Luna Plină din semnul Peștilor din 12 martie 2017

Momentul de Lună Plină se formează la ora 16.56, și el aduce la împlinirea o mulțime de acțiuni, evenimente, situații și altele asemenea, deschise cu foarte multă vreme în urmă, aproximativ din anul 2012. De aceea este un moment important, în care trebuie să fim extrem de prezenți în viața noastră, în care avem de închis toate acele situații, sau  măcar de conștientizat, necesitatea de a ne elibera de ele.

Ascendentul momentului din semnul Fecioarei conjunct cu Nodul Nord ne vorbește despre situații prin care fiecare dintre noi este cumva împins să meargă pe direcția destinului personal, și, din acest motiv toate acțiunile noastre sunt în acest moment aparent blocate, doar că este blocată orice altă direcție decât cea care ne duce spre împlinirea destinului. Mercur, în semnul Peștilor, în casa a VII a ne invită să comunicăm cu cei cu care avem idei comune, cu cei cu care avem acțiuni sau colaborări.

Este important de înţeles calitatea esenţială de mobilitate, dar şi cea de dualitate, inclusiv androgină. Practic, Mercur potenţează cele două forţe, cea raţională adusă de Soare şi cea imaginativă indusă de Lună, reprezentând inteligenţa practică. Mercur prin caracterul său convertibil, va prelua caracteristicile semnului şi va nuanţa planeta cu care intră în raport. Aflat în semnul Peștilor, un semn de Apă, Mercur va putea să pună în evidenţă tot ceea ce simţim şi intuim, pentru că ne va ajuta să înţelegem şi să descoperim concret importanţa acestor stări. Din acest semn Mercur are o colaborare subtilă cu Neptun, nevăzută chiar, este ca un fel de informaţie care circulă în toată lumea pe internet şi depinde doar de noi dacă vrem să o descoperim, ea fiindu-ne pusă la dispoziţie.

De la Neptun, Mercur ne transmite într-un mod mai subtil, mai voalat ceea ce avem nevoie să ştim. Adică sunt mesaje primite prin vis, prin intuiţie, prin rugăciune, la fiecare prin calităţile care-l caracterizează, legate de ceea ce este mai important de făcut acum, legat de dezvoltarea personală, de a înţelege felul în care fiecare ar trebui să-şi exprime calităţile şi talentele. Probabil că acest mesaje au fost transmise, într-un fel sau altul încă din primele zile ale anului, doar că fiind subtile, probabil le-am neglijat. Aceleaşi mesaje pot reapare şi acum, doar că ar trebui să le notăm, să încercăm să le descoperim sensul profund pentru a le putea pune în practică.

Apoi Mercur ne spune că abilitățile noastre sunt acum mult amplificate, în sensul că percepțiile noastre pot să ne ajute să înțelegem mai bine ceea ce avem de făcut. Sufletul crede în puterea cunoaşterii şi a dreptăţii împotriva ignoranţei întunecate;  neagă autoritatea care oferă săbiile pentru luptă şi care întăreşte ignoranţa şi asuprirea – acea autoritate care a distrus Babilonul, care a zdruncinat temelia Ierusalimului şi a lăsat Roma în ruine.

Ca şi mod de a acţiona avem un stil mai hotărât şi simplu de a trata lucrurile. Dăm naştere libertăţii de exprimare şi creăm o cale pe care să o urmeze şi alţii. Prin modul în care vom pune problemele se vor clarifica situaţii şi se vor înlătura gândurile ascunse şi inhibiţiile. Este important să nu fim nerăbdători şi să nu exagerăm în nici un domeniu al vieţii.În plus ar fi bine să insistăm dar pentru a deveni mai buni şi mai creativi dar mai ales să ne raportăm la ceilalţi, în acest fel câştigând locul care ni se cuvine.

Relațiile noastre sunt într-o mișcare continuă, se clarifică poziții, se discută, se negociază, fiecare își asumă noi responsabilități. Toate acţiunile noastre vor fi orientate pentru a încheia parteneriate, pentru a ne asocia, a colabora, a ne împrietenii sau pentru a stinge conflicte mai vechi – evident dacă vom folosi partea constructivă a acestei planete. Va fi o perioadă în care cu toţii vom căuta cei mai potriviţi colaboratori şi contacte.

Unii dintre noi vor lupta pentru păstrarea alianţelor, sau vor provoca acele separări care nu le mai sunt utile sau care nu mai sunt în concordanţă cu ideea de asociere. Alţii, în schimb vor căuta răzbunarea şi revolta sau vor reacţiona la conflicte mai vechi care sunt dificil de stabilizat.

Este o perioadă în care va fi obligatoriu să înţelegem legile cooperării, fiind necesare obiectivitatea în aprecierea situaţiilor, încrederea în cuplu, rolul reciprocităţii, dar mai ales acceptarea partenerului aşa cum este. De fapt este un moment de regândire a propriilor strategii.

Cel mai indicat ar fi să pătrundem dincolo de aparenţe, să ne implicăm total în ceea ce dorim să facem, să găsim metodele pentru a ne personaliza în cel mai eficient mod acțiunile și viața.

Un profesor își termina cursul și apoi rosti cuvintele obișnuite:
– Aveți nelămuriri? Un student zise:
– Domnule profesor, care este sensul vieții?
Unul dintre cei din sala, care era pe punctul de a pleca, începu să râdă. Profesorul îl privi îndelung pe student, cercetând parcă daca era o întrebare serioasa. Înțelese că da.
– Am să vă răspund.
Scoase din buzunarul de la pantaloni portofelul și din el o oglinjoară rotundă, nu mai mare decât o moneda. Zise apoi:
– Eram copil pe timpul războiului. Într-o zi, am găsit pe strada o oglindă făcută țăndări. Am păstrat ciobul cel mai mare. Acesta este. Am început să mă joc cu el și am fost încântat să văd cum puteam cu ajutorul lui să îndrept reflexul luminii în cele mai întunecoase unghere unde soarele nu ajunge niciodată: găuri adânci, crăpături, ascunzișuri. Am păstrat oglinjoara. Devenind bărbat, am înțeles ca acesta nu era un simplu joc de copil, ci o prefigurare a ceea ce aș fi putut face în întreaga mea viață. Eu însumi sunt o frântură dintr-o oglindă pe care încă nu am văzut-o întreagă. Prin ceea ce am însa, pot aduce lumină – adevăr, înțelegere, cunoaștere, bunătate, blândețe – în ascunzătorile din inimile oamenilor și să schimb ceva în unii. Poate că și alții vor face fel dacă vor vedea aceasta.
După mine, în aceasta constă sensul vieții. (Bruno Ferrero)

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top