Previziuni astrologice – Saturn în 2014

Saturn este ultima planetă pe care o putem utiliza în analiza personalităţii, ea fiind la graniţa dintre ”lumea noastră” şi ale ”lumi”, probabil de aceea mai se poate folosi denumirea de ”păzitor al pragului”. Acest prag a fost destul de mult speculat, dar el reprezintă doar capacitatea de a ne autodepăşi, de a deveni fiinţe universale, de a ne transforma. De aceea el este ”învăţătorul” care ne obligă să ne învăţăm lecţia, să ne confruntăm cu lucrurile pe care nu ne mai putem permite să le lăsăm nefăcute, ne atenţionează că a venit vremea să creştem, să devenim mai maturi şi mai obiectivi în toate privinţele. Pe scurt este planeta care ne arată datoria pe care o avem de împlinit. Cuvântul datorie este echivalent cu acţiunea concretă, cu angajamentul.

Saturn mai este responsabil şi de stabilirea limitelor, probabil de aceea i s-a atribuit influenţa asupra pielii, care reprezintă limita concretă, materială, a corpului fiecărui om.

El are grijă ca noi se ne cunoaşte capacităţile şi pentru a şti unde este limita noastră, adică unde se încheie datoria noastră şi unde începe datoria celorlalţi. Pentru asta ar trebui să ne fie foarte clar în minte propriile scopuri, dar la fel de important este să ne stabilim locul şi timpul propriu, căci Natura detestă spaţiile goale – aici merită spus că şi extinderea exagerată sau controlul încrâncenat nu este normală căci ne îndepărtează foarte mult de ceilalţi. Saturn ne ajută să facem atât cât este necesar, nici mai mult, nici mai puţin, aducând în viaţa noastră echilibru, probabil de aceea el se simte exaltat în semnul Balanţei. Se mai poate spune că Saturn ne învaţă să fim noi înşine, pentru că el ne particularizează, ne evidenţiază unicitatea. Pe de altă parte Saturn este asemuit cu Cronos, timpul, el reprezentând domnia timpului asupra întregii lumii, atâta timp cât nu suntem pregătiţi să ne depăşim limitele. Duritatea, orgoliu, spiritul de răzbunare, mâna destinului pe care o mânuieşte, sunt atributele şi activităţile cele mai importante. Ca o paranteză aceste calităţii, exprimate în semnul Scorpionului, se reflectă perfect în situaţiile declanşate la nivel social, cu precădere în justiţie.

Lui Saturn îi este atribuit elementul pământ şi calitatea de uscat şi rece, de aceea el condensează, inhibă sau fixează.

Semnul Scorpionului, în care Saturn se află până în 23 decembrie, este un semn de apă, iar colaborarea dintre Scorpion şi Saturn este una extrem de subtilă, chiar dacă este considerat peregrin în acest semn. În primul rând viziunea asupra timpului este asemănătoare, căci Scorpionul consideră că trecutul se vede în prezent şi prezentul prefigurează viitorul, motiv pentru care verbul specific poate fi decizie.

Se poate spune că Scorpionul susţine şi alimentează cu esenţe subtile şi profunde, schimbările şi transformările pentru cei care au ajuns la un nivel de evoluţie specific unei muncii constante datorate utilizării energiei lui Saturn.

Saturn se va afla la începutul anului la gradul 21 Scorpion, fiind la mijlocul distanţei dintre conjuncţia Soare – Lună şi Mijlocul Cerului, prefigurând lupte interioare, inhibiţii, dificultăţi sentimentale, decizii dificile. Odată depăşite aceste stări, se poate obţine o luciditate excelentă care ne va determina să refuzăm conjuncturi imorale, chiar cu preţul unor consecinţe ştiute. Claritatea viziunii este maximă iar obţinerea libertăţii interioare este unul dintre obiectivele cele mai importante: cred că fiecare cumva a experimentat aceste stări.

La sfârşitul anului Saturn se va afla la primul grad din semnul Săgetătorului, grad care sugerează orientarea spre viitor, dar şi manipularea sau utilizarea puterii de a conduce grupurile speculându-se emoţiile sau temerile; ceea ce evident arată o înfrângere sau retragere a tot ceea ce nu este necesar, dar şi reorganizarea în vederea unui nou asalt al celor cu care suntem în opoziţie.

În 2014 se poate vorbi despre trei etape importante generate de Saturn:

–         prima între 1 ianuarie  şi 2 martie 2014 în care Saturn se află în mişcare directă;

–         a doua între 3 martie şi 20 iulie 2014 când Saturn este în mişcarea aparent retrogradă;

–         a treia din 21 iulie până la sfârşitul anului când Saturn revine la mişcarea directă, iar din 23 decembrie va părăsi semnul Scorpionului pentru a intra în semnul Săgetătorului.

