Marte și Neptun se întâlnesc pe 7 decembrie 2018 la ora 16.10, o întâlnire paradoxală prin însăși natura total diferită a planetelor: Marte nevoia de acțiune, impulsul, instinctul, nerăbdarea și curajul și Neptun iluziile, visurile, percepțiile, confuziile, neclaritățile, viziunile. Faptul că Neptun se află în propriul său domiciliu face ca acest aspect să încline balanța spre Neptun, influența lui fiind mult mai puternică. Dar și așa ce poate să iasă din combinația foc și multă apă: ceață, aburi care ne reduc la maxim ”vizibilitatea” și cresc exponențial șansele de riscuri în acțiuni.

Acum după această imagine introductivă iată câteva considerente generale:

1. succesiunea conjuncțiilor în semnul Peștilor

- prima conjuncție Marte Neptun a avut loc pe 4 feb 2013 fiind prima conjuncție ea a sugerat efectele întâlnirilor dintre Marte și Neptun din semnul Peștilor care se întind pe durata a 11 ani. Mi se pare remarcabil mesajul dat de simbolul sabian: O pădure pietrificată. În acest fel ni se sugera că va urma o perioadă în care oricât ne vom zbate deciziile nu vor mai fi ale noastre, noi fiind doar simpli executanți. Cum remarcăm, manipularea socială a ajuns la cote aberante iar credința în Dumnezeu, care de fapt era singura busolă în acțiuni s-a diminuat mult.

- a doua conjuncție a avut loc pe 19 ianuarie 2015, aceasta a stat sub semnul opoziției cu Lilith, și gradul sabian mi s-a părut extrem de sugestiv: O paradă de ofițeri în uniforme de paradă; el sugerează că ceea ce se vede este doar demonstrativ, în spate fiind vorba de o acerbă luptă pentru putere, o luptă declarată, dar prea puțin vizibilă, o invitație de a vedea ceea ce se află dincolo de aparențe.

- a treia conjuncție s-a format la 1 ianuarie 2017, an în care se poate spune că s-au observat consecințele conjuncțiilor anterioare: viziune din ce în ce mai limitată de condiții, fiind necesar să te ridici deasupra lor pentru a vedea ansamblu. Iarăși simbolul sabian este extraordinar: Un aviator printre nori. Era necesar să învățăm să ne conducem viața singuri și să ne creăm propriile noastre viziuni asupra ansamblului.

- a patra conjuncție este cea din 7 decembrie 2018 ea aduce în ochii fiecăruia dintre noi dorința și valorile false, doar că ele sunt rezultatul inactivității personale sau a complacerii în situații călduțe, generate acum aproximativ 6 ani. Pare că a câștigat non valoarea, mândria și orgoliu, simbolul sabian ne spune: O doamnă purtând o blană de vulpe

- a cincea conjuncție va avea loc la 13 ianuarie 2020, care va fi cea mai dură dintre toate, căci atunci se va elibera o cantitate uriașă de energie greu de susținut, fără principii și valori fundamentale și morale. Ne vorbește despre cât de responsabil am fost cu viața noastră și cu acțiunile pentru Pământ.

- a șasea conjuncție se va forma la 18 mai 2022, aici este un moment de purificare globală și deschiderea unei uși prin care se întrevede viitorul.

- a șaptea conjuncție și ultima din semnul Peștilor se va forma pe 29 aprilie 2024, un aspect greu de prevăzut căci energia lui va fi dificil de controlat și va depinde de tot ceea ce vom decide să facem până atunci. În schimb simbolul sabian poate va sugera exact că ceea ce facem acea vom primi: LUMINA DESCOMPUSĂ ÎN MULTE CULORI LA TRECEREA PRINTR-O PRISMĂ

2. Interesant că sunt șapte conjuncții, pare evident dintr-un simplu calcul matematic, Neptun stă într-un semn 14 ani și la fiecare doi ani are loc câte o conjuncție, doar că în astrologie nu există ciclicități ci doar acțiuni în spirală. Dar și așa fiind, șapte reprezintă o limită de depășit, prin efort, prin concentrare prin eliberare de karmă și angajare pe calea personală și spre destin.

Observăm că această conjuncție din 7 decembrie este la mijloc, de aceea putem spune că ciclul pe care-l deschide acum această conjuncție este de răscruce. Și dacă analizați asta împreună cu Luna nouă de astăzi despre care am scris un articol și cu Mercur care a devenit direct - iarăși avem un articol, atunci putem să-i înțelegem importanța și sensul.

