Luna Plină din 5 martie 2015

Luna Plină din 5 martie 2015, se formează la ora 20.05, are Ascendentul în semnul Balanţei, conjunct cu Nodul nord şi pune în discuţie opoziţia în formare  Lilith Chiron.

Această Lună Plină este deosebit de provocatoare, căci ea ne determină să înţelegem mai bine ce avem de făcut, de multe ori testându-ne frica, folosindu-se de lipsa de încredere în idealurile noastre, sau de suspiciuni.

Luna, se află alături de Lilith, ceea ce cu siguranţă va genera tensiuni interioare deosebite, va scoate la lumină frustrări şi nemulţumiri profunde, mai ales legate de amănunte, de fleacuri sau alte nimicuri aparente.

Soarele se află alături de Chiron, cumva acesta îi dă calităţi speciale, prin care ni se conferă capacitatea de a înţelege, accepta şi cumva descoperi cauza reală care stă la baza nemulţumirilor şi frustrărilor.

Această axă, Fecioară – Peşti, pune cumva în discuţie punctele noastre vulnerabile, atât materiale, mentale, spirituale şi fizice, cât şi capacitatea noastră de a lăsa să se manifeste un rău, pentru a-l putea înţelege. Ce voiam să subliniez, este că acum pot ieşi la lumină, poate neplăcut, contexte sau situaţii prin care de fapt avem de înţeles, de descoperit şi de trăit, anumite conjuncturi tocmai pentru a ne elibera de multe blocaje, generate de frici şi temeri, de frustrări şi obsesii, de nemulţumiri nerostite sau înţelese defectuos.

Gradul 15 Fecioară şi respectiv Peşti, se află în puterea semnului, el are mai mult decât orice alt grad capacitatea de a răspunde în mod conştient unui impact şi nu doar de a reacţiona chimic şi electric la el; reacţiile fiziologice sunt automate, instinctive, inconştiente, dar, strict vorbind, răspunsul capătă pecetea fiecăruia dintre noi, ele dezvăluie şi exprimă o individualitate, o unicitate. De aceea este important să ne analizăm reacţiile pentru a înţelege subtilitatea problemelor. Este interesant dacă noi ne folosim puterea personală, sau eliberăm doar energie. Puterea vine din gândire, mentalitate, credinţă, energia poate fi eliberată din orice loc în care s-a înregistrat un impact, ca urmare a Legii cauză efect, prin simţuri şi centrii nervoşi corespunzători. Acesata este o distincţie foarte importantă şi are loc la toate momentele de Lună Plină, deşi rareori sunt scose în evidenţă sau subliniate; acum contextul este foarte diferit prin forţa sa şi chiar trebuia menţionat.

Puterea bipolară a Luminariilor, se manifestă ciclic, şi, în acest fel avem posibilitatea ca la aproximativ 28 de zile, să descoperim fundamentul Puterii noastre. Acum suntem în momentul de exprimare a Puterii personale dar şi de plantare a unui nou germene, pentru că din 20 martie se deschide un nou ciclu şi un nou an astrologic.

Se poate spune că fiecare dintre noi are o aviditate de cunoaştere, care se poate asemăna cu o perioadă de extindere, când sub controlul condiţiilor materiale se manifestă: puterea minţii, puterea de a ne aminti ideile trecute şi de ale face să apară pe cele viitoare şi puterea de a utiliza legile asocierii şi puterea în a le uni pe toate cele de mai sus pentru a ne construi individualitate şi a ne depăşii condiţia.

În plus avem şi nevoia de a realiza o coordonare stabilă, organică, a tuturor elementelor personalităţii dar şi a celor fizice, pentru a ne continua şi întreţine starea de sănătate. De aceea avem nevoie de obiectivitate şi de acceptarea dualismului inerent tuturor concepţiilor şi conceptelor mentale, în acest fel putând să stabilim coerent şi specific perspectivele viitoare care-şi pun seminţele acum.

