LUNA NOUĂ DIN SEMNUL TAURULUI

Luna Nouă s-a format pe 18 mai 2015 la ora 7.16, ştiu că scriu cu întârziere despre ea dar consider că ne aduce mesaje importante şi că ar trebui să ne organizam puţin diferit viaţa.

Practic ea a fost oarecum umbrită de celelalte aspecte care au creat o stare de confuzie şi de proastă dispoziţie, la nivel general.

Ideea de conjuncţiei a acestei Luni Noi cu steaua Algol, m-a determinat să scriu articolul şi după ce s-a perfectat momentul exact al conjuncţiei Soare Lună. Algol este una dintre cele mai temute stele fixe, încă din antichitate, arabii fiind cei care credeau în influenţa ei cel mai mult. Are renumele de a fi una dintre cele mai răuvoitoare stele de pe firmament, considerându-se ghinion, decapitare, violenţă, moarte. Această stea are o strălucire variabilă, fiind de fapt o binară eclipsabilă, schimbându-şi intensitatea luminoasă odată la 68 de ore şi 49 minute (2 zile 20 de ore şi 49 minute), ea sclipeşte pentru aproximativ 8 ore, când steaua mai slabă din tandem trece printre cea strălucitoare şi Pământ motiv pentru care a fost denumită şi Sibi sau ochiul dublu. Această binaritate şi lumină variabilă i-a determinat denumirea de Diavolul clipitor sau Fantoma. Oricum, prezenţa acestei stele a generat în astrologia veche temeri şi predicţii funeste. Din punctul meu de vedere acest aspect de conjuncţie face ca în perioada următoare, să existe aceste oscilaţii, această incertitudine artificial generată, tocmai pentru a conduce frica şi lipsa de încredere. Steaua Algol, reprezintă, din punctul meu de vedere, capacitatea fiecăruia dintre noi de a-şi găsi echilibrul şi stabilitatea indiferent de condiţiile exterioare, căci numai aşa se poate spune că suntem o forţă spirituală. Lipsa de lumină sau lumina strălucitoare, sunt repere exterioare, practic în noi Lumina nu ar trebui să se stingă niciodată. Ceea ce aduce Algol este provocarea, de a ridica legile noastre, de a le depăşi, pentru a ajunge la principii, în acest fel devenim lipsiţi de prejudecăţi, adică numai îi judecăm pe cei din jur după aparenţe şi ne concentrăm doar ca noi să fim cât mai stabili şi echilibraţi. În acest punct de inflexiune, unde se află Algol, există un impas, un abis generator de frică, care ne întoarce din drum, pentru a nu ne pierde capul, atenţie se referă la fizic, nu raţiunea. Raţiunea dublată de credinţă ne poate ajuta să depăşim această provocare.

Soarele şi Luna se află pe punctul de mijloc dintre Jupiter şi Neptun, interesant de analizat vibraţia pe care o generează asupra noastră această conjunctură: Algol, Soare/Lună, PM Jupiter Neptun în opoziţie cu PM Pluton Nodul Nord.

Poate că la PM Jupiter Neptun, unde este Luna Nouă, se produce un fel de descărcare karmică, prin Graţie Divină, adică poate este necesar doar să conştientitizăm, legile pe care le-am neglijat şi care au generat karmă, fiind absolviţi de suferinţă şi eliberaţi de greutăţile subtile ale acesteia. Ceea ce avem de făcut este să ne analizăm acţiunile, felul în care judecăm, legile pe care le utilizăm cel mai des ca un fel de acoperire a valorii noastre, să privim în profunzime, dacă acestea au generat bucurie sau suferinţă, dacă au rezolvat sau acutizat viaţa personală.

Trebuie să subliniez, pentru a nu scăpa cumva din vedere, că rezultatul deciziilor de acum se vor observa la începutul lunii august când Saturn va reactiva gradul 27 din Scorpion, aflat în opoziţie cu Algol. Semnificaţia acestor aspecte este aceea că fiecare dintre noi trebui să-şi înlăture acum incertitudinile, să-şi facă planuri clare şi concrete legate de valorificarea personală, din punct de vedere spiritual. De aceea ne simţim confunzi, căci trebuie să avem curajul de a da deoparte perdeaua, învăluirea, ceaţa în care ne complăcem, părându-ni-se sigură şi cunoscută. Este important să ne analizăm senzaţiile, folosindu-ne inteligenţa şi emoţia, adică inteligenţa emoţională, pe Pallas, care este în inconjuncţie cu cuplul Soare Lună, dar situată pe Descendent. Avem de înţeles legile asocierii şi principiul muncii într-o echipă faţă de care suntem legaţi la nivel spiritual, aspiraţional.

Ascendentul momentului de Lună Nouă şi Fortuna, se află în conjuncţie cu PM Mercur Venus, acesta ne vorbeşte despre noi, despre felul în care gândim, corelăm, asociem şi mişcăm ceea ce ne reprezintă, despre felul în care gândurile noastre şi darurile lucrează în tandem şi, dacă suntem cei mai buni purtători de cuvânt ai Sufletului nostru. Ceea ce avem de făcut în această perioadă şi moment este să ne descoperim, să ne utilizăm resursele, să comunicăm cu cei de care ne leagă idealurile şi sufletul, căci altfel vom ajunge, în scurt timp să fim proprii noşti călăi. Apoi să acţionăm, să facem ceea ce ne bucură, ceea ce ne încarcă, respectând în acest fel cea mai importantă lege umană şi spirituală pe care a enunţat-o Iisus: Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi. A fi noi înşine este o prioritate maximă în acest moment, apoi a ne cunoaşte şi dezvolta şi a ne ”iubi”, adică a ne pune în valoare pentru noi şi ceilalţi.