3. Să nu uităm că trăim viaţa în grabă, marțian. Purtăm în noi „sinteze” de experienţe, neptuniene. Purtăm iubiri trecute, victorii şi înfrângeri. Dar când ne aducem aminte de dragoste, totul capătă o lumină vie, aparte, enigmatică. A iubi este cel mai simplu mod de a trăi pentru că este cel mai bun şi mai firesc. Aproape că nu trebuie să facem nimic altceva. Fiecare simte nevoia de a iubi, chiar înainte de a iubi pe cineva sau ceva anume. Acestei iubiri pure şi copleşitoare, mai devreme sau mai târziu, i se va răspunde.

Analiza aspectului de astăzi ne arată că:

- Ascendentul în semnul Gemenilor, avem alegeri de făcut, dar cel mai important este să descoperim cine suntem și să fim corecți cu valorile noastre. Numai așa alegem viața în locul suferinței. Numai așa depășim sclavia generată de dorință și patimi, de răzbunări și competiții.

- conjuncția se formează în casa a XI, una dintre casele extrem de complexe în care putem să primim ceea ce cerem. Aici se formează un nou germene pentru că omul are puterea să adauge în mod constant viziunii şi creaţiei sale. Toţi anii trecuţi pot fi combinaţi de omul creativ într-un nou mâine, care nu este nevoie să se repete astăzi. Casa a XI a este despre puterea stelelor în practică, simbolic vorbind. Şi această putere coboară de sus şi încoronează individul care îşi îndeplineşte cel mai bine funcţia în lucrarea lumii. Ea reprezintă „limba de foc” care s-a pogorât asupra fiecărui apostol, la Rusalii. Este Sfântul Duh. Este puterea celestă - puterea comunităţii, a Bisericii, a lui Dumnezeu, atunci când Dumnezeu este imaginat că sufletul şi totalitatea întregului universal. Această putere care coboară de sus operează în casa a 11-a ca viziune creativă. Aici, substanţa fiecărui mâine creativ este strânsă şi însufleţită aici, destinul creator este modelat de mâini curajoase şi minţi vizionare. Casa a XI a ne vorbește despre cum utilizăm ceea ce avem și ceea ce suntem. Utilizarea pe care o conferă persoană fie reuşitei, fie eşecului, este cea care îi stabileşte valoarea.

- gradul sabian este 14 Pești, el ne vorbește despre O DOAMNĂ PURTÂND O BLANĂ DE VULPE

Interpretarea ar putea fi : Bogat nu este acela care are mult, ci acela care are cât îi trebuie, şi poate dărui din ceea ce are. Sărac nu este acela care are puţin, ci acela care îşi doreşte mai mult decât îi trebuie. Şi nimeni nu poate judeca dacă altuia îi trebuie mult sau puţin. Fiecare este propriul său judecător, şi poate să ştie cel mai bine, pentru sine, dacă lucrurile pe care le are în viaţă îl mulţumesc sau dacă mai mult suferă pentru ceea ce nu are. Gradul 14 Pești este guvernat de Saturn, el fiind extrem de serios, și atenționându-ne asupra unei direcții de urmat. El ne poate aduce viziuni importante și idei geniale, inspirație sau ne poate determina să evadăm din realitate prin imaginație utopică sau defectuoasă. Putem avea relevări importante și de aceea este important să ne analizăm fiecare gând, idee sau imagine pe care o surprindem în această perioadă.

- cuadratura cu Soarele și Luna adică cu cele două Luminarii ne sugerează că avem posibilitatea dea gândi rațional și a acționa conștient dar și de a ne folosi percepțiile și extrasensibilitățile.

- pe de altă parte învăluirea determinată de Neptun, ne solicită un act conştient voluntar, de depăşire a unei perioade/zone ceţoase din viaţa noastră. Deasemenea multe ne sunt învăluite la început, căci ţine de voinţa şi capacitatea fiecăruia de a descoperi ceea ce are nevoie, îi este necesar şi poate. Ceaţa neptuniană îşi are rostul ei, este ceva dat, ceva pe care fiecare dintre noi trebuie să o înlăture, prin eforturi personale, conştiente. Frica - apanajul lui Lilith, nu este utilizată de Neptun, ceaţa neptuniană este de natură a ne trezi simţurile, de a ne conştientiza sensibilităţile spirituale, ne provoacă să ne utilizăm întâi intuiţia ca inspiraţie a lui Dumnezeu şi abia apoi cunoaşterea şi raţiune, ea aduce o altă ordine şi percepţie în fiecare dintre noi. Neptun în tema fiecăruia dintre noi ne arată locul, zona vieţii în care trebuie să depunem eforturi conştiente de a vedea dincolo de ceaţă sau de a o ridica.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte