Previziuni pentru 16 februarie 2015

Am avut câteva zile extrem de aglomerate, în care programul a cam luat-o razna, ca şi somnul de altfel. Probabil că fiecare a simţit acut lipsa de timp în această perioadă, dar şi tensiunea şi oarecum apăsarea interioară, oboseala, ineficienţa. De fapt suntem clar orientaţi spre o anume direcţie, şi acolo sunt trimise toate semnalele, în condiţiile în care noi ne dorim să mergem în altă direcţie. Cam aşa ceva mi s-a întâmplat şi mie, şi nu am putut posta, din lipsă de timp, pe site. Aşa că încerc să recuperez aspectele pe care le-am sărit.

Astăzi se poate spune că beneficiem de intuiţie – este ziua Lunii şi săptămâna Lunii – şi avem o doză foarte mare de optimism, este bine să nu exagerăm şi să folosim intuiţia în situaţiile dificile. În general va exista o doză mult mai mare decât deobicei de subiectivism, iar imboldurile necontrolate ne pot afecta în sens negativ gândirea. Atenţie mai ales dimineaţa, lipsa stăpânirii de sine influenţează în mod diferit comunicarea şi ne face mai ironici şi  caustici în exprimare.

La primele ore ale dimineţii ne putem simţi îngrădiţi, ceea ce ne irită şi ne declanşează stări contradictorii. Este mai mult un moment care necesită autocontrol maxim. Este momentul în care trebuie să conştientizăm sentimentele noastre negative, dar nu exteriorizându-le ci acceptându-le, iar în timp prin înţelegerea lor va apare şi transcederea. Putem avea experienţe ciudate, sau originale, este de fapt o perioadă a revoltei pentru mulţi dintre noi, o puternică dorinţă de schimbare, în care cu greu ne suportăm şi acceptăm limitele.

De la orele prânzului, ne vom simţi mai împăcaţi cu noi, armonioşi şi plini de înţelegere, ne vom ocupa de familie sau de cei dragi nouă. Este o zi frumoasă de care trebuie să ne bucurăm din plin, alături de cei dragi, să dăruim iubire şi să avem clipe minunate. Tot ceea ce trebuie să facem este să fim deschişi şi să ascultăm armonia totală a vieţii, să-l lăsăm pe Dumnezeu să ne rezolve problemele. Este necesară multă obiectivitate în aprecieri, dar, mai ales autoanaliză. Reacţiile necontrolate sau blocajele vor fi cauzate de neacceptarea situaţiei din viaţa particulară.

Dacă vom depăşi cu succes aceste momente delicate, putem spune că în viaţa noastră, mai ales cea emoţională şi sentimentală, se va da startul unui nou ciclu, mai sigur şi mai stabil.

Altruismul, bunătatea, dăruirea şi credinţa în forţa binelui, sunt sentimentele pe care le vom resimţi profund.

Putem avea vise iniţiatoare, îndrumătoare. Sunt mulţi dintre noi care nu îşi pot aduce aminte visele, pot însă dă dea importanţa cuvenită intuiţiei şi inspiraţiei.

 

Viaţa este o călătorie constituită din succesiunea paşilor pe propria cărare evolutivă, care ne poartă pe o cale sinusoidală, a evoluţiei perpetue. În fiecare zi, ni se înfăţişează miriade de ocazii favorabile metamorfozării în versiunea imediat următoare a Sinelui nostru Superior. La un moment dat, se creează un context, se iveşte o oportunitate de a manifesta o reacţie, o atitudine ori un comportament cu totul diferite; câteva clipe mai târziu, un factor perturbator oarecare ne tulbură apele; într-o altă zi, constatăm că dorim să ne desprindem de o anumită circumstanţă, dar nu suntem siguri că ne este cu putinţă. În cele din urmă, ne pomenim blocaţi pe un făgaş, fiindu-ne aproape imposibil să ne eliberăm. S-ar putea chiar să facem, iar şi iar, aceleaşi alegeri; deoarece nu ştim cum să alegem în mod diferit. Mai degrabă decât să urmeze o traiectorie evolutivă clară, cărările personale s-ar putea să ne poarte, la nesfârşit, în cerc; acţiunile şi alegerile noastre având finalităţi predictibile. În aceste momente, conştienţa poate reprezenta primul pas înspre schimbare.

 

ORA PLANETARĂ A LUNII

Trecutul şi prezentul nu ne mai determină viitorul, dacă optăm pentru conştienţă. Suntem liberi să ne transcendem limitările de odinioară, să facem alegeri originale şi să întreprindem acţiuni temerare. Înnobilate de conştienţă, cărările noastre nu pot decât să ne poarte pe o traiectorie evolutivă;  deschizându-ne, totodată, înspre noi experienţe şi noi modalităţi de a fi. Prin intermediul conştienţei, vom evolua în mod lucid, responsabil.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  28 VĂRSĂTOR

UN COPAC DOBORÂT ŞI TĂIAT BUCĂŢI, SPRE A DA O REZERVĂ DE LEMN PENTRU IARNĂ

Lucrurile din jurul nostru ne pot fi de folos în multe privinţe, dar depinde de noi cât de înţelept le folosim. Uneori trebuie să le păstrăm şi să le îngrijim, alteori trebuie să ştim să renunţăm la ele sau să le transformăm în altceva care ne foloseşte. Ştiinţa folosirii lucrurilor din această lume are limitele ei, dar continuu putem descoperi noi posibilităţi, până când vom înţelege că avem dreptul să folosim tot ce este, dar că putem să ajungem să depindem cât mai puţin de ceea ce vedem în exterior.

 

GRADUL SABIAN AL LUNII – 19 CAPRICORN

UN COPIL DE VREO 5 ANI CĂRÂND O SACOŞĂ URIAŞĂ, PLINĂ CU BUNĂTĂŢI

Copiii dau dovada adesea de o înţelepciune ieşită din comun, şi a cărei sursă adulţii încearcă doar sa o justifice, dar nu şi să o înţeleagă. Auzind copilul rostind vorbe adânci, adulţii obişnuiesc să afirme că el „nu ştie ce spune”, „o fi auzit pe cineva”, sau că „a vrut să spună altceva”… Dar multe dintre lucrurile rostite de copii vin din adâncurile fiinţei lor, din înţelepciunea universală, şi ele sunt un bogat dar divin cu care copiii vin înzestraţi aici, dar pe care adulţii ar trebui să înveţe să-l aprecieze şi să-i ajute pe copii să-l dăruiască tuturor.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top