Săptămâna 29 iulie – 4 august 2012

Săptămâna aceasta este guvernată de Soare şi este puternică deoarece Soarele se află în propriul domiciliu, Leul. În plus Soarele formează inconjuncţie crescătoare cu Pluton şi Chiron ambele retrograde, în acest fel pe harta astrală, întreaga săptămâna se va forma o configuraţie de yod, aspect denumit de mulţi astrologi, Degetul lui Dumnezeu. Acest aspect ne vorbeşte despre situaţii şi evenimente care trebuie să se întâmple ca urmare a comportamentului nostru, este ca un fel de recul al acţiunilor negândite şi lipsite de substanţă spirituală, pe care le-am făcut. Ceea ce este important de ştiut este că ar fi bine să ne folosim experienţa şi să avem o atitudine morală, corectă şi imparţială, evitând cu orice preţ să răspundem provocărilor foarte frecvente, cu orgoliu, vanitate şi mândrie. De fapt ne este testată încrederea şi capacitatea de discernământ. Probabil că este important să vedem dincolo de aparenţe şi de imaginea strălucitoare sub care ne sunt prezentate lucrurile, fiind valoroasă imaginea de profunzime nu cea de suprafaţă, fondul, esenţa.

Altfel Soarele formează aspecte armonioase sextil cu Vesta şi Jupiter şi trigon cu Uranus, iar marţi este Tripura Sundari, moment extrem de armonios care nu trebuie ratat, adică este bine să utilizăm această zi pentru a ne rezolva conflictele, tensiunile, blocajele de orice fel.

În plus săptămâna se află sub influenţa Lunii Pline de joi de la ora 6.30, de aceea sunt multe tensiuni, mai ales începând de miercuri, de când este bine să evităm conflictele deschise.

Apoi Saturn şi Venus sunt marţi într-un frumos Trigon care ne este favorabil în sfera relaţională, fiind posibile renegocierile, sau atenuarea conflictelor deschise de ceva vreme, în unele situaţii chiar de aproximativ 2 ani. Dacă am învăţat din experienţa săptămânilor anterioare, este foarte posibil să mai putem încă reface relaţiile tensionate şi să reluăm anumite negocieri importante.

Financiar este o săptămână destul de bună, de aceea este bine şi important de recuperat pierderile din ultimele luni şi de acţionat în forţă pentru a repara prejudiciile anterioare. Este o săptămână a creşterii şi avem posibilitatea de a realiza noi colaborări fructuoase, sau a ne asocia pe proiecte punctuale, dar cu beneficii importante, pe termen scurt.

În plan sentimental, lucrurile stau bine, în relaţia de cuplu existând o bună comunicare, ceea ce duce la diminuarea ne-nţelegerilor din ultima perioadă, dar şi la stabilizarea şi consolidarea relaţiei.

Este bine să ne propunem să ne distrăm cât mai mult, să călătorim în locuri noi, să facem lucruri ieşite din comun, în acest fel vor dispare imediat nemulţumirile şi frustrările acumulate de ceva vreme.

Fiind săptămâna guvernată de Soare, avem o puternică vitalitate, o mare capacitate de recuperare şi asimilare, fiind o săptămână excelentă pentru curele de fortificare a organismului până joi şi în general pentru a ne consolida organele slăbite. Optimismul de care dăm dovadă ne ajută să ne recuperăm mai uşor fizic, dar atenţie, există o poftă de mâncare deosebită care ne poate afecta silueta.

Atenţionări

Sunt trei zile în care nu sunt recomandate întâlnirile de afaceri, semnarea contractelor şi începerea negocierilor: luni până la ora 10.30, miercuri până la ora 13.00 şi vineri între orele 10.20 – 17.05, se recomandă şi multă prudenţă.

Tradiţii

De miercuri începe Postul Sfintei Maria, care durează până la marele praznic, închinat Maicii Domnului, pe 15 august. Este o perioadă ce face referire la momentele noastre de pocăinţă şi sfinţenie în care ne mărturisim duhovnicului nostru păcatele, îl ajutăm pe aproapele nostru, îndepărtând din calea noastră resentimentele. Cum trebuie sa postim  se prescrie ajunare lunea, miercurea şi vi­nerea, pana la Ceasul IX, adică până la ora 15.00, când se consumă mâncare uscată. Marţea şi joia se consumă legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbătă şi duminică se dezleagă la untdelemn şi vin. În timpul acestui post se citesc cele doua Paraclise ale Maicii Domnului, pentru sănătate şi pace sufletească.

