Luna Plină din 16 octombrie 2016

Momentul de Lună Plină, este un eveniment periodic, prin care se generează cicluri naturale, atât în viața plantelor și animalelor cât și a oamenilor. La ciclul din 16 octombrie, lucrurile sunt mai explozive decât deobicei, energia maximă care coboară spre Pământ, este cumva de o intensitate mult mai mare, mai bine spus are un surplus de energie prin implicarea uraniană. De aceea ne este greu să ne controlăm reacțiile, iar corpul nostru fizic este destul de afectat, să nu uităm că în semnul Balanței Soarele este în cădere, ceea ce semnifică o proastă centrare pe sine. De aceea în perioadele anuale ale acestui anotimp, de regulă suntem mult mai vulnerabili la răceli, infecții, căderi psihice. Apropierea Lună Uranus, în semnul impulsiv al Berbecului, dă în jurul nostru o conotație extrem de greu de controlat. Evenimentele apar brusc și dispar la fel de brusc, fără a avea certitudinea că am înțeles exact amploarea lor sau urmele pe care le-au lăsat. Așa că tentația de a le lăsa așa cum sunt este extrem de mare, mulțumindu-ne cu răspunsuri pripite sau superficiale, acestea își vor arăta efectele cel târziu pnă la mijlocul lunii ianuarie 2017. Este extrem de important să analizăm exact tot ceea ce s-a întâmplat pentru a nu ne scăpa de sub control lucrurile.

Venus, guvernatoarea semnului Balanței, care ar trebui să ne aduc calm și echilibru interior, se află într-o poziție delicată fiind în exil în semnul Scorpionului, ceea ce subliniază lipsa de atenție față de sine, dar și o proastă valorificare a resurselor personale. În plus Venus se află în inconjuncție cu Uranus, ceea ce ne determină să folosim energia colosală eliberată la această Lună Plină mai mult pentru a genera conflicte, probleme, frământări interioare, decât în mod creativ, personalizându-ne acțiunile și eliberându-ne de temeri. Aceste temeri ne vor determina să ne utilizăm energia în acțiuni care nu ne privesc, să fim ușor de manipulat și să ne implicăm în războaiele altora, devenind cu ușurință partizanii unor cauze false. Pe lângă consumul energetic, acest fapt este și generator de karmă, în cel mai fericit caz, sau mai grav, ne poate implica în descărcări karmice care nu ne privesc, dar fiind prin preajmă, ne lovesc.

Ceres retrogradă și Vesta, se află într-o cuadartură extrem de interesantă, la grade anaretice, susținând rezolvarea unor evenimente, aparent lipsite de logică sau dreptate, dar ele sunt un fel de lovituri colaterale, ca la biliard, indirecte, care vor pune în mișcare alte piese, declanșând mișcarea unor ansambluri de forțe. De aceea după ce am generat o acțiune, rezultatul ei nu se va arăta imediat, sau nu va fi aparent cel scontat, căci, este nevoie de înțelegerea unei tactici extrem de subtile, în procesul de manifestare. Pe scurt să privim dincolo de aparențele, bune sau rele, și să avem răbdare înainte de a cataloga radical (tendința este foarte mare) sau a lua decizii, pentru o vom face fără a fi în totală cunoștință de cauză. Ceres este foarte aproape de cuplul Lună Uranus, de aceea aceste acțiuni sunt concrete, vizibile, se vor manifesta mai ales la nivel material sau fizic.

Soarele se află prin preajma Punctului mijlociu Saturn Nodul Nord, este ca și cum ni se sugerează evident să ne implicăm doar în acele acțiuni și activități care ne ajută să ne construim, să ne urmăm Calea, să fie în binele și spre folosul umanității, dacă există vreun dubiu față de orice fel de activitate, este bine să cerem părerea unor persoane avizate, sau competente, să nu riscăm nimic, verificând totul cu mare atenție și meticulozitate. Trebuie abordat un stil avangardist de conducere şi exprimare, oricât ar părea de ciudat, empatia şi acordarea la nevoile spirituale ale celuilalt fiind extrem de importante. Orice am face, trebuie să acordăm timp, bani sau susţinere serviciului social, dar la fel de important, este să sacrificăm propriile dorinţe, o mică parte din ele măcar, pentru binele semenilor.

După Luna Plină, se intră în perioada de Lună fără direcţie, aşa că ar trebui să analizăm şi apoi să medităm la ceea ce am realizat până acum. Începând cu ora 7.21 și terminând cu ora 18.00, se poate spune că este perioada în care ar trebui să ne asigurăm, să ne construim siguranţa analizând, tocmai prin a decide în forul nostru interior, implicarea în activităţi folositoare sufletului. Răspunsul la această atitudine se va vedea mai târziu, şi va sta la baza eliberării şi depăşirii furtunilor lăuntrice care se vor abate din ce în ce mai des asupra noastră.

Înlăuntrul fiecăruia dintre noi există un înger şi un diavol, iar glasurile lor sunt foarte asemănătoare. Confruntat cu o dificultate, diavolul alimentează această conversaţie solitară, încercând să ne arate cât de vulnerabili suntem. Îngerul ne face să reflectăm asupra atitudinilor noastre şi uneori are nevoie de altcineva pentru a se manifesta.

Acest aspect ţine cumpăna între singurătate şi dependenţă.

AVEM nevoie de dragoste.

Afecţiunea şi tandreţea fac parte din natura noastră – în egală măsură cu mâncatul şi băutul şi voluptatea Luptei celei Bune.

Când nu ne simţim fericiţi în faţa apusului de soare, ceva nu merge.

Atunci ne căutăm o tovărăşie, ca să putem asista împreună la înserare.

Dacă ne este greu să o găsim, trebuie să ne întrebăm: “Mi-a fost frică să mă apropii de cineva? Mi s-a oferit afecţiunea şi n-am observat?”

Singurătatea trebuie folosită, dar nu trebuie să ne lăsăm folosiţi de ea.

Acest aspect este jocul iubirii, al împlinirii şi al unităţii. Este regăsirea în noi a celuilalt.

Este bine să ne bucurăm de el trăind clipe fericite lângă persoana pe care o iubim.

Viata poate fi o luptă numai pentru cine vrea să creadă asta. Dar este mai util dacă înveţi să vezi viaţa ca pe o călătorie, alături de alţii, în care ai prilejul să-i cunoşti frumuseţile şi să înveţi multe lucruri utile, la care altfel nu ai avea cum să ajungi. Cum te pregăteşti pentru această călătorie şi câte foloase ştii să tragi din ea, asta depinde de tine, şi bucuria călătoriei ar trebui să fie starea de spirit în fiecare etapă nouă de parcurs, în fiecare zi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top