Luna Plină din 9 septembrie 2014

Luna Plină din 9 septembrie 2014 de la ora 4.39, va amplifica la fiecare dintre noi stări şi sentimente extreme, care trebuie înţelese, curăţate, rezolvate.

Ascendentul momentului în semnul Leului este foarte sugestiv căci el ne vorbeşte despre orgolii şi vanitate, despre superioritate şi ego, evident intens folosite în această perioadă, motive foarte clare pentru amplificarea dorinţelor. Practic va fi un fel de luptă surdă, subtilă, între ceea ce avem nevoie şi ceea ne tentează sau ni se pare că ne descalifică social. De fapt aş putea spune că este un fel de perioadă stranie, tulbure, dar extrem de provocatoare, existând permanent situaţii greu de controlat. De aceea această perioadă se caracterizează printr-un fel de test al răbdării dar şi al înţelepciunii descoperirii a ceea ce avem de transformat. Cred că este vorba de a depăşi definiţia actuală a ceea ce reprezintă valoarea, înţelegând că fiecare devine valoros prin ceea ce are mai de preţ, şi anume darurile de la Dumnezeu.

Apoi există un fel de principiu de întâlnire a polarităţilor care se poate foarte uşor transforma în confruntare, în discuţii contradictorii sau certuri destul de importante – mai ales în cuplu, ceea ce reprezintă o altă mare provocare a acestei perioade. Toată această tensiune se poate descărca prin utilizarea resurselor creative care acum se manifestă extraordinar de puternic. Dacă le înăbuşim sau le reprimăm se pot naşte în fiecare dintre noi nişte demoni atât de puternici încât ne pot distruge prin instalarea fricii la fel de intense. Pe scurt este o perioadă de unificare cu propriile noastre posibilităţi, de unificare cu oamenii semnificativi ai lumii noastre cu care avem de înfăptuit realizări importante, cu care, prin această relaţie, descoperim propria noastră împlinire.

Cred se poate afirma că această Lună Plină ne scufundă, nu conduce în adâncuri, dar nu pentru a ne speria sau înspăimânta sau a ne pierde, ci pentru a lumina cele mai întunecate unghere ale sufletului. Chiron în conjuncţie cu Luna va juca rolul de vindecător a rănilor profunde, a suferinţelor ne-nţelese dar şi a durerilor vechi, karmice.

Este interesantă Piramida de apă pe care o formează Luna din semnul Peştilor, împreună cu Vesta din Scorpion şi Junona din Rac; pe lângă faptul că semnele de apă sunt ele în sine emoţionale, în această configuraţie sunt implicate trei aspecte ale feminităţii, şi anume: aspectul spiritual, aspectul de sacrificiu de sine şi curăţare a suferinţei prin preluare, dar şi cel al implicării în acţiunile decisive care merită trăite sau experimentate. Vesta este într-o conjuncţie în formare cu Saturn, ceea ce face că aspectul spiritual să se refere exclusiv la transformare şi eliberare de trecut, de curăţare a karmei şi de înţelegere a menirii personale. În acest context al Piramidei de apă, Soarele vine prin opoziţia cu Lună, să genereze o configuraţie de Zmeu, care ne sugerează posibilitatea ascensionării, a înălţării şi al salturilor eliberatoare, prin care fiecare îşi realizează idealurile şi înţelege stima de sine ca un concept evolutiv şi ca un important salt spiritual.

Pe de altă parte, Soarele este la baza yodului format împreună cu Uranus şi Vesta, unde vârful de lance este reprezentat de Uranus, el ne indică că este momentul să ne depăşim propriile limite şi să învăţăm gândirea holistică şi abordarea umanistă, globală a tuturor problemelor exterioare, dar, din care facem parte integrantă şi de a căror prezenţă suntem responsabili.

Soarele se află în aspect de quintil cu Marte ceea ce ne aduce energia de putea răsturna munţii dacă avem credinţă dar şi încredere în propriile vise şi idealuri, prin semnale importante. Pe de altă parte aspectul ne amplifică forţa creatoare de care vorbeam mai sus, cu condiţia de a acţiona, de a transforma, de a mişca, de a ieşi din starea de letargie şi inerţie în care ne aflăm. Soarele este extrem de important la această Lună Plină, căci el este şi guvernatorul Ascendentului şi în acelaşi timp reprezintă forţa personală de a face, de a manifesta, de a crea şi exprima ceea ce suntem.

Mai ar fi un aspect de subliniat, şi anume că Ascendentul şi implicit Lilith se află în septil cu Pallas, ceea ce ne concluzionează tipul de comportament care ar trebui adoptat: inteligenţa emoţională, raţiunea ca echilibru în conjuncturile tulburi din prezent, apărarea a ceea ce este valoros şi esenţial prin susţinerea adevărului şi credinţei personale. Dacă ne gândim că aspectul de septil este karmic, în sensul că provoacă evenimente greu de controlat sau înţeles, se poate spune că este important să respectăm disciplina, legile şi valorile morale, rezistând oricăror tentaţii de a le încălca.

 

REUŞITA

Să râzi mult şi des; să câştigi respectul oamenilor inteligenţi şi afecţiunea copiilor; să obţii aprecierea criticilor corecţi şi să înduri trădarea prietenilor ipocriţi; să apreciezi ceea ce este frumos şi să descoperi ce este mai bun în fiecare; să laşi în urma ta o lume un pic mai bună, fie printr-un copil sănătos, fie printr-o bucată de grădină, sau printr-o condiţie socială îmbunătăţită; să ştii că măcar un suflet a respirat mai uşor pentru că ai trăit tu. Asta înseamnă că ai reuşit. Ralph Waldo Emerson

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top