Dintre toate posturile de peste an, cel care ţine cu credinţă postul Maicii Domnului şi se roagă are mari şanse să i se împlinească cererile. Există un ritual care începe odată cu acest post, el se ţine în felul următor: se începe în ziua de luni, în care nu se mănâncă nimic pana a doua zi dimineaţă, când se gustă o bucăţică de pâine şi se bea apa. Omul nu trebuie să se sature. În tot acest timp, candela sau o lumânare trebuie să fie aprinsă. În a doua săptămâna se porneşte de marţi, în a treia de miercuri şi tot aşa timp de şase săptămâni, până când se ajunge la duminică şi, atunci, omul e mântuit de nevoi.

 

Cauza oricărui conflict uman este una simplă: fiecare parte o dez­umanizează pe cealaltă. Fiecare o vede pe cealaltă mai puţin vrednică şi mai puţin valoroasă. Atâta vreme cât fiecare dintre părţi o percepe pe cealaltă în felul acesta, chiar şi cele mai simple detalii nu pot fi negocia­te. Dar dacă fiecare parte o să se manifeste faţă de cealaltă cu o atitudi­ne plină de respect şi acceptare, chiar şi detaliile dificile vor fi rezolvate.

Miracolele vin din iubire. Soluţiile care vin din minţi iubitoare sunt fără limite. Disponibilitatea de a iubi – de a considera că suntem egali – este esenţa ce susţine înfăptuirile tuturor miracolelor.

Dintr-o diversitate de opinii apare acea opinie care îl cinsteşte pe fiecare în parte. Dar această opinie nu va fi accesibilă până când fiecare om în parte nu a fost auzit. Treaba voastră, prieteni, este să daţi fiecărei persoane şansa de a fi auzit aşa cum trebuie.

Aceasta este esenţa democraţiei, care nu este numai un ideal spi­ritual, ci şi un proces viu ce respiră şi acţionează.

Când acest proces este oprit, idealul devine viciat. Dar când pro­cesul rămâne puternic – oricât de anevoios şi greoi pare el adesea – ide­alul nu poate să nu se manifeste.

O societate ce tolerează diferenţele de opinii este o societate ba­zată pe demonstrarea practică a iubirii şi egalităţii. Cei ce caută consen­sul construiesc sisteme totalitare, în care libertăţile individuale sunt sa­crificate şi in care întregul nu beneficiază niciodată de înţelepciunea părţilor. Astfel de sisteme sunt condamnate să eşueze.

Aş mai avea de adăugat aici, o frumoasă expunere, din păcate tristă şi foarte adevărată a societăţii noastre, care sper să dea de gândit şi chiar să schimbe ceva în structura fiecăruia dintre noi, pentru a descoperi adevăratele idealuri.

Este scris de un OM minunat Gabriela Schmutzer şi se numeşte Ganduri, ganduri!

Tot soiul de absolvenţi şi absolvente de Spiru Haret,
cărora li se adaugă politicieni inepţi şi
comentatori care par să-şi fi luat doctoratul înainte de a lua notă de trecere la română în liceu
se dau în bărcile neologismelor, cu dezinvoltura prostului.

Potrivit lor, nu mai avem prilejuri, avem doar oportunităţi.
Nu mai suntem hotărâţi să facem ceva, ci determinaţi.
Nu mai rea…lizăm, ci implementăm.
Nu ne mai ducem într-un loc, ci într-o locaţie.
Nu mai luăm în considerare, fiindcă anvizajăm.
Nu mai consimţim, ci achiesăm.
Serviciul de întreţinere a devenit mentenanţă.
Ceva care ţi se pare obligatoriu e un must!
Nu mai avem speranţe, deoarece am trecut la expectaţiuni.
Nu ne mai concentrăm, pentru că ne focusăm.
Şi nu mai aşteptăm un răspuns, ci un feed back.

Cu alte cuvinte:
deţinem o oportunitate pe care suntem determinaţi să o implementăm într-o locaţie pe care am anvizajat-o,
achiesând la o mentenanţă care e un must şi asupra căreia ne focusăm cu expectaţiunea unui feed-back pozitiv.

Altfel, când ies din rol, îi auzi cu câte un neaoş şi superior „Să-mi bag…” sau cu o concluzie absolută: „Un c…t!”

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top