 

1 ianuarie – 2 martie 2014

În acest interval de timp, Saturn are rolul de a lucra la transformarea spirituală, la evoluţia noastră care vor genera schimbarea întregului. Din punct de vedere social, luna ianuarie pare una în care forţele se orientează, imaginea mea fiind asemănătoare cu a unui magnet care orientează pilitura de fier, căci forţa interioară îşi va spune cuvântul şi ne va împiedica să acţionăm haotic şi doar în sensul desăvârşirii noastre. În acest interval de timp Saturn se află în sesquicareu cu Uranus, fiecare pregătindu-se pentru schimbare şi pentru eliberarea interioară. La nivel social, spuneam că situaţia pare liniştită, dar este focul din cenuşă care aşteaptă să fie alimentat de ceva pentru a-şi ridica vâlvătaia. Cu toate acestea el nu este destul de bine consolidat, are nevoie de forţă, care se obţine prin voinţă şi concentrare.

De asemenea el se află în septil cu Pluton, fiind de fapt aspectul cel mai provocator căci dacă noi nu vom decide să facem transformarea urmată de schimbare, se va interveni din exterior şi vom deveni uşor de manipulat prin suferinţă.

În schimb din luna februarie, energia focului din cenuşă are toate calităţile pentru a produce evenimente neaşteptate, situaţii imprevizibile, mai ales la nivel social. Aspectul cel mai important este cuadratura crescătoare dintre Soare şi Saturn, din 11 februarie, aspect tensionat în esenţă dar care poate genera o forţă incredibilă care ne mobilizează spre acţiune, dinamizându-ne pentru a ne acorda la ritmul vieţii universale. Cumva vom avea o putere extraordinară tocmai pentru a ne dezvălui sensul şi ţelurile spirituale, în oricare situaţie de viaţă. De asemenea vom avea capacitatea de a realiza propriile limite, acceptându-ne şi orientându-ne atenţia asupra calităţilor noastre care se pot dezvolta nelimitat, vom fi mai bucuroşi, senini şi fericiţi; în schimb dacă nu vom înţelege toate acestea pot apare tensiuni, dificultăţi, înlănţuiri, adică nimic constructiv.

Cele mai importante transformări interioare prin care vom obţine o claritate deosebită vor avea loc în perioada 26 februarie 4 martie 2014.

 

3 martie – 20 iulie 2014

În acest interval de timp ne putem simţi deosebit de tensionaţi, Saturn se află în mişcare aparent retrogradă şi fiecare dintre noi va fi extrem de preocupat de construirea sau întărirea individualităţii sale. În această perioadă trecutul ameninţă prezentul, pentru că noi vom avea senzaţia că trecutul a fost mai bun, în acest context încercând să readucem repere ale lui în prezent.

Apoi în această perioadă avem tendinţa de a ceda mult mai uşor influenţelor exterioare, sau în unele cazuri de a ne construi redute de apărare în faţa provocărilor, uitând că de fapt acestea aduc dinamică şi acţiune.

În 13 martie Soarele va forma trigon cu Saturn, noi putând înţelege roadele acţiunilor generate în februarie, fiind nevoie doar de o reorganizare a lor sau, mai bine spus, o consolidare.

În luna aprilie, Saturn ne va ajusta comunicarea, va acţiona asupra relaţiilor noastre apropiate, fiecare dintre noi înţelegând care ne sunt necesare şi care nu. De asemenea este o lună în care ni se vor ordona gândurile şi acţiunile. Poate pare un fel de frânare, de fapt suntem cumva împiedicaţi să greşim pentru a observa calea corectă.

În luna mai este ideal să închidem datorii din trecut, să ne achităm de obligaţii, indiferent dacă sunt materiale sau morale, să ne respectăm principiile şi să respectăm legile, să încheiem capitole din viaţă pentru a ne pregăti de un nou început.  Probabil că cel mai presant se va resimţi tensiunea din relaţiile parteneriale consacrate, căci este nevoie de a se schimba mentalitatea legată de asociere, colaborare, iubire.

În luna iunie suntem într-un proces profund de vindecare prin acceptare dar şi într-un proces de orientare a acţiunilor noastre, de canalizare a energiei într-o singură direcţie. Putem înţelege anumite situaţii cu care ne-am mai întâlnit şi la mijlocul lunii noiembrie 2013, dar ele vor avea alte conotaţii, căci prin înţelepciunea dobândită vom avea o altă perspectivă.

În luna iulie ne aduce realizarea prin înţelegere, nu concret, a potenţialităţilor ascunse în fiecare dintre noi de chiar gândirea noastră sau nepăsare. Această situaţie na va duce la mutaţii creative. Apoi ne vom concentra întreaga energie pentru a crea situaţii stabile prin care acestea să se manifeste; personal cred că este luna cea mai constructivă, căci deciziile luate acum vor avea urmări benefice pe termen lung, evident dacă ne folosim întregul potenţial despre care am vorbit.

 

21 iulie – 31 decembrie 2014

Luna august este cea mai grea şi provocatoare, ea ne aduce situaţii dificile în care suntem pus să facem alegeri dureroase, să pierdem aparent dar de fapt să câştigăm, însă până vor apare câştigurile suferinţa este intensă. Apoi se vor face resimţite reparaţiile şi vindecările, doar că ele îi determină pe cei din jur să devină provocatori, să ne judece sau chiar să ne invidieze.

