Aceasta este prima perioadă de retrogradare a lui Mercur din acest an, fiind poziționat în semnul Berbecului el ne vorbește despre o energie întoarsă spre interior legată de acțiunile noastre, adică ne determină să ne gândim numai la acele acțiuni care ne ajută să fim noi înșine, care ne reprezintă și prin care să ne dezvoltăm intelectual, să creștem spiritual, să evoluăm.

Mercur va străbate un drum, readucând în prezent anumite situații, informații, acțiuni cu care ne-am mai întâlnit începând cu 8 martie; revenirea lor poate trece neobservată pentru cei care nu trăiesc propria lor viață ci pe a altora, dar și acestora li se semnalează prin blocarea anumitor acțiuni că există sincope sau discontinuități în gândire care le generează. În principal este o perioadă de răgaz, în care fiecare trebuie să-și întoarcă atenția doar spre ceea ce îl reprezintă și îi este necesar să adauge ca să meargă mai departe. Este un dialog pe care fiecare ar trebui să-l poarte cu sufletul pentru a înțelege care acțiuni îi provoacă suferință sau îl rănesc. Evident că presiunea exterioară este maximă, căci vom fi distrași de la acest dialog de o presiune extraordinară a cărei forță este aparent dată de lipsa de timp acută. Este important să înțelegem că noi nu trăim doar într-o coordonată temporală ci și într-un spațială, iar factorul timp este o scuză pentru că nu ne gândim dacă suntem la locul potrivit sau în spațiul potrivit, de exemplu. Eu cred că persoană plasată la locul potrivit și în spațiul specific nu are această presiune a timpului, atât de intensă, ci doar o nevoie maximă de a se perfecționa cât mai mult.

Primul aspect pe care Mercur îl va reface este cuadratura cu Lilith, chiar dacă pare lipsit de importantă acest aspect ne vorbește tocmai de panica pe care o resimțim legată de timp, frica de eșec dacă nu ne grăbim sau dacă nu suntem într-un anume timp într-o anume situație, este scoasă la lumină orice fel de acțiune superficială, într-un mod destul de tranșant sau dur, fiind martorii multor devoalări bine disimulate sau a unor ilegalități flagrante. Rezultatele acestora se vor vedea abia în jurul datei de 6 mai.

Apoi Mercur va reface trigonul cu Nodul Nord un aspect interesant care ne va valida tot ceea ce este important de realizat pe termen scurt și are legătură sau face parte din destinul sau soarta noastră. Este de urmărit ceea ce simțim sau ceea ce primim ca recunoaștere în primă fază la sfârșitul lunii martie iar apoi la sfârșitul lunii aprilie. Ar fi indicat să ne notăm tot ceea ce primim ca informație, tot ceea ce suntem încurajați să acționăm, tot ce ne deschide noi perspective sau căi.

Tot la categoria refacere de aspecte este și cuadratura dintre Mercur și Saturn, de fapt ea este cea care ne va aduce acut în fața ochilor acele erori de gândire sau de acțiune generate de superficialitate, de grabă, de lipsa de răbdare sau pur și simplu de neimplicare. În jurul datei de 5 aprilie ne vom confrunta cu toate acestea care pot fi reparate sau pot fi asumate, urmând remedierile până la sfârșitul lui aprilie. Aceste probleme au fost semnalate în jurul datei de 11 martie, doar că atunci eram destul de neatenți fiind preocupați mai mult de problemele materiale și de acțiunile celor din jur.

Este de menționat cuadratura pe care Mercur retrograd o va face cu stăpânul semnului în care se află Marte exaltat, aspect prin care sunt oarecum obligați să facem numeroase ajustări legate de energia pe care o irosim în direcții nepotrivite, fiind cumva avertizați care sunt acele direcții și care sunt cauzele dar eforturile pe care trebuie să le depunem pentru a îndrepta situația. Oricum avem de ales între calea ușoară și anume de a face noi prin propria voință toate acestea sau de a fi forțați intervenindu-se din exterior - în jurul datei de 12 mai.

Nu trebuie uitată conjuncția inferioară dintre Mercur și Soare care se formează pe 1 aprilie, un moment important în care putem decide natural, pentru că simțim și avem informațiile necesare, ce tip de acțiuni putem iniția pe termen scurt, cum să ne folosim eficient energia fizică pentru a ne păstra starea de sănătate optimă, dar mai ales ce informații ne sunt necesare și idei putem pune în practică pentru a ne individualiza. Tot în acest moment putem să înțelegem ordinea cosmică sau echilibrul rațiunii, ca să nu spun Voința lui Dumnezeu în acțiune.

La momentul retrogradării Mercur se află în casa a III a, cum se spune în domitudine, de aceea studiile, analizele, căutările și tot ceea ce ne aduce o plus valoare în procesul de gândire și ne ajută să putem realiza conexiuni rapide și asocieri corecte este susținut prin toate căile și metodele. Chiar gardul 17 Berbec, cel în care se află Mercur când intră în mișcarea retrogradă, ne vorbește despre o retragere spre interior, adică spre consolidarea lui ”a fi” la nivel de informație care trebuie acumulată și asimilată pentru a produce saltul calitativ. Abia în acest fel, din 15 aprilie, la ieșirea din mișcarea aparent retrogradă putem obține o nouă dimensiune a ființei, putem să ne avântăm spre noi direcții și acțiuni.

Și ca un fel de concluzie, trebuie să conștientizăm că numai omul are capacitatea de interioritate, ea a încercat să fie explicată științific prin disecarea construcție neuronului, tocmai pentru a fi manipulată (vezi torturile psihice, de exemplu), dar întotdeauna ea a ieșit la iveală în capacitatea ei infinită, în frumusețea ei (vezi exemplele incredibile prin care oamenii și-au depășit propriile limite).


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte