Soarele în semnul Taurului și influențele astrologice până la data de 20 mai 2016

În acest an Soarele în semnul Taurului aduce o perioadă pe care aș putea să o numesc, cel puțin diferită, care va genera situații extreme, hilare sau dramatice. Întreaga perioadă se află sub semnul unor transformări extreme dar și al unor eliberări de energie  karmică extremă.

Primul aspect după intrarea Soarelui în semnul Taurului, este foarte elocvent, Veuns – guvernatoarea semnului – în cuadratură cu Pluton în mișcare aparent retrogradă: un aspect crescător care ne semnalează foarte clar o perioadă de numeroase tentative de impunere, pe toate planurile. În același timp se poate spune că orice aspect are o parte bună și o conotație mai dură. Evident că ne este mai ușor de abordat tot ceea ce nu presupune efort ci numai manifestare sau judecare. Acest aspect ne vorbește despre acțiuni concrete de eliminare a tot ceea ce este tumefiat, cangrenat sau viciat. Chiar dacă nu pare, totuși cam acesta este scopul. Doar că fiecare dintre noi se simte lezat, afectat, blocat și nu poate să vadă sau să înțeleagă global, ci numai particular.

Apoi, dacă analizăm harta momentului când Soarele a pășit în semnul Taurului, observăm că Ascendentul momentului este în semnul Balanței, și el guvernat de planeta Venus, dar, și mai important, în conjuncție cu Lilith. Se poate spune că provocările vor fi extreme, ele apar tocmai pentru ca fiecare dintre noi să-și amplifice gândirea lucidă, și să încerce să înțeleagă numai latura pozitivă, căci, până la urmă orice reușită presupune și niște sacrificii. Important este ca acestea să fie asumate conștient căci atunci nu vor mai provoca sentimentul de pierdere sau de lipsă, și, nu va mai exista dorința de a reacționa în loc de a elimina.  Soarele este poziționat în casa a VII a, a relațiilor, aflată și ea sub influența venusiană dar și sub influența semnului Balanței, de aceea este evident că fiecare dintre noi își va concentra energia pe relații, dar și pe ceea ce aduc, fac și exprimă cei din jur. Important este să evităm să judecăm și să învățăm din toate relațiile care sunt active ce trebuie să schimbăm în interior, căci ele ne oglindesc problemele personale.

În perioada cât Soarele va sta în semnul Taurului avem și câteva aspecte importante:

– se formează o Piramidă de pământ foarte interesantă, căci ea este dublată în permanență de Venus, mai ales după ce ea intră în propriul domiciliu din 30 aprilie. Aș putea spune că putem împărți influențele planetelor după sărbătoarea Învierii, este ca și cum înainte de ea trecem prin niște furci caudine, ca apoi, după cele trei zile ale Paștelui, energia să se rarefieze, astfel încât, să se selecteze și să se decantez la fiecare dintre noi tot ce are mai valoros. Revenind la Piramida de pământ, ea aduce în prima parte un fel de presiune, un fel de test al răbdării și anduranței și implicit a credinței, dificil de suportat, dar, zic eu purificator. Soarele, Pluton, Jupiter retrograd până pe 9 mai și Nodul Nord, sunt în plină acțiune de înțelegere și dezvoltare a resurselor, calităților și aptitudinilor personale, pe care, numai în condiții de criză le dezvoltăm. Apoi, cu Venus alături, se vor arăta primele roade ale eforturilor depuse și a implicării în dezvoltarea personală.

– Mercur intră în mișcarea aparent retrogradă, din 28 aprilie, aducând un aport deosebit de înțelegere a calităților personale dar și al direcțiilor de urmat. El reface trigonul cu Nodul Nord, dar și cu Pluton, venind în sprijinul Piramidei de pământ, prin provocarea la mobilitate și acțiune constructivă. Retrograd fiind formează conjuncția cu Venus ceea ce evident ne amplifică fiecăruia gândirea constructivă, analitică, referitoare la eficiența noastră dată în primul rând de utilizarea calităților personale. Apoi formează conjuncția inferioară cu Soarele, pe 9 mai, aspect care ne deschide ciclul unor noi activități practice legate de domeniile în care fiecare își exprimă cunoașterea și abilitățile personale cu care este înzestrat dar, și pe care le-a perfecționat. Este un moment de stabilire a unor planuri concrete de viitor, mai ales de viitorul apropiat, imediat.

– Pallas, va trece în semnul Peștilor, de unde ne va amplifica intuiția, ne va ajuta să ne întări credința, pe care să o folosim ca o armă importantă atunci când ne este greu sau când ne pierdem Calea. Din acest semn ea o va susține pe Venus din semnul Taurului, ceea ce ne va da tăria de a ne exprima calitățile și curajul de a ne schimba în mod constructiv, oricât de dificil sau greu ar părea. În duminica Învierii va forma conjuncție cu Luna, ceea ce cu siguranță ne va deschide un canal important, iar rugăciunile spuse cu credință se vor putea rezolva. În 13 mai Pallas și Junona se întâlnesc într-un frumos trigon, care se combină foarte interesant cu Venus și cu Mercur aflate în conjuncție și în trigon cu Pluton, ceea ce va ajuta foarte mult la rezolvarea unor probleme importante, poate că nu așa cum ne așteptăm, dar cu siguranță în modul cel mai potrivit: Pallas este în semicuadratură și cu Pluton, fiind un moment important de declanșare a unor transformări importante, acestea se poate spune, că nu vor fi vizibile, dar cu siguranță efectele lor se vor putea vedea în acțiuni abia peste un an. În 16 mai Pallas formează cuadratură cu Marte retrograd, un moment de acțiune fermă și decisă, prin care se pot ”ascuți săbiile”, dar acest zgomot ar trebui să reprezinte doar un moment de evaluare a tensiunilor, și de înțelegere unde este cu adevărat nevoie să ne implicăm prin luptă și unde sunt doar provocări de natură a ne destabiliza sau slăbi rezistența și energia spirituală.

Cât Soarele se află în semnul Taurului sunt și foarte multe sărbători: se începe cu Sfântul Gheorghe, pe 23 aprilie, cu Sărbătoarea Floriilor, pe 24 aprilie, când începe și Săptămâna Patimilor, apoi Joi Mare și Vinerea Mare pe 28 și 29 aprilie, pe 1, 2 și 3 Mai Sărbătoarea Învierii Domnului și pe 6 mai Izvorul Tămăduirii. Toate aceste sărbători coboară asupra noastră o Energie de Iubire și Vindecare extraordinară.

Ştim că anumite momente se repetă.

Deseori ne vedem puşi în faţa aceloraşi probleme şi situaţii pe care le-am mai înfruntat; ne simţim atunci deprimaţi, gândindu-ne că suntem incapabili să progresezăm în viaţă, de vreme ce momentele dificile revin.

“Am mai trecut prin asta”, ne reproşam inimii noastre.

“Într-adevăr, ai mai trecut prin asta”, ne răspunde inima. “Dar n-ai trecut niciodată dincolo de asta.”

Trebuie să înţelegem atunci că experienţele repetate au un singur scop: să ne înveţe ceea ce nu vrem să învăţăm.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top