Soarele în semnul Săgetătorului 2015

Soarele intră în semnul Săgetătorului  la data de 22 noiembrie, la ora 17. 25, fiind poziționat în casa a VI a, acest fapt ne sugerează că fiecare dintre noi, va avea de înfăptuit până în 22decembrie, o muncă de șlefuire interioară, de ajustare, de însănătoșire spirituală. Pe de altă parte, imediat ce pășește în acest semn Soarele formează septil cu Lilith, ceea ce ne spune că se va deschide o perioadă de conștientizări, de luciditate, de descoperiri spirituale.  În primul rând este nevoie de a înțelege, de a deveni mai maturi și profunzi, de a ne descoperi cu adevărat aspirațiile. De aceea acțiunea abstractă se află în prim plan, adică acele evenimente care au loc și pe moment nu le înțelegem, dar trebuie să le trăim/acceptăm, să le luăm așa cum vin, propunându-ne să le înțelegem sensul profund.  Cumva eforturile constante se vor putea recompensa, dar pe de altă parte, focul Săgetătorului deschide acțiuni orientate spre Viitor. Acestea se pot întrevede, se pot simți, și fiecare are de văzut cum le va aplica – acestea se vor desfășura acum, la acest sfârșit de an. În a doua etapă, este foarte posibil și probabil să ne simțim înfrânți, această stare stimulează de regulă, creșterea, căci ne stimulează voința și exercitarea puterii interioare aceasta va dura până la jumătatea lunii ianuarie. Apoi,  este nevoie să ne folosim cunoașterea, să ne utilizăm și să ne îmbogățim planul mental, pentru a ne adapta dar și pentru a ne dezvolta discernământul, etapa aceasta va avea loc până la începutul lunii februarie. După aceste trei etape vor urma acțiuni concrete, prima se va referi la comuniunea cu Dumnezeu și la comuniunea dintre oameni, adică să redescoperim credința în valabilitatea uni promisiuni. Aici avem ceva de învățat, și nu va fi simplu, este o etapă de primăvară atât la propriu cât și la figurat – ea se va întinde până la început de mai. Apoi urmează acțiunea de dezvoltare intelectuală în urma conceptului nou acceptat de comuniune, ceea ce presupune și o concentrare personală pentru obținerea bunăstării – ca și concept spiritual. Și, apoi, ultima etapă a acestei serii, care se va extinde până la jumătatea lunii septembrie, se referă la rafinament, pentru a ne ordona viața, adică la exersarea demnității, respectului și a eleganței spirituale. La încheiere, căci ajungem în ultima decadă a lunii noiembrie, astfel închizându-se aparent un ciclu, dar de fapt ridicându-ne pe o treaptă, vom descoperi cum putem funcționa eficient, având doar credința în Viață.

Apoi, vorbind de celelalte aspecte astrologice, aș remarca o concentrare a lor în prima perioadă a Săgetătorului, mai exact până de Moș Niculae. Pot spune că avem câteva aspecte interesante:

– pe 25 – 26 noiembrie conjuncția dintre Mercur și Saturn, un aspect extrem de dur, pe de-o parte, căci este un moment de decizii majore, la care de fapt nu avem acces, pe de-o parte că sunt ocultate, pe de alta că nici nu prea suntem interesați și atenți la subtilități. Pe de altă parte este ca și cum ni se schimbă programa de studiu, iar noi nu suntem decât informați despre asta, fără a putea interveni. Toate acestea pentru că focul Săgetătorului purifică și transformă substanța adevărată a vieții interioare a omului, pentru a fi făcut un PAS imens înainte.

În plus se formează și cuadratura descrescătoare dintre Saturn și Neptun, un aspect de o duritate extremă, căci el pune în acțiune energii spirituale, prin care să fie posibile ajustări importante la nivel de umanitate. Apoi tot ce se întâmplă are doar o conotație spirituală, noțiunea de întâmplare nu există, de aceea trebuie reflectat la tot ceea ce trăim în aceste câteva zile.

În aceiași zi se formează și Luna Plină, aducând un fel de tensiune extremă dar și acțiuni concrete, vizibile, prin care se pun în mișcare Forțe uriașe, pe care nu le înțelegem și nici nu le putem controla.

– pe 29 – 30 noiembrie – 1 decembrie, are loc un nou asalt; Soarele se află în cuadratura anuală descrescătoare cu Neptun  și formează conjuncția cu Saturn. Soarele, prin aceste două aspecte ne atrage atenția asupra confuziei în care trăim, asupra neclarităților pe care le lăsăm să se perpetueze, asupra lipsei de substanță a acțiunilor cotidiene. El vine să lumineze sufletul, să ne aprindă flacăra credinței, să ne orienteze spre tot ce este Luminos și Valoros. Saturn aduce înțelepciune, puterea de a ne asuma greșelile, de a accepta sărăcia sufletească și de a ne îndrepta. Iar Neptun, ne testează, tatonează, ne dă în poțiuni homeopatice informațiile dure legate de ceea ce NU: am vrut să fim, să știm, să facem, să credem, să vedem, să învățăm.

Marte este în conjuncție cu Lilith pe 1 decembrie, în semnul Balanței, aspect interesant căci el dă startul unui ciclu de 8 ani legat de relațiile noastre. Este ca și cum învățăm să eliminăm ce reprezintă un balast față de parteneri, să comunicăm cu sufletul nu cu mintea, să ne purificăm gândurile și conceptele legate de relație. El ne ajută să descoperim prin lipsă sau dur, căci comunicarea noastră spirituală a fost ignorată în întregime.

2 – 10 decembrie – o perioadă de reglaje, de schimbări interioare și de percepție a realității exterioare, ea se referă la fiecare persoană în parte, căci totul se construiește la nivel individual. Venus este în conjuncție cu Junona și ne ajută să descoperim forța pe care o poate genera relațiile construite în profunzime, în care fiecare are locul lui bine definit în care se simte împlinit; apoi Venus trece în semnul Scorpionului și aduce empatie și înțelegerea relației de la celălalt capăt, Mercur trec în Capricorn și ne aduce puterea de a ne updata informațiile.

Pe 11 decembrie avem Luna Nouă din semnul Săgetătorului, ea este cumva de referință, căci ne dă posibilitatea de a alege, sau ne indică direcția, sau ne determină să ne restabilim relații spirituale. Toate acestea sunt necesare pentru că este și un moment de planificare a resurselor viitoare dintr-o cu totul altă perspectivă și anume din cea a puterii interioare și calităților care trebuie dezvoltate. Fiecare dintre noi va trebui să con-firme, să formuleze și să perpetueze impulsul originar creator pe care-l are. Este momentul să ne prezentăm celorlalți pe noi și capacitățile noastre.

Între 12 – 21 decembrie se finalizează amănunte legate de destin, legate de direcțiile pe care Viața fiecăruia ar trebui să o urmeze, de detalii importante pe baza cărora se desfășoară transformarea.

­”A trăi momentul prezent mi se pare că este unul dintre cele mai frumoase moduri de a folosi această deschidere a izbucnirii vieţii, în plinătatea posibilităţilor ei.

Astăzi mi se pare de asemenea că timpul are o anumită elasticitate, vreau să spun că, alimentat parcă de efectele unei misterioase alchimii, poate deveni mai lung sau mai scurt, mai dens sau mai vaporos, mai rapid sau mai lent în anumite momente ale zilei. Iar astfel de momente conţin o parte de eternitate care oferă orelor şi uneori întregii zile mai multă însufleţire, mai multă culoare şi uimire. Momente de graţie, clipe privilegiate în care timpul pare să-şi acorde răgazul de a se trăi pe sine în întregime, de a ne lua de mână şi a ne oferi un spaţiu de viaţă mai larg, mai binevoitor…

Nu am vorbit despre timpul visat, poate cel mai preţios dintre toate, dacă uităm să ne împlinim unele dintre vise. Şi celelalte feluri de timp, secrete, pline de bucurie, care navighează în spaţiul imens al unei vieţi.

Le doresc tuturor oamenilor să poată intra astfel în diferitele timpuri ale vieţii lor, în ritmul lor, cu echilibrul lor, în funcţie de resursele lor. ”Jacques Salomé

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top