Previziuni pentru Luna Nouă din semnul Leului

Luna Nouă se formează duminică, 27 iulie 2014, la ora 1.41, în casa a III a  momentului. În general previziunile care se fac pentru Luna Nouă sunt valabile până la următoarea Lună Nouă care va avea loc în 25 august 2014.

În acest interval de timp, vom avea o perioadă foarte intensă, în care transformările subtile ne vor copleşi prin intensitate iar în exterior vom putea constata o rapiditate în mişcare, o dualitate constructivă – căci ne vom pune numeroase întrebări – dar şi o puternică tendinţă spre conservatorism, control şi orgoliu.

Conjuncţia Soare Lună de acum, se află sub influenţa puternică a conjuncţiei cu Jupiter, dar şi a cuadraturii cu Marte din semnul Scorpionului. Aceste două aspecte ne sugerează că este important să ne dezvoltăm compasiunea şi înţelepciunea, depăşind starea de subiectivitate a egou-lui, pentru a ”vedea” şi analiza totul cu adevărat şi obiectiv. Cred că cea mai importantă lecţie a acestei perioade este cea a detaşării, care se învaţă deobicei cu dificultate, pentru că este nevoie de ”crucificarea vieţii emoţionale centrate pe ego şi pe interesul personal. Descoperirea sensului profund din orice situaţie, implică folosirea minţii atât analitic cât şi intuitiv, fiind atins un stadiu puternic contrastant, în care mintea ar trebui înlăturată complet, chiar distrusă, pentru ca înţelegerea şi compasiunea să poată răsări din profunzimea cea mai adâncă a fiinţei. De aceea este foarte posibil să resimţim un fel de criză, dar de fapt vom avea nenumărate ajutoare invizibile şi protecţie pentru a obţine o deosebită putere lăuntrică.

Ascendentul în semnul Gemenilor, aduce supleţe şi mobilitate, capacitate de adaptare şi acţiune, cu condiţia să nu fim superficiali. Ambiţia spirituală, adică cea care se bazează pe credinţa în puterea vieţii şi a lui Dumnezeu, va genera încrederea în propriile resurse şi ne va ajuta la exploatarea lor corectă şi eficientă.

Un alt aspect interesant al acestei Lunii Noi îl reprezintă inconjuncţia dintre Lilith şi Chiron retrograd, este ca şi cum acolo Sus se face totul pentru a pute fi vindecaţii, iar noi, cu un orgoliu neasemuit, considerăm că ne putem descurca singuri, refuzând sau nevăzând acest ajutor. Pe de altă parte mai avem o inconjuncţie care ne afectează de mult timp, cea dintre Uranus şi Saturn, ea ne împiedică să vedem dincolo de ”ochelarii de cal”, ne limitează cunoaşterea şi curiozitatea, astfel încât ne blocăm evoluţia şi nu vedem oportunităţile care apar din cauza aşteptărilor pe care le avem. Cel mai potrivit pentru a ieşi din această stare este să folosim permanent impulsul de a fi, adică de a folosi prezentul pentru a rezolva problemele, de a ne conştientiza potenţialitatea, destinul şi Calea; în acest fel se obţine transfigurarea, transformarea, se descoperă sensul.

Practic în această perioadă vor avea loc transformări uriaşe, care vor genera noi puncte de plecare, noi perspective şi acţiuni. Totul va avea la bază reuşita fiecăruia de a-şi descoperiri ghidarea interioară, intuiţia şi credinţa în propriile calităţi.

Dacă am avea puterea de a alege să gândim ceea ce ne face bine în fiecare clipă, am simţi – după un timp, după o vreme oarecare – că ne-au crescut aripi. Ne-am simţi ca păsările, ca îndrăgostiţii care nu iubesc pe cineva anume, dar simt iubirea pentru orice. Dacă am gândi numai ce ne face bine, chiar dacă ne-am imagina cele mai minunate lucruri pentru noi, după un timp, am observa că tot ce ne face bine se ţine după noi. Nu mai facem un efort pentru a gândi pozitiv; gândurile luminoase vin singure, se perindă singure prin noi, ca într-un vis de lumină şi iubire infinită.
Nu, acesta nu-i un scenariu de film, cât un adevăr pe care oricine îl poate trai, dacă alege să simtă, să gândească şi să vadă mereu partea fericită a vieţii. Un adevăr pe care îl poate simţi orice fiinţă, cât de minusculă s-ar crede ea, cât de lipsita de însemnătate în schema lumii, cât de lipsită de căldură şi de dragoste… Daca am putea să avem cât mai multe gânduri bune în fiecare zi, am face cunoştinţă cu o lume miraculoasă, care este în noi înşine şi care ne ascultă neîncetat, cu o consecvenţă şi o stăruinţă uluitoare…
Tot ce gândim pare că se înregistrează în celulele noastre, chiar dacă nu suntem conştienţi de acest proces. Tot ce gândim se adaugă unei matrici, unei memorii a cărei fidelitate ni se dezvăluie, apoi, prin schimbarea energiei corpului şi a minţii noastre. Noi nu putem iubi dacă nu ne gândim multă vreme la iubire şi nu putem vibra la unison cu florile, cu lumina, cu misterul şi cu înălţimea stării noastre de lumină fără a ne gândi la ele. Orice vrem să avem în viaţa noastră ne cere să ne gândim insistent, concentrat, pozitiv şi frumos!
Bucuria – pe care o vom găsi în diferite forme în viaţa noastră de zi cu zi, în evenimente, în întâlniri, în a citi o carte sau a viziona un film, în a realiza un lucru sau o viziune proprie – ne asaltează după ce am fost, deja, bucuroşi… După ce ne-am gândit la bucurie, după ce am avut gânduri de bucurie, după ce ne-am bucurat, deja… Şi, cu cât ne-am bucurat mai mult, cu atât atragem la noi mai multă bucurie, cu atât atragem la noi evenimente care iau forma bucuriei. Aceasta se întâmplă pentru a înţelege ca orice stare a vieţii este … în interiorul nostru. Este energia noastră, pe care o reflecta – apoi – evenimentele.

 

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top