Retrogradarea planetei Venus – 2015

Retrogradarea planetei Venus în 2015, începe în semnul de cădere al Fecioarei şi pe grad aries, adică este în forţă. Perioada de retrogradare durează până în 6 septembrie, şi este extrem de interesantă şi foarte constructivă.

Ascendentul momentului retrogradării este în semnul Balanţei între gradul 15 şi 16, dar evident, în partea yin a semnului, ceea ce cu siguranţă va amplifica mult latura noastră emoţională, poziţionându-se cumva sub guvernarea Soarelui, cu care de altfel va forma şi conjuncţia inferioară în 15 august, în semnul Leului, semn de domiciliu solar, unde dealtfel va fi aproape toată perioada de retrogradare venusiană.

Traducerea acestei conjuncturii este aceea că avem mult de lucrat cu tot ceea ce înseamnă dorinţele noastre, este un fel de triere a lor, de sortare, până la a le asocia doar cu nevoile.

Pentru a fi mai explicită, nevoile sau trebuinţele, reprezintă ceea ce ne-am propus să realizăm, atunci când ne-am întrupat, ca un fel de necesitate evolutivă. Deobicei noi pierdem din vedere acest aspect orientându-ne atenţia spre cu totul alte direcţii, în acest fel o parte importantă din destinul nostru fiind deviată. De aceea omul nevoiaş este acel om care se află pe o direcţie greşită sau care are de rezolvat numeroase datorii karmice.

Tot din motive evolutive, fiecăruia dintre noi nu i se permite ca dorinţele, excesul de ceva, să devină un balast, căci orice în plus faţă de ceea ce ne este de trebuinţă ne îngreunează şi ne determină să ne pierdem sau să ne atenuăm abilităţi şi calităţi (sunt consumatoare de energie, timp şi spaţiu).

Revenind, la aspectul astrologic, se mai poate spune că este nevoie ca noi să ieşim din cercurile pe care le-am creat, din mecanismele repetitive, care devin automatisme, iar noi, implicit nişte roboţi care acţionăm doar la nivel fizic, devenind din ce în ce mai obosiţi şi uzaţi.

Motoraşul cel mai important al activităţilor care devin evidente în perioada retrogradării venusiene, îl reprezintă conştientizarea blocajelor de gândire care ne împiedică să acţionăm conform temerilor interioare, care trebuie aduse la lumină şi rezolvate.

Orice idee gând sau atitudine care ne bântuie acum este extrem de importantă. Este nevoie să ne notăm tot, să discutăm , să înţelegem şi să rezolvăm în interiorul nostru.

Ceres retrogradă din semnul Vărsătorului este în inconjuncţie cu Venus din Fecioară, este ca şi cum fiecare dintre noi nu îşi vede calităţile, darurile, cu care a fost înzestrat, şi din acest motiv ne putem confrunta cu adevărate descărcări electrice, căci numai la lumina fulgerelor le vom descoperi. În general furtunile care se vor declanşa, apar tocmai că nu suntem pregătiţi, pentru schimbare şi atunci acestea apar violent, spontan şi direct.

Foarte interesant felul în care Venus şi Ceres acţionează împreună în această vară, căci vor merge în tandem, încercând să ne determine să aducem la lumină tot ceea ce este mai bun şi constructiv în fiecare dintre noi. De altfel toţi asteroizii feminini sunt deosebit de activi, ei determinând dezvoltarea calităţilor personale, echilibrând puţin cam forţat, reaşezarea unor stări de fapt, pentru a reveni la normalitate şi generând salturi foarte frumoase la nivel spiritual; acţiunea lor este tăcută, discretă dar în forţă. Indiferent dacă situaţia cu care ne confruntăm este de mică însemnătate; ori e gravă, majoră – cum ar fi pierderea unei fiinţe iubite – dorinţa de a ne sustrage durerii şi de a găsi consolare, alinare, mângâiere, cât mai repede cu putinţă, stă în natura omenească. Totuşi, noi ştim, în adâncul sufletului, că trebuie să răzbim prin aceste experienţe, depăşindu-le de o manieră conştientă, mai degrabă decât să ne îngropăm capul în nisip; întrucât vremurile actuale sunt oportune accesării unor informaţii esenţiale, despre noi înşine şi despre viaţă. Procesul de învăţare nu este, întotdeauna, uşor; însă, el conţine nenumărate lecţii valoroase, menite să ne confere înţelepciunea pe care nu am reuşi să o acumulăm nicăieri altundeva şi nicicum altcumva. Atunci când înţelegem, cu adevărat, că singura cale de a depăşi orice situaţie existenţială, presupune a o înfrunta şi a trece de-a dreptul prin ea, noi încetăm să căutăm modalităţi de sustragere şi începem să acordăm mare atenţie circumstanţelor de viaţă. Realizăm că ne aflăm exact acolo unde trebuie să fim. Ne amintim că ne găsim în situaţia respectivă, cu scopul de a învăţa ceva ce trebuie să ştim; de asemenea, ne putem atenua durerea şi putem găsi consolare în lumina conştienţei că există un scop tainic şi înalt, al suferinţei, în viaţă.

Venus are cumva trei perioade distincte:

–         prima este cuprinsă între 19 – 31 iulie timp în care Venus va sta în semnul Fecioarei, şi perioadă necesară pentru a rezolva foarte multe situaţii concrete, ceea ce cu siguranţă ne va ocupa tot timpul, ne lăsându-ne răgaz pentru altceva. Eu personal am început să scriu acest articol din 21 şi nu am reuşit să-l finalizez decât după o săptămână, nefiind prioritară terminarea lui; concomitent nu am avut răgazul de două ore pentru a posta pe site, la fel apărând chestii urgente şi extrem de serioase în prim plan. Chiar dacă a trecut o parte din acest interval, este necesară înţelegerea perioadei, chiar notarea evenimentelor care au apărut în cadrul lui. Interesant căci din 31 iulie începe şi postul Fecioarei Maria.

–         a doua perioadă este cuprinsă între 1 august – 6 septembrie, cu patru vârfuri importante, şi anume: 1. refacerea conjuncţie Venus Jupiter din 5 august, care este momentul de mijloc şi de înţelegere a evenimentelor cu care ne-am întâlnit la început de iulie şi de construire a rezolvărilor practice, concrete până în 25 octombrie. 2. Conjuncţia dintre Mercur şi Venus retrogradă, un aspect important pentru ca fiecare dintre noi să-şi acordeze logica şi raţiunea cu credinţa. 3. Conjuncţia inferioară Soare Venus din 15 august – când are loc şi o mare sărbătoare creştină, moment de maximă importanţă în general, căci pune în lumină la nivel subtil, inconştient, calităţile personale, pe de-o parte iar pe de altă aspectul deschide cicluri majore. 4. conjuncţia dintre Venus retrogradă şi Marte din 1 septembrie care are o conotaţie extraordinară raportată la ceea ce semnifică Iubirea, la ce diferenţă există între dorinţe şi nevoie, la sedimentarea unor energii constructive.

–         a treia perioadă este cuprinsă din 7 septembrie până în 10 octombrie, când Venus revine din nou în semnul Fecioarei, de unde a plecat când s-a deschis acest ciclu important de evenimente care ne aduc o plus valoare extraordinară, fiind perioada de manifestare a rezultatelor în urma eforturilor depuse.

Ar trebui subliniat că această perioadă este influenţată de trigonul Venus Uranus al cărui efect s-a resimţit încă din ultima decadă a lunii iunie şi sub influenţa căruia ne poziţionăm până la sfârşitul lunii august. Este un aspect aparent neimportant, doar că el ne-a deschis porţile unor evenimente prin care ne eliberăm, ne despovărăm, ne îmbogăţim resursele în loc să le epuizăm şi aici mă refer în mod special la relaţii. Relaţiile înfloresc, în lumina onestităţii, a comunicării, a grijii unul faţă de celălalt, precum şi a timpului petrecut împreună. În cazul în care unul sau mai multe dintre aceste elemente lipsesc, poate că relaţia, oricât ar fi de pasională, sau de tentantă din perspectiva materială, pur şi simplu … nu merită. Este mult mai bine să punem capăt unor relaţii inadecvate, care ne tulbură pacea lăuntrică şi ne creează disconfort, decât să ne cramponăm de ele şi să lâncezim în resentimente ori mânie. Apoi,  în năzuinţa şi strădania de a ne trăi împlinirea personală, precum şi de a ne realiza idealurile proprii, noi avem tendinţa de a dezvolta ataşamente, la nivel emoţional, faţă de rezultatele pe care ni le-am dori materializate, transpuse în viaţă. Aceste aşteptări ne pot servi drept o sursă de stabilitate, îngăduindu-ne să întocmim planuri, pe baza viziunii noastre despre viitor; însă, ele ne pot restrânge şi inhiba, totodată, potenţialul de fericire, împiedicându-ne să vedem turnuri de situaţie la fel de importante. Pe măsură ce devenim tot mai deschişi şi receptivi la turnurile surprinzătoare de situaţie, vom fi, de asemenea, tot mai dornici să căutăm şi capabili să desluşim elementele pozitive ale noilor circumstanţe. Această receptivitate la neprevăzut se poate dovedi extrem de utilă, atunci când ni se cere să acceptăm o soluţie de compromis, când planurile de viaţă par să ni se năruie, sau când scena lumii se modifică pe neaşteptate. Cu cât ne distanţăm de propriile aşteptări, cu atât mai fermecătoare va deveni existenţa.

Pe scurt avem la dispoziţie o perioadă de mai bine de două luni în care să ne dezvoltăm încrederea în noi înşine şi credinţa.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top