LUNA PLINĂ DIN SEMNUL BALANŢEI – 30 septembrie 2012

Această Lună Plină deschide seria unor aspecte lunare importante, pe lângă Luna Nouă din 15 octombrie, care este cumva cea care va da startul unor schimbări importante, urmează eclisele de Soare şi Lună în noiembrie, aşa încât se poate spune că această Lună Plină ne cam obligă la evaluări, la analiză profundă, înaintea deciziilor care sunt necesare, indiferent că ni le dorim sau nu.
Luna Plină se formează în 30 septembrie la ora 6.21 şi este susţinută prin conjuncţie de Uranus, ceea ce evidentă îi dă o tentă de schimbare, de transformare, de revoluţionare. Fiind în mişcarea aparent retrogradă, Uranus nu este atât de revoluţionar, dar ne avertizează ferm ce anume ar trebui să schimbăm şi cum să o facem, adică ne v forţa să excludem din viaţa noastră tot ceea ce nu ne este necesar.
Apoi Luna Plină ne atrage atenţia asupra lui Pluton, care lucrează înlăuntrul fiinţei noastre, transformă şi consolidează rădăcinile fiecăruia dintre noi – se află în casa a IV a, pentru a rezista furtunilor emoţionale, pentru a extrage esenţa, adică mai exact. Pentru a ne concentra doar pe ceea ce hrăneşte spiritual în mod real şi ne orientează corect pe calea potrivită.
Ascendentul în semnul Fecioarei, ne spune că în toată vâltoarea acestei crize în care ne aflăm, şi cu toată transformarea rapidă la care suntem supuşi, onorarea obligaţiilor, respectarea legilor şi a procedurilor formale, este mare valoare pentru mintea noastră atât de confuză, dezordonată şi rebelă pe care o avem în acest moment.
Mercur guvernatorul Ascendentului, dar şi al săptămânii care începe astăzi, se află la gradul 22 Balanţă, care ne vorbeşte despre implicare, despre gesturi simple şi spontane, plină de grijă faţă de tot ceea ce ne înconjură, să avem solicitudine şi credinţa că oferind mult vom primi şi mai mult, căci solicitudinea se manifestă în toate planurile, de la cel mai mic până la cel mai înalt. Mercur este neaspectat ceea ce înseamnă că suntem lăsaţi să decidem singuri, fără vreo posibilitate de inspiraţie sau fără indicaţii din zona spirituală, adică fiecare îşi alege ce are de făcut cu cunoaşterea, credinţa şi experienţa acumulată. Mercur poziţionat în Balanţă ne vorbeşte despre echilibrul raţiunii, iar apropierea sa de steaua fixă Foramen, care şi ea ne vorbeşte de echilibru; în acelaşi timp această stea ca şi semnul Balanţei are momente de dezechilibru, când unul dintre talere, coboară jos, sau urcă prea sus, ceea ce corespunde stări noastre de spirit actuale. Acest lucru este firesc, căci înainte de a ne găsi echilibrul oscilăm, cu variaţii din ce în ce mai mici, până la stabilitatea dorită. În aceste condiţii avem nevoie de demnitate, credinţă, respect şi utilitate, pe celălalt capăt fiind lăcomia, nepăsarea şi dorinţa egoistă de avuţie.
Din acest punct de vedere lucrurile sunt complicate, căci talerele balanţei se vor stabiliza doar atunci când vom dori doar atât cât avem nevoie, vom mânca doar cât ne este necesar, vom descoperi că numai apropierea personală de Dumnezeu ne aduce echilibru.
Din punctul meu de vedere această Lună Plină ne vorbeşte de echilibru, nu pentru că se află în semnul Balanţei Soarele ci pentru că este de natura relaţiei Jupiter Saturn, adică ne invită la a face lucrurile aşa cum trebuie, adică în cel mai potrivit mod, respectând tot ce există în jurul nostru, dar în primul rând fiinţa noastră. În acest fel suntem ca o roată de cauciuc bine umflată la maşină, ceea ce ne ajută să merge în condiţii de maximă siguranţă, cu ce viteză ne dorim, în limita legalităţii.
