Previziuni pentru 12 decembrie 2014

Ziua de astăzi se află sub influenţa trigonului crescător Mercur Jupiter retrograd, el ne ajută să punem cu uşurinţă în aplicare planurile şi să ne coordonăm eficient acţiunile. Este una dintre zilele cele mai bune ale acestui sfârşit de an, aşa că să o folosim din plin. În aceste zile, până mâine seară, ar trebui să căutăm să înţelegem care este locul şi momentul potrivit pentru a acţiona, să ne concentrăm atenţia pe ceea ce putem face în viitor, să descoperim cât de importante sunt disciplina, răbdarea şi perseverenţa. De asemenea valoarea prietenilor, şi a contactelor sunt cele care ne pot aduce bucurii, iar posibilitatea de a da formă viselor nu trebuie pierdută nici un moment din vedere.

Pot apare situaţii în care va trebui să încheiem afacerile neterminate, sau lucruri rămase neclarificate din trecut. Aici mă refer atât la aspectul vieţii actuale cât şi la acele din trecutul vieţilor noastre anterioare.

Cred va exista posibilitatea întâlnirilor, numite karmice, necesare pentru a ne elibera de anumite stări sau lucruri, pentru a deveni mai liberi şi înţelepţi, aducând totodată procese profunde şi radicale de transformare; marea realizare ar fi să reacţionăm în mod pozitiv şi constructiv.

Pe scurt, dacă am pornit spre un obiectiv important, trebuie să mergem înainte cu răbdare, învăţând să depăşim obstacolele unul câte unul. Nu avem de ce să ne oprim, şi în fiecare zi putem să înaintăm pe drumul ales, ajutându-te de tot ce avem la dispoziţie. Se poate ca obiectivul să fie important doar pentru fiecare, să fie doar o ţintă pe care ne-am propus s-o atingem doar ca să ne depăşim propriile limite. În acest caz, nu trebuie să aşteptăm nimic de la ceilalţi. De fapt acum fiecare traversează o perioadă de rezistenţă, un test care trebuie depăşit, totul este să nu stagnăm şi să ştim că ne este testată voinţa.

Astăzi este sărbătorit Sfântul Spiridon, sfânt care a cunoscut greutăţile vieţii de familie şi a făcut nenumărate minuni pentru a-i ajuta pe oamenii simpli, obişnuiţi. El aleargă şi astăzi grabnic la cei care îi cer ajutorul, iar o altă minune este faptul că în fiecare an i se schimbă papucii cu care sunt încălţate sfintele moaşte, pentru că ei sunt uzaţi şi prăfuiţi. Sfintele lui moaşte se află în insula Corfu din Grecia. Rugăciunile pe care le spunem astăzi sunt foarte puternice, Sfântul Spiridon ajutând-ne, totul este aşa cum a spus Sfântul Siluan să avem o atitudine iubitoare: Omule, învaţă smerenia lui Hristos şi Domnul îţi va da să guşti dulceaţa rugăciunii. Dacă vrei rugăciunea curată, atunci fii smerit, înfrânat, spovedeşte-te cu sinceritate, şi rugăciunea te va iubi. Fii ascultător, supune-te cu bună conştiinţă stăpânirilor rânduite, fii mulţumit de toate şi atunci inima ta se va curăţa de gândurile deşarte. Adu-ţi aminte că Domnul te vede şi teme-te să nu întristezi cumva pe fratele tău; nu-l judeca şi nu-l dispreţui nici măcar cu o privire, şi Duhul Sfânt te va iubi şi te va ajuta El Însuşi întru toate.”

 

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Astăzi va doresc sa va umpleţi de bucurie, pentru simplul fapt ca puteti asta. Facând abstractie de circumstantele exterioare, de cât de mult v-ati dezamagit voi însiva sau altii, de cât de mult v-au frustrat sau suparat, si chiar daca sunteti înconjurati de nesiguranta, tot va puteti umple de bucurie.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 21 SĂGETĂTOR

UN COPIL CU UN CÂINE, PURTÂND OCHELARI DE ÎMPRUMUT

Copiii sunt neştiutori în multe chestiuni practice în care maturii au dobândit deja experienţa. Dar tot ei se bucură de o cunoaştere la care maturii au renunţat treptat, pe măsură ce o înlocuiau cu ceea ce le ofereau părinţii lor. Astfel, copiii sunt siliţi să vadă lumea prin ochii celor maturi, deşi adesea instinctele şi intuiţia copiilor sunt ghizi mult mai buni decât experienţa lipsită de înţelepciune a unor părinţi. Este bine să-i dăm copilului încredere în el şi în percepţiile sale, şi să-l lăsăm să înveţe cât mai mult prin experienţe proprii, şi nu doar prin preluarea mecanică a experienţei celor dinaintea lui.

 

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 2 CAPRICORN

TREI FERESTRE CU VITRALII ÎNTR-O BISERICĂ GOTICĂ – UNA E SPARTĂ DE RĂZBOI

În tensiunea ambiţiilor, orgoliilor şi temerilor dezlănţuite, armonia vieţii poate fi uşor deteriorată. Agresivitatea nu face viaţa mai frumoasă nici măcar pentru învingători, astfel că ea nu reprezintă o soluţie la problemele omenirii. Inteligenţa umană este capabilă să găsească soluţii mai înţelepte, cu condiţia ca emoţiile şi dorinţele umane să fie aduse în echilibru cu principiile lor cele mai înalte şi cu idealurile pe care ei le urmăresc. Progresul omenirii poate fi mult mai rapid dacă resursele care trebuie cheltuite în repararea efectelor propriilor greşeli ar fi consumate numai pentru progres.

 

ASPECTELE ZILEI

Mercur în Săgetător în trigon cu Jupiter în mişcare retrogradă în Leu

Este un aspect care ne creează o stare de înţelegere şi acceptare, de concesivitate cu cei apropiaţi. Mai mult decât atât de spontaneitate şi candoare în comunicare, încredere şi dialoguri plăcute cu anturajul apropiat. Fiind un aspect armonic ne poate determina să adoptăm cele mai simple căi în detrimentul efortului.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top