Previziuni pentru 13 septembrie 2018

Marte a revenit în semnul Vărsătorului unde v-a sta până în 11 noiembrie. Acum va reface mai multe aspecte, primul este cel de azi 13 septembrie, sextilul cu Chiron, el este un fel de aspect de stabilizare, de vindecare și de pace cu noi înșine, stări atât de necesare pentru confruntările pe care Marte le va genera până la ieșirea din acest semn. Spun acest lucru pentru că întotdeauna mi s-a părut explozivă, impetuoasă și incisivă trecerea lui Marte prin acest semn, sextilul cu Chiron orientând energia marțiană mult mai înțelept (Marte este foarte inflamat de aerul Vărsătorului și răspunde rapid, brusc și violent la orice fel de provocări și tendințe revoluționare; în plus după acest tranzit ne simțim epuizați fizic și nervos, căci este extrem de solicitant, să nu uităm că în mod tradițional semnul Vărsătorului este guvernat de Saturn). În 20 mai, la primul sextil, ni se dădea posibilitatea de a ne ocupa de zona relațională, dar mai ales de a aduce în viața noastră acele persoane care să ne confere respect și acțiuni constructive, care să ne ajute la îndeplinirea responsabilităților vieții. Acum, acest aspect este extrem de dur prin necesitatea unor acțiuni, Chiron se află la grad Aries, și acțiunea lui este foarte vizibilă, este un fel de impuls pe care-l primim pentru a fi conștienți, de a ne dezvolta conștiința, de a ne afirma ființa, depășind fantomele eșecurilor și răspunzând impulsului de a fi; avem de ales între dezvoltarea și perfecționarea conștiinței și dezordine, incertitudine, haos, dezintegrare. Revenind la relațiile despre care aspectul vorbea în luna mai, acum indiferent de situație, are loc un proces de selectare natural al acestora. Pentru unii poate fi dureros, dar cu siguranță este sănătos.

Al doilea aspect care se reface este cuadratura cu Uranus, pe 19 septembrie, doar că de această dată forța aspectului va fi mult mai mare. Chiar dacă pe 16 mai ambele planete se aflau în primul grad al zodiei, care are o putere excepțională de manifestare, ceea ce făcea ca tensiunile să fie reflectate mai mult în planul material, concret, resimțind mai mult blocaje și dificultăți în a pune în valoare ideile noastre, acum, la refacerea pentru a treia oară a aspectului, lucrurile să fie puțin modificate. Blocajele de atunci erau de natură de a ne reîntoarce la valorile personale de a ne îndruma spre o renaștere interioară. Acum, pe 19 septembrie ne confruntăm cu consecințele rigidități noastre, căci acum se pune problema de a se produce efecte destul de dure în toate planurile. Se poate spune că vor exista conflicte pe toate planurile, comunicarea având de suferit, iar în multe situații confruntarea cu legea sau cu legile poate fi dură. În general avem nevoie de mult echilibru interior și mult discernământ în alegeri și acțiuni. Pot avea loc evenimente sociale dar cred că acum ar trebui să punem în prim plan propria persoană și problemele aferente dezvoltării ei. În caz contrar riscăm să ne pierdem valoarea și să ne lăsăm folosiți sau trași de forța centrifugă a socialului, în acțiuni care nu ne reprezintă. Este un moment important de consolidare pentru fiecare dintre noi, de stabilizare a gândurilor și de concentrare a ideilor spre direcția care ne reprezintă.

Al treilea aspect care se reface este Opoziția lui Marte cu Nodul nord, este un aspect intens care se va reforma pe 28 septembrie și despre care voi scrie un articol separat.

Sensul acestei zile este de a ne descoperi valorile reale şi de înţelege ce dă sens cu adevărat existenţei noastre. Ne putem agita să facem diferite lucruri, ele vor ieşi cu dificultate sau de loc, pentru că, cel puţin în prima parte a zilei, reuşitele pragmatice nu sunt cu putinţă.

Evenimentele ne vor determina ca interiorul nostru să se armonizeze cu exteriorizările, fiind o permanentă luptă între bine şi rău, care ne pune faţă în faţă dorinţa de confort şi starea de somn şi activităţile care au rolul de a ne împinge către evoluţia spirituală. De multe ori îşi va face prezenţa îndoiala şi lipsa de încredere sau ezitările, fiind din această cauză u n moment evolutiv delicat, căci atracţia către trecut este foarte mare. Partea bună este că avem acces să închidem uşa trecutului, chiar dacă cu preţul unor zile de încercare şi de tentaţie, pentru a avansa fără a ne mai întoarce.

Îngerul mi-a spus: „Petrece-ţi timpul făcând activităţi care se potrivesc cu cele mai înalte intenţii ale tale. Lasă-te angrenat în lucruri pe care intuiţia îţi spune să le faci. Aceste lucruri vor deveni vindecătoare pentru tine şi te vei bucura făcându-le sau, dacă nu sunt cele bune, le vei înlătura cu uşurinţă. ” Îngerii m-au determinat să am încredere în ce-mi spune inima. Ei m-au asigurat că va fi mai bine pentru mine să renunţ să fac un lucru care nu se potriveşte cu aspiraţiile mele adevărate. Am aflat foarte repede că îngerii au dreptate!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top