Luna Plină din 18 august 2016

Această Lună Plină pe axa Leu Vărsător, este foarte interesantă căci aduce de fiecare dată un fel trezire din reverie, un fel de înțelegere a unui drum nou care pare să se deschidă în fața fiecăruia dintre noi. Soarele în propriul domiciliu ne face mai atenți la noi înșine, adică la ceea ce suntem și la ceea ce ar trebui să manifestăm. Opoziția cu Luna din Vărsător ne determină să înțelegem, să ne traducem emoțiile, să încercăm să ne depășim limitele, să descoperim valoarea noastră interioară, sau altfel spus să încercăm să ne exprimăm visurile. Mai ales pentru că Luna se află în casa a IV a cu siguranță nevoia de a căuta, de a afla, de a cerceta, și de a înțelege sursa și puterea interioară este foarte accentuată. Este ca și cum fiecare dintre noi ar trebui să se transforme într-un explorator, într-un căutător de diamante interioare, într-un arheolog, tocmai pentru a scoate la lumină ceea ce avem mai prețios. Apoi, Luna este în conjuncție cu Pallas, un aspect foarte interesant, este ca și cum Pallas, al cărui simbol este chiar fațeta unui diamant, face posibilă înțelegerea subtilităților, face posibilă investigarea subconștientului și aducerea unor informații importante la lumină. Soarele în casa a X a despre asta ne vorbește, despre capacitățile și capabilitățile personale. Dar, ne mai vorbește și despre destinul care trebuie împlinit, măcar prin înțelegerea lui.

Ascendentul momentului este în semnul Scorpionului, în conjuncție cu Junona și cu Lilith, aceste două aspecte atât de diferite, ne indică faptul că pe de-o parte ascuns privirilor superficiale – Lilith – se desfășoară un adevărat război, au loc tulburătoare schimbări de forțe, se caută obținerea supremației în obținerea puterii de manipulare, iar pe de altă parte, efectul acestui aspect este acela că ne simțim destul de trădați și căutăm să extindem asta asupra relațiilor noastre. De fapt singuri, sau izolați, numai avem nici un fel de putere. În schimb trebuie să ne facem ordine în zona relațională, să facem un fel de curățenie, să ne rămână aproape oamenii care ne reprezintă sufletește, care au valori comune cu noi, care ne ajută să devenim eficienți. Ascendentul, Lilith și Junona, pe Via combusta, face perioada de acum extrem de delicată, de provocatoare în sens distructiv, fiind nevoie să ținem piept provocărilor, să selectăm cu multă luciditate ceea ce ne reprezintă, să ne depășim frica și limitele. Acest interval este și un fel de hiatus, Lilith este în septil cu Nodul Nord, pe de-o parte, anumite evenimente fiind descărcarea unei energii karmice necesare urmăririi destinului, iar pe de alta provocări pentru a ne scoate de pe Calea personală. În același timp, în fiecare an perioada dintre Sfânta Maria Mare – moartea Fecioarei Maria din 15 august și 8 septembrie Nașterea Fecioarei Maria Sfânta Maria Mică, reprezintă un fel de hiatus, un moment de transformare interioară, în fiecare dintre noi, căci fiecare dintre noi este parte din Fecioara Maria, în care cu resurse proprii trebuie să acționăm pentru a înțelege ce avem de schimbat, eliberat și transformat. Nodul Nord din semnul Fecioarei ne poate ajuta să analizăm, să sintetizăm, să fim productivi și să ne concentrăm atenția pe ceea ce este important de făcut. În schimb Nodul Sud este în conjuncție cu Neptun, acolo ne simțim tulburați, trecutul ne cheamă și are tendința de a ne acapara, de a ne învălui într-o stare incertă, de teamă sau de frică. Este nevoie de curaj și trăire în prezent pentru ca mrejele trecutului să nu ne tragă în apele sale învolburate. Este momentul ca în viaţa noastră cât şi în viaţa socială să explodeze acele lucruri, situaţii, lumi care şi-au epuizat vitalitatea şi utilitatea. Pe de altă parte este momentul întoarcerii la spiritualitate, din acest motiv, dacă nu vom accepta, vom fi constrânşi să facem schimbările necesare. La nivel mundan este posibilă declanşarea a fel de fel de catastrofe, mai ales dacă se va menţine cu orice preţ ceea ce este uzat, deteriorat sau corupt. De aceea este important să abandonăm vechile obiceiuri care ne aduc suferinţe, să adoptăm altele noi, căci în caz contrar tulburările catastrofice vor reuşi să ne schimbe.

Poate că acum, mai mult decât oricând este nevoie de puțină abandonare în mâinile lui Dumnezeu. Suntem tot timpul preocupaţi să dăm răspunsuri. Simţim că răspunsurile sunt importante pentru a înţelege semnificaţia vieţii. E mult mai important să trăim din plin şi să lăsăm timpul să dezvăluie secretele existenţei noastre. Dacă ne preocupăm prea mult cu a da un sens vieţii, împiedicăm natura din acţiunile sale şi devenim incapabili să citim semnalele lui Dumnezeu. De fapt problema este că totul ne atrage, totul ni se pare că ne-ar trebui, suntem ca niște copii atrași de felurite jucării, când, de fapt numai ceva anume ne reprezintă. Secretul este să descoperim acel ceva și întreaga lume este a noastră.

Mi s-a arătat un pui de pasăre care învăţa să zboare. Primele sale eforturi erau tare slabe. Dar, folosindu-şi aripile din ce în ce mai mult, ele au devenit mai puternice până când pasărea a descoperit libertatea zborului şi a devenit capabilă să se ridice în văzduh şi să zboare pe distanţe lungi fără nici un efort.

Am auzit:

Credinţa vine odată cu practica. Trăieşte prin credinţă până când ea va deveni ca de piatră, de nezdruncinat şi descoperă adevărata libertate a Spiritului.( Eileen Caddy-Deschiderea porţilor lăuntrice)

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top