activ, folosind constructiv intelectul.

Probabil că cel mai greu ne va fi testată voinţa, pentru a ne confrunta, fiecare, cu problemele în cauză, rezistând tentaţiilor şi vanităţii personale. Probabil că la nivel mundan vor apare o serie de declaraţii, de excese de răutate sau de virulenţă, mai ales în zona politică, calomnii, exagerări, escrocherii – aici se impune o atenţie sporită la investiţii sau în luarea deciziilor financiare. În general vor fi multe discursuri demagogice, limbajul folosit îmbrăcând diferite tonalităţi, oricum tendinţa fiind de a manipula.

În schimb cei care vor utiliza cunoşterea şi îşi vor folosi capacităţile spirituale, vor putea obţine, fără nici un fel de efort sau dorinţă recunoaştere sau interes.

Spuneam că această Lună Plină este un prevu la vara fierbinte care va urma, în primul rând acest Ascendent, reformează Crucea cardinală, care va influenţa o lungă perioadă de timp, din nou în forţă, evenimentele din viaţa noastră. Apoi continuarea va fi dată de Marte, Ceres şi Vesta.

Opoziţia Soare Lună formează cu o axă a Crucii cardinale, şi anume axa Uranus Marte, o configuraţie interesantă, ce seamănă cu o clepsidră dar şi cu un mănunchi de săgeţi. Spun mănunchi, deoarece această clepsidră are o axă de simetrie formată din opoziţia Venus Saturn retrograd, unde Venus este foarte puternică, în domiciliu semnul Taurului, interceptat de casa a XI. În traducere această opoziţie planetară, este blocată acţiunilor noastre, ea fiind mânuită doar de Forţe spirituale, care au rolul de a regla interesul exclusiv spre planul material, obligându-ne să ne folosim resursele cu care am fost înzestraţi, să fim ceea ce a am plănuit să fim când ne-am întrupat, de aceea blocând orice fel de acţiuni îndreptate spre obţinerea exclusivă de câştiguri materiale care nu sunt obţinute prin exprimarea calităţilor personale. Cumva suntem forţaţi să ne transformăm, să ne descoperim calităţile şi resursele personale, pentru a ne transforma gândirea şi existenţa. Pe scurt, ne aduce o purificare, tocmai pentru a ne reveni percepţiile subtile, spirituale şi extrasenzoriale cu care am fost dotaţi. Scopul este de a ne dezvolta încrederea totală în Dumnezeu şi în forţa interioară cu care ne-a înzestrat, ajutându-ne prin o interiorizare evidentă, să ne descoperim în interior resurse nebănuite. Este posibil să trăim stări de confuzie interioară, să fim agitaţi, plini de contradicţii, nerăbdători şi uşor de perturbat. Este important ca agitaţia să o transformăm în mobilitate, contradicţiile în cercetare atentă a resurselor neexplorate, confuzia în cercetare pentru a fi cât mai aproape de adevăr, perturbarea în creativitate. Este important să fim inventivi, inovatori, revoluţionari, în cel mai înalt spirit şi sens. Este extrem de important să aranjăm totul cu multă abilitate.

Există riscul să acţionăm inconştient, pasional, dar nu într-un sens constructiv, ci primar, impulsiv, datorită unei intense emotivităţi care va fi prezentă începând de joi până sâmbătă. Este foarte posibil ca relaţiile noastre să fie afectate puternic, mai ales dacă ne lăsăm pradă bârfelor, zvonurilor, resentimentelor sau refulărilor. Evident femeile vor fi mult mai afectate, mai ales pentru că vor da dovadă de intoleranţă.

Mercur este conjunct cu Hades, retrograd şi în semnul Racului, aşa că poate fi frecventă reîntoarcerea în infernul amintirilor, al vinovăţiilor, al pierderii speranţei, al cuprinderii de întuneric şi disperare. Este ceea ce nu trebuie să lăsăm să se întâmple, pentru că este metoda cea mai sigură de a fi împiedicaţi să acţionăm, să evoluăm, să schimbăm.

Pluton se află pe Descendent în conjuncţie cu Fortuna şi cu steaua fixă Ascella, ceea ce evident ne transmite că este important să ne menţinem echilibrul şi că fiecare este dator lui însuşi să facă transformări. Acestea sunt personale şi unice, de aceea fiecare va trebui să se ocupe doar de propria transformare, de propriul suflet, ca o necesitate maximă şi cea mai importantă. Acest comportamnet este sprijinit de Ascella care va aduce conjuncturi fericite şi consolidări norocoase, dacă vom acţiona în acest mod.

