Luna Nouă din semnul Balanţei 2014

Luna Nouă se formează pe 24 septembrie la ora 9.13, pe gradul 1.08 Balanţă, cu Ascendentul tot în semnul Balanţei, în conjuncţie cu Mercur. În afară de informaţia extrem de bine subliniată, de revenire la un echilibru real, această Lună Nouă, ne aduce fiecăruia dintre noi posibilitatea de a comunica cu claritate ceea ce îl reprezintă dar şi de a reuşi să-şi schimbe atitudinea relaţională.

În acelaşi timp există şi o mare provocare la această Lună Nouă; ea constă tocmai din eliberarea de gânduri, sentimente şi resentimente, de descărcare a energiilor furioase şi a tensiunii. Abia după aceea, vom putea sta liniştiţi să medităm la acţiunile viitoare, care acum doar se întrevăd. Trebuie să ţinem seamă  de poziţia lui Saturn în casa I care ne aduce un mesaj dur, dar foarte frumos, un mesaj prin care ne transmite  că toate activităţile sociale vor servi pentru a aduce ego-ului un simţ trainic de siguranţă, dar mai ales o poziţie neschimbată de forţă. De multe ori se poate constata o concentrare precisă a utilizării sociale sau politice a forţei, în scopuri ce par benefice, dar nu este aşa, important în acest aspect este nu evenimentul ci starea de conştiinţă la care trebuie să ajungem. Este singura care ne îndreaptă spre evoluţie şi recunoaştere, chiar dacă pare abstract sau mai greu de înţeles.

În plan familial fiecare dintre noi vom trăi evenimente neaşteptate, de natură a ne facem să înţelegem mesajele profunde pe care Divinitatea ni le aduce în cale.

Din punct de vedere material ne vom îmbogăţi fiecare dintre noi, dar nu neapărat cu bani, ci cu recunoaştere, cunoaştere, sau chiar mai frumos unii dintre noi se vor îmbogăţi spiritual. Este posibil să trebuiască să înţelegem adevăratele valori, să ne schimbăm modul de a percepe planul material, să ne transformăm sistemele de valori.

Lucrurile par, ca în sfârşit, să o ia o cale favorabilă, să progreseze, după ce am întreprins atâtea eforturi dar mai ales muncă susţinută.

Ceea ce este sigur şi se va manifesta din plin, aducând succese şi reuşite frumoase, este planul material. Aici va exista protecţie, dar şi interes pentru el.

Unii dintre noi îşi vor manifesta puternic dorinţa de a conduce, alţii se vor lăsa cuprinşi de focul pasiunilor, dar, indiferent de situaţie, vom avea o intensă vitalitate care ne va determina să dorim să ne exprimă cu forţă şi impetuos personalitatea.

Este bine să ne controlăm impulsul de a acţiona sub impresia primului moment sau determinaţi de pasiune, cu siguranţă nu vom lua cele mai bune decizii, fiind posibile şi pierderi materiale. Autocontrolul şi dirijarea corectă a energiei fizice sunt absolut necesare. În plus reanalizarea propriilor strategii şi regândirea lor, acolo unde nu s-au obţinut rezultatele aşteptate este indicată, fiind unul dintre cele mai bune momente. Trebuie însă ca lucrurile să fie privite obiectiv şi corectate. Strategia şi cenzurarea primului impuls sunt cele care ne vor aduce succesul pe care îl dorim.

Vom avea putere şi voinţă, tenacitate de a ne transforma prin muncă, de a învinge toate obstacolele care ne apar.

Şi în viaţa sentimentală lucrurile par să se lămurească, să se destindă, circumstanţele permiţându-ne să găsim persoanele potrivite care să ne răspundă sentimentelor pe care le nutrim.