Din această perspectivă trebuie subliniată ziua de 25 august, când Marte şi Saturn sunt în conjuncţie dar şi în cuadratură cu cuplul Venus-Lilith; de aceea perioada cuprinsă între 1 august şi 29 august, este cea mai provocatoare, cea mai dinamică prin acţiuni lucide dar şi prin eforturi şi tentaţii. Este cu adevărat o lună de foc, o lună în care avem de dat un sens vieţii noastre, sens care va apare doar prin schimbare. Teoretic ar trebui să se realizeze o legătură plină de compasiune dintre toţi oamenii, prin schimbarea nivelului, căci ataşamentele se vor transforma în dedicare sau consacrare.

Apoi, până la sfârşitul anului schimbările vor continua, se vor extinde la toate nivelele, teoretic trebuind ca anul să se încheie cu o totală restructurare a gândirii, sentimentelor, acţiunilor şi muncii fiecăruia dintre noi.

*

Existenţa fiecărui om se desfăşoară ca o notă muzicală, al cărei rol este esenţial în interiorul partiturii cosmice.

Perfecţiunea, frumuseţea, ordinea, acurateţea şi toate virtuţile partiturii se desfăşoară undeva, pe frecvenţe accesibile conştiinţelor înalte, dar invizibile celor care cred că tot ceea se întâmplă în viaţă este controlat prin forţa omenească.

Noi suntem notele care se întâlnesc pentru a întregi simfonia, pentru a face cântecul perfect si potrivit, exact aşa cum se desfăşoară el.

Daca am putea să privim vieţile noastre ca pe exprimări muzicale în interiorul unei partituri universale, am reuşi să ne ridicăm conştiinţa la un nivel înalt al iubirii necondiţionate. Aceasta ar însemna – în acelaşi timp – cunoaşterea unei profunde stări de acceptare, din care va răsări spontan şi fără nici un fel de efort imaginea unei vieţi în care facem doar ceea ce „trebuie” sa facem.

Mergem unde trebuie sa mergem. Ne aflam întotdeauna în locul in care „trebuie” sa fim. Si aceasta doar pentru ca facem parte din melodia cosmica si ne mişcam în armonie cu toate ritmurile ei.

Când spunem „trebuie”, nu ne referim la acel „trebuie” social, care pune mai presus de orice voinţa omeneasca si dorinţele oamenilor din jurul nostru. Acesta este un „trebuie” ce exprima „necesitatea” ca lege esenţială a universului.

Tot ce se întâmplă este necesar să se întâmple. Noi nu avem neapărat nevoie de explicaţii „logice” pentru a găsi motivele acestei exprimări profunde a ordinii universale. Mintea nu cunoaşte niciodată toate datele unei probleme. Mintea se raportează doar la ceea ce ea a învăţat din copilărie si până astăzi ca sunt lucrurile. Mintea nu poate găsi niciodată toate explicaţiile, de aceea este extrem de important pentru noi sa ne abţinem de la a cataloga, interpreta, nega sau refuza ceea ce ni se întâmplă. Simplul abandon al mintii ne poate catapulta într-o stare complet diferită de existenţă şi experienţă, în interiorul căreia putem descoperi frumuseţea, armonia, logica fantastica si minunata a unui univers care-si „cânta” simfonia fără abateri.

Când vom renunţa la vanitatea conform căreia „ştim” de ce lucrurile se întâmplă într-un fel si nu in altul, vom renunţa si la suferinţă. Vom accepta rolul nostru de „cântăreţi” în orchestra lumii lui Dumnezeu si vom căpăta darul fantastic de a crede ca „tot ce se întâmpla” are un sens divin. Tot ce vine în viaţa noastră nu este destinat distrugerii. Tot ce ni se întâmplă este un „învăţător” fantastic. Fiecare fiinţă care trece prin viata noastră, în orice forma s-ar întâmpla trecerea aceasta, fie ca duşman, fie ca prieten, fie ca un trecător oarecare, ne face un dar. Fiecare ascunde în „tolba” o lecţie, o învăţătura, iar cea mai mare dintre toate ajunge să fie acceptarea faptului ca „simfonia cosmica” este, deja, scrisa.

A accepta fără judecata ceea ce simţim şi gândim înseamnă a ne accepta pe noi înşine şi pe cei din jur. Credinţa ca în spatele oricărui gând, sentiment, emoţie sau fapta se ascunde o explicaţie pe care mintea n-o poate înţelege aduce acceptarea. Iar acceptarea ne aşează în ritmurile armonioase ale simfoniei universale, dăruindu-ne miracole, bucurii si tot ce credem adesea ca nu este posibil. Mintea nu ştie, nu poate explica si nu poate înţelege acceptarea. Dar, prin ea noi putem alege să abandonam explicaţiile lui Dumnezeu şi să permitem manifestarea acestei puteri în viaţa noastră de zi cu zi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top