Mijlocul Cerului este conjunct cu Chiron, şi acesta un aspect important, în acest fel toate domeniile vieţii fiind atinse. Această conjuncţie ne sugerează că vom fi sprijiniţi să ne manifestăm plenar, să înţelegem cine suntem şi ce avem de făcut, să ne punem în valoare întregul potenţial şi toate resursele. Pentru aceasta este nevoie de îndrăzneala de a ne pune visele în aplicare şi de a manifesta dorinţele intense ale sufletului.

În plus Chiron şi Venus, formează concomitent cu momentul de Lună Plină, un frumos sextil, el face parte dintr-un aspect de yod prin inconjuncţiie pe care le formează cu cuplul Vesta Ceres. Practic este un moment în care va trebui să revenim la valorile reale ale fiinţei noastre, fiecare trebuind să-şi descopere locul, menirea şi sensul existenţei. Acest yod ne sugerează că fiecare va suporta instantaneu o urmare, o consecinţă, înfruntând propriile ezitări sau tendinţe de a se minţi şi îndepărta de ceea ce îi este sugerat şi transmis, la nivel spiritual, de Dumnezeu, prin intuiţie, vise, sau mesaje personale, să facă.

În plus Pallas, intervine şi ea, prin novilul cu Ceres şi Vesta, aducând fiecăruia înţelepciunea de a-şi folosi inteligenţa emoţională, cunoaşterea şi credinţa, pentru a schimba ceea ce este urgent şi actual.

Din punct de vedere meteorologic această Lună Plină poate amplifica furtunile, vânturile şi mişcări intense ale fronturilor atmosferice, aducând o aparentă instabilitate, dar, de fapt contribuind la curăţarea Naturii.

În schimb toate tensiunile vor fi resimţite intens la nivel fizic, fiind probabile multe spasme musculare, reacţii tiroidiene intense, tendonite, reacţii ale pielii, de tip alergic sau blocaje psihomotoare. Deasemenea nevrozele cardiace, respiraţia spasmică, sau aritmiile pot fi frecvent întâlnite. De fapt este vorba de o perturbare a ritmului celulelor din corp.

În fiecare clipă a vieţii ne aflăm la răscrucea transformării, dar mai ales acum, în această perioadă, transformarea este acută şi absolut obligatorie. Viitorul nu este niciodată predefinit: el se desfăşoară cu fiecare decizie pe care o luam şi cu fiecare alegere pe care o facem. Energia la care rezonam şi cu care ne conectăm determină ocaziile pe care le vom vedea ca posibilităţi de alegere. Ceea ce simţim a fi cea mai bună cale la un moment dat se poate dovedi  ulterior ca fiind cea mai proastă alegere pe care o puteam face. După atâtea fundături aparente, de unde putem şti care este calea cea buna?

Nu se pot da reţete generale, ci numai particulare, dar totuşi mi se pare o soluţie extrem de viabilă cea oferită de Omraam Aivanhov:

Sa fii in pace cu tine, sa-ti doresti doar ceea ce poti avea. Sa-ti deschizi sufletul, stand de vorba cu cineva de incredere. In fiecare zi Dumnezeu se roaga la fiecare sa deschida usa sufletului si sa-L lase sa intre. Nimic nu exista in afara de El!

Sa fii sociabil. Relatiile sociale sunt, dupa parerea unor specialisti, cea mai importanta sursa individuala a fericirii. Sa te consideri bogat daca ai prieteni adevarati. Sa te poti bucura de micile placeri ale vietii, sa stii ca fiecare clipa frumoasa poate fi eterna. Sa ne bucuram de atasamentul unui animal, sa telefonam unor prieteni, sa ingrijim florile de pe balcon. Sa ai zambetul pe buze si sa stii sa-l daruiesti mai ales acelora care nu-l au. Sa-ti dai seama ca e un miracol faptul ca Soarele rasare in fiecare zi. Sa ai soare in suflet si un copilas de mana. Sa te intorci la copilarie si sa pastrezi in tine o parte din sufletul copilului care ai fost. Sa-ti iubesti semenii si sa-i ajuti ori de cate ori poti, fara a astepta nimic in schimb. Sa fii bun: cei rai pot avea noroc, numai cei buni pot fi fericiti;

El a vrut sa iubim si sa fim iubiti. si iubirea incepe cu Dumnezeu. Gasesti ca e minunat sa respiri, sa mananci, sa vorbesti si nu stii de ce? Mergi, canti, dansezi si toata lumea e a ta? O bucurie calda, fara margini te patrunde la gandul ca dupa ziua asta vor veni altele?

Aceasta este adevarata fericire: un element spiritual ce vine de undeva, de sus.

Fericirea adevarata nu poate s-o aiba decat acela care da fericire. Fericirea de-a putea face pe altul fericit!

Fericirea vrea ca toti sa fim fericiti!

Fie ca toate aceste „seminte” de fericire sa incolteasca in fiecare din noi!

 

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top