Viaţa noastră va fi emoţională şi relaţională ne preocupă foarte mult.  Raţionamentele logice, exacte şi lipsite de subiectivism sunt atuurile forte pentru a aduce ultimele retuşuri acţiunilor începute de Lună Nouă, dar şi relaţiilor pe care le-am iniţiat. După ce am avut o perioadă plină, de muncă intensă, mediul afacerilor fiind foarte stimulat, chiar revigorat, după o lungă perioadă de concedii şi de acalmie, acum este un moment de bilanţ, într-un anume fel tensionat din cauză că ne simţim atacaţi din toate direcţiile. Mare atenţie la administrarea bugetelor, economia şi austeritatea fiind necesare în continuare. Este momentul în care trebuie să renunţăm la acele lucruri care nu ne mai sunt necesare, ele împiedicându-ne să mergem mai departe, fiind ca un fel de povară sau bagaj în plus.

Se pare că pentru mulţi dintre noi vor avea loc schimbări de fond în viaţa particulară sau în cea relaţională. Este posibil să ne schimbăm partenerii sau să ne schimbăm atitudinea faţă de ei. Oricum aceasta va fi preocupare de bază, pentru această ultimă fază a Lunii. Se pare că vom dori parteneri cu care să comunicăm , care să fie mai deschişi la ideile noastre.

Este foarte aproape de noi clipa în care simţim că afirmarea plenară a personalităţii noastre este un punct de plecare pentru a ne atinge menirea. Şi atunci, în loc să căutăm în noi răspunsul la probleme, le transpunem în exterior, mai ales în zona relaţiilor, unde se pare că sunt cele mai mari nemulţumiri.

Este bine să încercăm să facem un bilanţ, dar mai ales să privim în perspectivă personalitatea noastră. Să ne oprim puţin pentru a analiza imparţial cauza evenimentelor şi nemulţumirilor noastre. Putem considera că este hotarul dintre două cicluri de evoluţie ale ego-ului. Ca în orice moment de trecere este bine să facem o pauză şi să ne gândim, să decidem dar mai presus de orice să analizăm.

Tot ceea ce se întâmplă acum, această agitaţie şi parcă lipsă de substanţializare, are loc pentru a ne învăţa să ţinem sub control dorinţele distructive. Nevoia de echilibru şi armonie este cea care practic ne face să lucrăm  la parametrii optimi. Detaşarea emoţională este cea care ne dă puterea de a realiza echilibrul şi de a-l menţine chiar dacă asta presupune efort continuu, care acum, în mod obişnuit aparent ne oboseşte. Putem asemăna această perioadă cu eforturile intense care se fac pentru a ne opune impunerii păcii prin război. Suntem ajutaţi să învăţăm să menţinem echilibrul interior şi exterior prin utilizarea de mijloace sociale, artistice şi estetice. Acum suntem ajutaţi să creăm armonie, dar fără a ne pierde armonia interioara, lăsându-ne spaţiu pentru exprimarea de sine şi încărcarea propriilor baterii. Doar aşa putem ajunge la un echilibrul dintre dorinţele noastre emoţionale, mentale şi spirituale, care să ne permită sa accedem la următorul nivel de existenţă în armonie cu Dumnezeu.
Să nu uităm că lucrurile din jurul nostru ne pot fi de folos în multe privinţe, dar depinde de noi cât de înţelept le folosim. Uneori trebuie să le păstrăm şi să le îngrijim, alteori trebuie să ştim să renunţăm la ele sau să le transformăm în altceva care ne foloseşte. Ştiinţa folosirii lucrurilor din această lume are limitele ei, dar continuu putem descoperi noi posibilităţi, până când vom înţelege că avem dreptul să folosim tot ce este, dar că putem să ajungem să depindem cât mai puţin de ceea ce vedem în exterior.

Viaţa modernă este agitată fiindcă oamenii au uitat să mai caute pacea. Mulţi par să se simtă bine numai acolo unde e multă lume, zgomot, agitaţie, dar asta fiindcă în sufletul lor este o mare agitaţie. Există şi oameni care se simt bine dacă se pot aduna ca să se bucure împreună în linişte, în pace. Fiecare alege, în asemenea momente, o stare de spirit care îi descrie şi îi marchează viaţa. Şi fiecare poate vedea cum viaţa lui este aşa cum îi este sufletul. Iar alegerea este oricând la îndemână…

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top