Astăzi mai are loc un aspect important, conjuncția anuală Uranus Venus, am ales să le tratez separat căci mi se pare că fiecare dintre ele are un alt rol, evident că există un punct de tangență dar acesta va fi atins la momentul de Lună Plină de sâmbătă 31 martie și atunci voi vorbi despre el.

Această cuadratură crescătoare mi se pare interesantă din cel puțin trei motive:

- se formează concomitent cu opoziția Lună Neptun, având ca mediator pe Lilith, cu Neptun puternic plasat în domiciliu (și în conjuncție cu Junona), iar cu Lilith extrem de provocatoare și deosebit de agresivă; de aceea evident cuadratura Soare Saturn ne împiedică să alunecăm pe panta acțiunilor iluzorii sau să cădem pradă a propriilor frici induse, evident, prin manipulare. Chiar dacă acest aspect pare minor și se repetă lunar, totuși intervenția lui Lilith îl face important. Este ca și cum ne aflăm într-un moment provocator, fiecare dintre noi, iar cuadratura Saturn Soare ne concentrează atenția doar pe ceea ce este cu adevărat important. Apoi Luna se află în conjuncție cu Ascendentul momentului ceea ce sugerează că trăirile din această perioadă ne influențează construcția personalității

- Saturn se află pe Punctul mijlociu dintre Pluton și Vesta, la nivel psihic, această triadă acţionează cu forţă, căci simţim o stare de tensiune interioară, în primul rând datorată, pe de-o parte necesităţii schimbării, pe de altă parte opoziţiei pe care o depunem. De aceea tendinţa de a controla, ambiţia şi vanitatea vor fi duşmanii noştri, care până la urmă pot declanşa adevărate furtuni emoţionale sau chiar boli. Din acest motiv multe boli vor recidiva, multe situaţii ce păreau rezolvate vor reapare, tocmai pentru a ne împiedica să regreşim, să revenim la atitudini nesănătoase, în acest fel opunându-ne schimbării.

- să ne gândim la semnele implicate, Berbecul, un nou început, războinicul cu sabia în mână, acţiunea în forţă, explozia dar şi forţa Vieţii, guvernat de Marte în conjuncție încă cu Saturn şi Capricornul, rezistența, încăpăţânarea dar şi dârzenia, Voinţa de manifestare. Guvernatorii celor două semne sunt în conjuncție, Marte în exaltare și Saturn în domiciliu, Soarele doar aducând acele tensiuni necesare manifestării lui ”a fi” pe de-o parte iar pe de altă determinându-ne să ne privim cu ochii interiori și în exterior pentru a vedea impactul social al prezenței noastre.

- felul în care alegem să ne folosim informațiile mai ales cele din inconștient și subconștient vor genera acțiuni care vor afecta soarta noastră, karma sau destinul. De aceea cred că este extrem de important să medităm înainte de orice fel de acțiune, să cântărim și să analizăm spiritual toate implicațiile.

Această cuadratură ne obligă la schimbare, ne determină să medităm, să înţelegem valoarea lucrurilor, pentru a nu ne pierde calea. Acest aspect ne vorbeşte despre o perioadă obligatorie de echilibru şi de echilibrare, despre o repolarizare a energiilor interioare care deschide o nouă viziune. Cred că acest aspect ar trebui să ne elibereze de ataşamente şi tristeţe. De aceea, măcar acum este nevoie să înţelegem cu adevărat ce necesităţi materiale avem pentru că este momentul de echilibru în care să fim conştienţi că tot ce ne propunem să facem în plus va deveni o povară foarte mare care ne va împiedica să evoluăm, să mergem pe calea noastră.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte