Săptămâna 20 – 26 mai 2012

Această săptămână este guvernată de Saturn, aflat în semnul Balanţei, în mişcare aparent retrogradă, de aceea ea poate fi resimţită mai apăsătoare, mai dură. De aici el ne ajută să ne privim critic, lucid şi obiectiv viaţa. Mai ales în această perioadă Saturn ne ajută să ne  găsim ritmul. Vulnerabilitatea, teama, deprimarea sunt primele simptome că l-am pierdut, iar dacă nu ne străduim să-l regăsim apar problemele de sănătate.

Saturn, ne învaţă săptămâna care urmează, că este necesar să luăm pusul unei situaţii înainte de a intra în ea, apoi după ce investim tensiune şi atenţie să ne detaşăm un moment de problemă sau situaţie, îndreptându-ne atenţia spre un alt sector de viaţă. Tot în această săptămână este important să ne fixăm mici sarcini de îndeplinit, neplăcute pe care evităm de mult, din acest motiv, să le rezolvăm. Nu uitaţi misiunile neîndeplinite, ignorarea responsabilităţii de a ne trăi visul ne otrăvesc sufletul. De aceea Saturn ne va obliga să fim calmi, cu mintea limpede, pentru a ne vedea de treburile noastre.

Apoi poziţionarea lui Saturn în semnul Balanţei ne spune că este o perioadă în care va fi necesar să înţelegem legile cooperării, fiind necesare obiectivitatea în aprecierea situaţiilor, încrederea în cuplu, rolul reciprocităţii, dar mai ales acceptarea partenerului aşa cum este. De fapt este un moment de regândire a propriilor strategii.

Cel mai indicat ar fi să pătrundem dincolo de aparenţe, să ne implicăm total în ceea ce dorim să facem, să găsim metodele pentru a ne personaliza în cel mai eficient mod personalitatea.

Aspecte din această săptămână sunt legate mai mult de relaţiile noastre şi de felul cum comunicăm, fiind esenţial să reuşim să stabilim relaţiile corecte cu oamenii.

Întreaga săptămână este influenţată de eclipsa inelară de Soare de luni de la ora 2.46, ea ne aduce momente delicate, lipsă de discernământ şi de luciditate, tensiuni, probleme la nivel mondial. Ea ne transmite foarte subtil următorul mesaj: atât timp cât nu încetezi să urci, treptele nu se vor termina; sub paşii tăi care urcă, ele se vor înmulţi la nesfârşit.

În special duminică şi luni este nevoie de multă prudenţă în tot ceea ce facem, cel mai potrivit fiind să ne retragem, să fim cât mai puţin implicaţi şi să nu răspundem provocărilor. De joi se mai schimbă situaţia, devenim mai comunicativi şi dornici de a rezolva problemele.

Din punct de vedere financiar, Mercur în conjuncţie cu Jupiter ne aduce mult simţ practic şi o inteligenţă practică deosebită. Este important să folosim această săptămână pentru a înţelege greşelile pe care le-am făcut în abordarea problemelor materiale, fiind important să le schimbăm.

Cu toate că avem simţ practic şi idei, nu este prea indicat să ne ocupăm de afaceri sau să demarăm noi activităţi, mai ales dacă implică bani. Este bine ca, mai ales în a doua parte a săptămânii să mergem la negocieri, dar şi acestea să se rezume doar la un înţelegeri.

Aşa cu am subliniat şi în prima parte a articolului, zona sentimentală este cea mai încercată, eclisa de soare afectează cel mai mult acest sector al vieţii noastre, suntem suspicioşi, lipsiţi de încredere, geloşi şi posesivi, suficiente motive pentru ca relaţiile noastre sentimentale să fie dificile şi lipsite de comunicare.

Şi din punct de vedere fizic energia noastră este destul de scăzută, este important să ne protejăm ficatul, suntem predispuşi la intoxicaţii, suntem influenţabili şi impresionabili, căzând uşor în stări de dependenţă.

 

Din punct de vedere religios, luni se serbează Sfinţii Constantin şi Elena, în calendarul popular întâlnim o sărbătoare adresata păsărilor de pădure, numita Constandinu Puilor sau Constantin Graur. Se crede că în această zi, păsările îşi învaţă puii să zboare. Ziua de Constandinu Puilor era ultima zi în care se mai semănau porumbul, ovăzul şi meiul şi se măsoară laptele oilor; în popor se spune ca tot ce se seamănă după aceasta zi, se usucă.
În popor există credinţa ca odată cu Înălţarea Domnului – joi, se înalţă şi sufletele celor adormiţi, sufletele rătăcitoare deveneau strigoi de aceea în această zi se practică ritualuri de apărare, se fac pomeni, sunt culese şi sfinţite plante despre care se crede ca au proprietăţi magice (leuştean, alun, paltin); se vopsesc ouă roşii şi în această zi se spune Hristos s-a înălţat.

Atenţie

Miercuri până la orele 14.30, este important să nu semnăm contracte, să fim atenţi la felul în care lucrăm cu banii, să ne păzim de accidente şi furturi, să nu ne stabilim întâlniri de afaceri.

 

Indiferent de circumstanţe, faceţi întotdeauna tot ceea ce vă stă în puteri, nici mai mult nici mai puţin.  Nu trebuie să uitaţi însă că randamentul nu poate fi întotdeauna acelaşi. Tot ce există în jurul nostru este viu şi se transformă tot timpul; la fel, randamentul nostru maxim poate fi uneori la cote foarte înalte, iar alteori nu va fi cel aşteptat. Atunci când ne trezim proaspăt şi energizat dimineaţa, randamentul nostru va fi superior celui de seară, când suntem obosiţi. Maximul nostru va fi diferi atunci când suntem sănătoşi de cel când suntem bolnavi.

Indiferent de calitatea faptelor dumneavoastră, urmăriţi să faceţi tot ce vă stă în puteri. Cel care exagerează cu faptele sale, depăşindu-şi puterile fireşti, îşi suprasolicită corpul şi acţionează astfel împotriva sa. Dacă faceţi însă mai puţin decât vă stă în puteri, vă veţi supune astfel frustrărilor, incriminării interioare, vinovăţiei şi regretelor.

De aceea, faceţi tot ceea ce vă stă în puteri – în toate împrejurările vieţii. Nu contează dacă sunteţi bolnav sau obosit, dacă veţi face întotdeauna ceea ce vă stă în puteri nu va mai exista nici o modalitate prin care să vă simţiţi vinovat. Şi dacă nu vă veţi simţi vinovat, nu va mai exista nici o modalitate de a suferi de remuşcări şi autopedepsire.

Atunci când eşti obişnuit să acţionezi cu eficienţă maximă, eşti predispus către acţiune, pentru simplul motiv că iubeşti acţiunea, nu pentru că aştepţi o recompensă. Cei mai mulţi oameni fac exact opusul: ei acţionează, ce-i drept, dar numai pentru că aşteaptă o recompensă, şi de aceea nu se bucură de acţiune. Şi acesta este motivul pentru care nu dau randament maxim.

Pe de altă parte, dacă acţionaţi doar din plăcerea acţiunii, fără a aştepta vreo recompensă, veţi descoperi că vă puteţi bucura de orice acţiune veţi face. Recompensa va veni dar nu veţi mai fi ataşat de ea. Este posibil chiar să primiţi mai mult decât v-aţi fi imaginat singur că ar putea fi recompensa. Dacă ne place ceea ce facem, dacă acţionăm întotdeauna dând tot ce este mai bun în noi, atunci înseamnă că ne bucurăm cu adevărat de viaţă. Ne distrăm, nu ne plictisim, nu suntem frustraţi.

Atunci când acţionezi la maximum, înveţi să te accepţi pe tine însuţi. Dar trebuie să fii conştient şi să înveţi din greşelile tale. A învăţa din greşeli înseamnă a practica, a privi cu sinceritate rezultatele, dar mai ales a acţiona neîncetat. Acest gen de acţiune amplifică continuu gradul de conştientizare.
Acţiunea făcută cu pasiune nu este resimţită ca o muncă, deoarece te bucuri de orice ai face.

Acţiunea înseamnă să trăieşti plenar. Inactivitatea este practic o contestare a vieţii. Inactivitatea înseamnă să stai în faţa televizorului în fiecare zi, ani şi ani l arând, deoarece te temi să fii viu şi să-ţi asumi riscul de  a exprima  ceea ce eşti cu adevărat. Fără acţiune, orice idee va rămâne abstractă şi nu va exista nici o manifestare, nici un rezultat şi nici o recompensă.

Un bun exemplu pentru a ilustra acest lucru este povestea lui Forrest Gump (film american, laureat cu premiul Oscar). Acest personaj ciudat nu a avut idei măreţe, dar a acţionat în permanenţă. A fost tot timpul fericit deoarece a acţionat întotdeauna cu dăruire, indiferent de ce făcea. A fost şi recompensat din plin, dar tocmai pentru că nu a aşteptat să fie recompensat delco. A acţiona înseamnă să fii viu. Aceasta nu înseamnă să-ţi impui visul tău în faţa altcuiva, căci orice om are dreptul de a-şi exprima visele în egală măsură.

A acţiona cu maximum de intensitate este o obişnuinţă pe care orice om ar trebui să o cultive. Eu acţionez cu eficienţă maximă în tot ceea ce fac şi în tot ceea ce simt. Acţiunea dăruită a devenit un ritual în viaţa mea, tocmai pentru că am făcut această alegere. Am făcut din orice acţiune un ritual şi întotdeauna îmi consacru toate puterile acţiunilor mele. Un simplu duş este un ritual pentru mine, căci prin această acţiune îi spun corpului meu cât de mult îl iubesc. Simt şi mă bucur de apa care curge pe corpul meu.

Să spui nu când vrei să spui nu, şi da când vrei să fii spui da. Ai dreptul să fii tu însuţi. Poţi fi tu doar atunci când acţionezi dând tot ce este mai bun în tine. Pentru aceasta nu este nevoie de mari viziuni filosofice. Nu este nevoie nici de acceptarea celorlalţi.

Dacă vă veţi implica cu dăruire în acţiunile dumneavoastră, mereu şi mereu, veţi deveni un adevărat maestru al transformării. Maestrul se naşte din practică.

sursa: fragment preluat din „Cele patru legăminte. Cartea înţelepciunii toltece”, Don Miguel Ruiz, Editura Mix

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top