Echinocțiul de toamnă 2016

Acest echinocțiu, ne aduce răgazul și echilibrul necesar pentru a putea înțelegem de unde trebuie să începem procesul de șlefuire și de elevare a personalității noastre, de fapt a sufletului nostru, a laturii spirituale. Este mai acută ca oricând și mai de actualitate nevoia de acționare conform propriilor planuri de viață. Lumea este într-o profundă transformare, putem să fim în lume sau în afara ei. Trecerea Soarelui în semnul Balanței ne deschide posibilitatea de expansiune, de creștere, de dezvoltare dar nu în orice direcție, ci numai în cea potrivită nouă, fiecăruia după construcția sa. Pentru asta trebuie să descoperim valorile importante care ne reprezintă și să ne focusăm pe creșterea și dezvoltarea lor. Acest prim pas va avea loc până la sfârșitul lunii noiembrie. De la sfârșitul lunii noiembrie este momentul de a ne orienta pentru a corela această șlefuire cu destinul, cu direcția în viață. Este ca și cum ne-am lua azimutul, și ne-am îndrepta cu toată forța spre un țel sau spre un tărâm al făgăduințelor. În acest interval de timp vor fi câteva momente importante, în 25 septembrie când se vor declanșa evenimentele care ne vor determina să revenim la echilibrul necesar, între 2 – 3 octombrie pot apare vise premonitorii sau dezvăluiri ale unor situații complicate, apoi între 7 și 10 octombrie când vom înțelege felul în care putem deveni eficienți, dar mai ales, felul în care această eficiență ne ajută să acționăm în scopul creșterii personale. În 16 octombrie se poate spune că vom știm cum să ne organizăm resursele și care este valoarea activităților noastre. Între 23 și 30 octombrie va exista o extraordinar de mare tensiune interioară, un fel de analiză profundă a sufletului, a nevoilor lui, ale sentimentelor noastre, ea poate genera transformări uluitoare sau situații paradoxale, greu de înțeles. Această perioadă culminează cu Luna Nouă din semnul Scorpionului, care va aduce cu ea situații complexe, ne va determina să scormonim în trecut pentru a rezolva probleme care ne împiedică să ne construim prezentul.

Apoi se poate spune că se vor relua toate aceste situații de mai sus la alt nivel, și la alte valori. Astfel că până în decembrie la solstițiul de iarnă, toate se vor aranja astfel încât să ne concentrăm doar pe lucrurile importante eliminând din viața noastră ceea ce nu ne este necesar. Este un proces complex și dificil, care va genera numeroase tulburări și tensiuni, care ne va obliga să ne urmărim doar direcțiile care ne pun pe o cale evolutivă.

Din punct de vedere practic, echinocţiul, pare doar momentul în care ziua este egală cu noaptea, aducând semnalele de reducere a zilei şi de creştere a nopţii.

De fapt este un moment în care, fiind într-un perfect echilibru interior ar trebui să punem în balanţă realizările noastre practice exterioare, cu cel interioare.

După modul de a acorda cele două aspecte, material şi spiritual, prin echilibru, fiecare revelează inteligenţa sa, iubirea sa, voinţa sa, şi nimic nu este mai dificil. Pentru unii, tentaţia este de a se arunca în viaţa materială uitând de Viaţa Spiritului, iar pentru ceilalţi de a nu se ocupa decât de Viaţa Spiritului, uitând de viaţa materială. Există o a treia soluţie, şi ea este cea pe care fiecare trebuie să o găsească pentru el însuşi, deoarece fiecare caz este particular, iar ziua de astăzi este una în care ne putem descoperi modalităţile de a acţiona cele mai potrivite, pentru a ne afla in echilibru şi armonie cu noi înşine.

Venus, guvernatoarea Balanței, este în domiciliu, este în grad anaretic, și trebuie să ne înțelegem valoarea. Ea aduce un moment de satisfacţii relative şi totodată de maximă creativitate, în care putem ameliora serios proiectele în desfăşurare. Acum pot fi făcute şi acele ajustări importante pe care vrem să le facem în urma observării derulării procesului. Este o zi făcută în mod special pentru a medita, pentru a rememora, pentru a ne regăsi adevărata valoare în adâncul fiinţei noastre. Mai mult decât atât planul mental şi cel emoţional se îmbină armonios pentru a ne concretiza intuiţia, inspiraţia, mai ales în comunicare, aici referindu-mă la toate metodele de comunicare. Unii dintre noi îşi vor orienta gândirea către aspectele vieţii particulare, alţii vor dori să comunice prin scris, sau alţii vor folosi comunicarea pentru a jigni sau a-i răni pe cei dragi sau apropiaţi. Fiecare va folosi momentul cum va crede cel mai bine de cuviinţă.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top