8 noiembrie 2014

Este una dintre cele mai frumoase sărbători ortodoxe, dar simbolismul ei este mult mai profund, Arhanghelii Mihail şi Gavril, fiind simboluri puternice, legătura noastră cu lumea spirituală, ei purtându-ne pe aripile lor şi ocrotindu-ne. Le urez La mulţi ani tuturor celor care poartă numele lor şi le doresc ca aceşti minunaţi îngeri păzitori să îi ocrotească de orice rău din viaţa lor!

Din punct de vedere astrologic ne aflăm într-o perioadă de alegeri şi transformări, care evident lucrează cel mai mult în zona relaţională. Jacques Salomé spune în cartea lui, ”De ce este atât de greu să fii fericit?” :

A construi o relaţie presupune schimburi, confruntări şi uneori chiar înfruntări, pentru a verifica soliditatea şi viabilitatea legăturii ce se naşte. Subliniez des faptul că, întotdeauna, într-o relaţie suntem trei : celălalt, eu şi relaţia care ne uneşte. Ceea ce circulă prin această relaţie poate alimenta, însufleţi, anima dar în acelaşi timp poate ucide, răni sau dezaspera pe unul sau pe celălalt. Mai ales în faţa unei prăpăstii care se poate ivi, raportat la decalajul dintre aşteptările unuia şi răspunsurile celuilalt, prăpastie care devine adesea din ce în ce mai mare iar uneori este de netrecut Atunci se întâmplă ca aşteptările sau răspunsurile unuia dintre parteneri să atingă anumite zone de intoleranţă sau de vulnerabilitate, reactivează la celălalt rănile din trecut, se revarsă în conştientizarea unei lipse de împărtăşiri despre valorile sau credinţele esenţiale şi riscă să întreţină frustări ce se vor repeta în timp.

Cred că ce mai potrivită atitudine, pentru astăzi, este să fim noi înşine, renunţând la  toane sau prejudecăţi, exprimând concret ceea ce simţim.

Ca să dau un exemplu fiecare dintre noi construieşte pereţi, în spatele cărora ne izolăm, ne protejăm, ne apărăm de lumea exterioară. Conflictul sau suferinţa apare atunci când echivalăm aceşti pereţi cu redutele din război, în spatele cărora ne ascundem pentru a ataca.

 

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

Pacea începe în interior. Ea se află înlăuntru fiecărui suflet, precum mica sămânţă ce aşteaptă să germineze, să crească, să înflorească. Fii calm şi creează condiţiile potrivite; fii calm şi dă-i şansa să facă rădăcini. Deci, tu deţii în interiorul tău cheia păcii întregii lumi. Transformă haosul şi confuzia din propria ta viaţă în pace , linişte, seninătate.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 16 SCORPION

O FEMEIE, PLINĂ DE PROPRIUL EI SPIRIT, ESTE TATĂL PROPRIULUI EI COPIL

Rolurile pe care le avem în societate au scopuri bine definite. Majoritatea oamenilor îşi asumă roluri care apoi le permit să intre în diverse relaţii cu ceilalţi. Există şi oameni care au tendinţa să-şi asume roluri nelimitate, şi astfel încearcă să fie mai mult decât trebuie. Dacă nu am avea nevoie unii de alţii, atunci nu ar mai fi nevoie să trăim împreună. Dar trăind în societate, este bine să acceptăm că fiecare are rolul său, şi că fiecare rol este important. Dacă într-adevăr nu ai nevoie de ceilalţi, oare ce te mai ţine alături de ei? Ai putea să trăieşti absolut singur?

 

GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 25 SCORPION

UN FOTOGRAF CU RAZE X

Ceea ce se vede la suprafaţă este doar o palidă imagine pentru ceea ce este în realitate. Dacă vrei să vezi dincolo de aparenţe, trebuie să înveţi să foloseşti un alt tip de „vedere”, care funcţionează pe alte frecvenţe, la alte niveluri de vibraţie. Logica te ajută să vezi doar raporturile dintre lucruri care respectă anumite norme ale raţiunii, dar în afara acestora există şi alte aspecte ale realităţii, chiar mult mai profunde şi mai puternice decât ceea ce percepem prin raţiune. Când îţi spui că „viaţa n-are logică dacă te naşti doar ca să mori”, deja recunoşti că există şi altceva dincolo de logică, fiindcă dacă totul ar fi doar logic, viaţa n-ar trebui să existe, neavând logică. Cercetează, cunoaşte-te pe tine însuţi!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top