Acţiunile pur individualiste, în sens de egoiste, vor genera tensiuni importante, putând să ne aducă în situaţii critice, delicate. Ceea ce se poate traduce prin aceea că vom obţine resurse concrete şi creştere materială doar din acţiunile prin care ceilalţi beneficiază de utilizarea resurselor personale. Căci să nu uităm: Tu eşti cel care a cerut să fie lăsat aici, pe acest pământ, astfel încât să poţi face ceva remarcabil, ceva care contează pentru tine, pe care nu ai fi putut să-l faci nicăieri altundeva şi nici altcândva.
Oricum ar fi această Lună Nouă este foarte importantă, ea ne vorbeşte despre valoare, despre capacitate, despre forţa provenită din practică, experienţă şi muncă, despre ceea ce fiecare reprezintă prin ceea ce lasă în urma sa.

Pentru mulţi dintre noi vor fi momente de înţelegere a propriului destin, a atingerii menirii. Este bine să reflectăm profund la tot ceea ce vom face, pentru că să reuşim împlinirea dorită. Este important să ne regândim mentalităţile, stilului de a vorbi sau scrie, a modului de abordare a multor probleme. Indiferent de aparenţe, oamenii fac parte din aceeaşi familie. Dacă vrem să fim fericiţi în viaţă, să renunţăm la prejudecăţile legate de diferenţe şi să căutăm să recunoaştem ceea ce îi uneşte pe toţi oamenii. Trebuie să vedem în fiecare, viaţa care se exprimă în forme diverse, cu scopul înalt al evoluţiei şi al spiritualizării. Formele diferite nu sunt un scop în sine, ci doar iluzii din care trebuie să învăţăm să descoperim adevărurile mai înalte, cu bucurie.

Din această hartă rezultă că trecem prin momente dificile, că nu trebuie să forţăm lucrurile şi că cel mai important este să ne descoperim calea pe care să-o urmăm cu pace în suflet şi bucurie.

Uneori, pentru a stabili conexiuni funcţionale şi căi de comunicaţie cu ceilalţi, soluţiile sunt limitate şi trebuie să facem eforturi serioase. Este nevoie de precauţie şi răbdare, uneori de importante investiţii emoţionale sau mentale, de proceduri abile şi înţelepte, pentru ca să nu se distrugă prematur calea de comunicare existentă. Dar totul este mult mai simplu dacă ştim să fim sinceri şi să exprimăm mereu ceea ce este mai bun în noi.

Sunt momente când simţim imboldul de a medita, dar suntem îndepărtaţi de la acest gând de toate scuzele care ne vin în minte. Am putea gândi că suntem prea ocupaţi, că nu avem timp pentru noi, sau că nu avem un loc bun de meditaţie / rugăciune. Mintea noastră poate inventa mii de scuze pentru a amâna meditaţia. Dar acestea sunt argumente şi mai puternice pentru a privi dincolo de iluzia frământărilor şi aglomerării din viaţa de zi cu zi şi de a ne conecta cu acel loc din lăuntrul nostru, care se intersectează cu puterea veşnica şi potenţialul nelimitat al Universului. Din acel lăcaş putem experimenta puternica şi ameţitoarea nemişcare ce există din tot veacul şi care e doar la o respiraţie distanţă de noi.

Ar fi de folos sa ne întrebăm de ce am amâna ceva ce este atât de benefic pentru liniştea mintii noastre şi pentru binele nostru general. Ar putea să fie din cauza fricii că lumea noastră s-ar sfărâma dacă oprim ritmul frenetic în care trăim şi atunci ar trebui să privim în faţă incontestabila realitate a ceea ce suntem cu adevărat şi rezultatele alegerilor noastre de până acum. S-ar putea să ne temem că vom fi forţaţi să facem nişte schimbări uriaşe, ca să ne aliniem cu Universul şi să luăm în stăpânire adevăratul potenţial. Uneori, frustrările din lumea pe care o cunoaştem par a fi mai puţin înspăimântătoare decât posibilităţile din lumea necunoscută. Dar adevărul e ca atunci când cooperam cu Universul şi ne creăm propriile vieţi din adevărul existenţei, viata devine mai puţin o lupta şi mai mult o trăire fericită, având un scop.

A fi singur câteva momente poate să ne dea ocazia să ne întoarcem înspre interior, să infuzăm muncii noastre o calmă înţelepciune. De câte ori ne găsim timp să ne recentrăm şi să ne re-focusăm, ne vom reaminti cât de benefic este să te conectezi la sursă. Apoi ne vom face şi mai mult timp pentru călătoria spiritului, pentru că să ne putem canaliza puterea de a ne crea propria viaţă, în aliniere cu cel mai înalt potenţial al sufletului nostru.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top