Este interesant de subliniat că Soarele se află pe punctul mijlociu Marte Mercur, Marte fiind în domiciliu, situat pe Descendent şi Nodul sud, iar Mercur în este în exaltare în Vărsător în conjuncţie cu Vesta ( articolul https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/vesta-in-conjunctie-cu-mercur-un-aspect-important-al-acestei-perioade).

De aceea se poate spune că Soarele captează cu maximă receptivitatea energia extraordinară emisă de Marte dar şi informaţiile şi cunoaşterea transmisă de Mercur. Deoarece energia marţiană este extrem de intensă, vom avea tendinţa de a riposta,

ceea ce ar trebui să facem fiind de fapt revizuirea atitudinii, la început de nou ciclu – echinocţiul de primăvară.

Mercur este şi el foarte puternic, are o doză de cunoaştere spirituală şi înţelepciune, pe care i-l conferă conjuncţia cu Vesta, dar şi capacitatea de a se focusa, de a se concentra, pentru a ne transmite mesajele spirituale, necesare fiecăruia pentru a face un pas mai departe.

Luna se află la punctul de mijloc dintre Jupiter retrograd şi Nodul Nord; Jupiter evidenţiază foarte bine teatralismul Leului, care ne captează atenţia spre exterior, spre ceea ce de fapt a fost realizat şi este consumat, în loc să ne focuseze atenţia spre noi înşine, scopul corect regizat, fiind acela să ne impresioneze emoţional. În schimb Nodul Nord, poziţionat în conjuncţie cu Ascendentul, are un rol bine definit, el se suprapune atât pe realizarea destinului colectiv, cât şi pe cel personal relaţional, dar şi pe construirea prin perfecţionare a personalităţii individuale. Este vorba de controlul de sine, de capacitatea de calmare în faţa provocărilor, Marte este în conjuncţie cu Nodul Sud ( adică în opoziţie cu Nodul Nord) şi echilibrul necesar pentru a atinge o stare fermă de stabilitate interioară. Lipsa acestei poate provoca tulburări fizice, de sănătate, sau poate genera haos şi tensiuni extreme.

Conflictul dintre Marte şi Mercur, este provocator, cele două planete formând un septil, care dă posibilitatea ca pe fondul acestor frământări, tensiuni şi ne-ncredere să se poată interveni foarte uşor din exterior, generându-se evenimente karmice, sau eliberări karmice, dacă ne lăsăm manipulaţi.

Luna se află în conjuncţie cu steaua fixă Alcor, stea care simbolizează vederea bună = corectă, şi, care din cauza luminozităţii Lunii Pline, ne împiedică să vedem limpede focusându-ne mai mult pe defectele şi greşelile celor din jur, ca scuză la eşecurile noastre.

Pe lângă fiecare trece o umbră, o părere de rău: ceea ce n-a fost, ceea ce n-a spus, înduioşare de clipă, pentru gânduri pierdute, pentru vieţi pierdute, umbre…Pe tot parcursul vieţii, întâlnim o mare varietate de oameni. Mulţi dintre ei ne impresionează în mod plăcut. Cu toate acestea, întâlnim, în răstimpuri, indivizi cu care interacţiunea se dovedeşte problematică, dificilă, dintr-un motiv sau altul. O atare persoană poate fi un coleg sau prieten apropiat, care menţine o atitudine recalcitrantă, îşi atrage neplăceri, se comportă ridicol sau acţionează necugetat. Uneori, ne stă în putere să liniştim sau să evităm asemenea oameni, pe termen scurt. Însă, interacţiunea pe termen lung este anevoioasă şi, implicit, istovitoare. Comportamentul oamenilor dificili vă poate aduce în pragul exasperării; dar este important să vă păstraţi cumpătul. Păstrarea calmului este primul pas, îndeosebi dacă sunteţi pe punctul de a-i înfrunta.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top