Casele a I a şi a VII a care sunt activate, pot sugera că suntem într-o perioadă de căutări, de dorinţă de a ne dezvolta şi manifesta personalitatea, de susţinere a propriilor proiecte sau puncte de vedere. Intensitatea emoţională se va manifesta cu putere în planul relaţiilor, de unde noi aşteptăm recunoaşterea. De fapt avem nevoie de a învăţa cine suntem, avem nevoie de sprijinul şi înţelegerea celor cu care relaţionăm. Acestea le vom realiza atunci când vom înţelege că imaginea noastră este importantă doar pentru a reflecta atitudinea celor din jur, sau pentru a descoperi în relaţiile cu ceilalţi, modoficările pe care trebuie să le aducem propriei noastre personalităţi. De aceea cred că ne este solicitată în primul rând înţelegerea şi acceptarea şi abia apoi modificarea. Vom mai căuta să înţelegem sau să descoperim scopul nostru individual. De aceea vom folosi toată energia noastră pentru a pătrunde dincolo de aparenţe, sau pentru a ne implica total în ceea ce facem.
În planul relaţiilor este extrem de importantă flexibilitatea şi puterea de adaptare la condiţiile care există, fiind mai important să ne concentrăm asupra relaţiei în sine, decât asupra partenerului. Problemele apar dintr-o proastă înţelegere a acesteia, sau din neglijarea ei. Este de fapt timpul reconsiderării legăturilor, sau a reînnodări lor. Tot ceea ce ţine de domeniul relaţiilor se ameliorează, asocierile se îmbunătăţesc, putând încheia noi acorduri sau parteneriate. În general vom tinde să legăm realizările de asocierile în care suntem implicaţi.
Profesional, se pot obţine frumoase profituri, mai ales comerciale. Afacerile imobiliare, călătoriile, dar şi aspectele legate de comunicare sunt cele mai favorizate. De fapt ne vom concentra asupra acestor aspecte, îmbunătăţindu-ne tehnicile de a face rost de toate resursele necesare unei bunei funcţionări a afacerilor.
Cea mai importantă transformare ţine de maturitate, de abordarea lucrurilor cu multă înţelepciune, înţelegere, în profunzime. Este singura care ne va aduce rezolvarea corectă şi eficientă a problemelor pe care le avem. În plus sunt momente în caretrebuie să ne asumăm răspunderea pentru a proteja valorile celor faţă de care ne-am declarat loialitatea. Dacă trăim într-un grup, suntem responsabili şi noi pentru buna funcţionare a acelui grup. Punând interesul personal înaintea interesului grupului sau comunităţii, avem toate şansele să pierdem sprijinul acelui grup, apartenenţa noastră la el, şi totodată să devenim izolaţi, fiindcă intrarea în orice alt grup va putea fi pusă oricând sub semnul întrebării. Este foarte important să fim loiali cauzelor pentru care ne-am angajat.
Cu toată experienţa dobândită, putem simţi că suntem copleşiţi de problemele iscate în jurul nostru, şi atunci, trebuie să găsim soluţii noi pentru a nu fi afectat de ele . Este un moment în care trebuie să ştim să trăim pe picioarele noastre şi să luăm decizii proprii, bazate mai mult pe înţelepciunea şi experienţa de viata decât pe normele şi tendinţele sociale.

Cu voinţă putem depăşi cele mai dificile situaţii, în care aparent nu putem face mare lucru. Şi nu este vorba atât de voinţa de a învinge inamici foarte puternici sau mari greutăţi, ci mai ales voinţa de a ieşi din starea de neputinţă. O simplă schimbare de atitudine, de orientare, te poate face foarte rapid să spui „se poate” în loc de „nu se poate”, şi să te ridici de jos ca să faci paşii necesari pentru a merge înainte.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top