Previziuni pentru săptămâna 2 – 8 august 2015

Această săptămână este una dintre cele mai interesante din acest an. Ea este guvernată de Saturn, care revine la mişcarea directă chiar de duminică, acţiunea lui fiind extrem de fermă, radicală şi transformatoare, până va intra din nou în semnul Săgetătorului, în 18 septembrie. El este de fapt staţionar direct, rămânând în aceiaşi poziţie până pe 6 august când este şi o mare sărbătoare creştină, Schimbarea la faţă, adică în gradul 28.17 Scorpion. Cumva aceste câteva zile, până joi, ne sugerează că putem relua spre înţelegere şi găsire de soluţii, în sens de rezolvare, a unor probleme mai vechi. Ar trebui să fie o perioadă de intensă activitate analitică şi organizatorică, în care să ne concentrăm întreaga atenţie spre problemele concrete, care ne generează stres şi disconfort, care ne blochează acţiunile sau ne deturnează din calea noastră.

Apoi Saturn reface cuadartaura cu Venus şi cu Jupiter, aşa încât această săptămână aduce importante tensiuni şi acţiuni prin care avem de încheiat etape din viaţa noastră. Este vorba despre activităţi care au ajuns la limita respectării legii, despre o toleranţă prost înţeleasă sau aplicată, despre evenimente prin care avem de rezolvat chestiunii legate de principii pe care le-am tot amânat să le exprimăm, şi evident despre rezolvarea cumva de ne amânat a unor restanţe de câţiva ani.

Apoi Venus este extrem de activă, pe lângă cuadratura pe care o reface cu Saturn, reface şi conjuncţia cu Jupiter, formează conjuncţie cu Mercur, sesquicadratură cu Pluton şi Vesta (aici se formează o configuraţie foarte interesantă, care poate semăna cu un fel de Piramidă, în care sunt incluse, prin cuadratura Vesta Pluton, care acumulează în vârful său, un maxim de energie concretă, care ne determină să ne focusăm doar pe ceea ce este cu adevărat important pentru fiecare dintre noi, şi ne reprezintă cu adevărat valoarea) şi inconjuncţie cu Ceres care de marţi revine prin mişcarea aparent retrogradă în semnul Capricornului. Această energie venusiană foarte intensă ne obligă să acţionăm, să ne folosim calităţile, să ne reorganizăm resursele, să ne găsim cele mai potrivite soluţii la problemele personale. Pe de altă parte această conjuncţie va readuce în prim plan discuţii la nivel politic înalt, poziţionând cumva o mare parte din energia ei pentru a aşeza şi curăţa această zonă.

Fiecare dintre noi îşi va reconsidera idei mai vechi, preconcepute sau nu, se va confrunta cu propriile prejudecăţi, va trăi ceea ce a judecat la alţii, tocmai pentru a înţelege cât mai multe, pentru a se dezvolta la nivel mental şi pentru a elimina toate gândurile şi conceptele învechite.

Mercur este la fel de dinamic ca şi planeta Venus, secondând-o în toate aspectele, este ca şi cum imediat ce renunţăm la ceea ce nu ne este necesar, apar soluţii de înlocuire a ceea ce este vechi cu ceva nou. Vineri Mercur va trece în propriul domiciliu, semnul Fecioarei, de unde va contribui la a ordona multe din ideile noastre.

Soarele formează septil cu Lilith, aşa că au loc multe descărcări cumva karmice şi necesare din subconştient, ele pot pare dureroase dar reprezintă adevărate igenizări la nivelul sufletului. Mare atenţie căci există un revers al medaliei, o faţă ascunsă, care nu se vede şi care afectează la nivel subtil. De aceea realizările vizibile pot fi însoţite de pierderi, iar eşecurile aparente pot fi însoţite de succese imperceptibile, astfel  impunându-se atenţie mărită, precizie şi exactitate în acţiuni.

Apoi Soarele este în trigon cu Vesta aspect excelent prin care se generează toate conjuncturile necesare pentru a ne concentra, pentru a ne focusa numai pe zonele care ajută la dezvoltarea personală.

Marte, este deosebit de activ, el formează trigon cu Saturn şi opoziţie cu Ceres, aspecte prin care vor fi eficiente doar acţiunile de durată, care au la bază proiecte pe termen lung, rezistente şi transformatoare. Restul sunt cumva cernute, puse pe o linie moartă, anulate.

Din punct de vedere al sărbătorilor creştien, joi, 6 august,  este una dintre cele mai mari sărbători ale credincioşilor, Schimbarea la Faţă, este săr­bătoarea schimbării minunate la faţă a lui Hristos, pe muntele Taborului, în faţa ucenicilor Săi Petru, Ioan şi Iacov. Se spune că începând cu această dată se răcesc apele, pleacă berzele şi rândunelele,

În aceasta zi se aduc în biserici prinoase  din struguri, boabele de struguri desprinse de pe ciorchini şi sfinţite se numesc „colivă de struguri”, se binecuvântează şi se împart. La Obrejenie, cum se numeşte popular sărbătoarea,  toate buruienile şi florile dau înapoi şi se veştejesc, de aceea, cine nu sărbătoreşte această zi, se spune că se usucă şi îngălbeneşte ca şi florile; iar pentru că pleacă berzele în călătorie, nu e bine să plece nimeni în călătorie, căci se rătăceşte.

Vineri, 7 august, este Sfânta Teodora care este prima româncă trecută în rândul sfinţilor şi a fost singura româncă ce a fost hrănită de către păsările cerului.

Rugăciunile către ea, în această zi şi nu numai, sunt ascultate, ea înfăptuind numeroase minuni. Este vară şi se poate vizita peştera unde a trăit, are o mare încărcătură spirituală şi o forţă extraordinară. Se află într-un peisaj superb în Sihla, comuna Vânători din judeţul Neamţ. Se află acolo o fântână este vorba de o stâncă mare, în al cărei vârf se află o scobitură, unde prin pronie sfântă, indiferent de anotimp, apa adunată de la ploi şi zăpezi, pe timpul când sfânta trăia aici, nu seca niciodată. Despre această apa se spune ca este tămăduitoare de diferite boli, iar cei ce sunt posedaţi de lucruri necurate după ce o beau striga: „ceva îi arde în stomac”.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top